03 Mayıs 2024

Öğretmenler Günü İlçemizde Kutlandı

  • PDF

ogretmenlerg 640x430

ogretmenlergunu 640x430

24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurt genelinde olduğu gibi Fatsa’da da kutlandı. Program Fatsa Hükümet Konağı önünde Atatürk anıtına çelenk koyma töreni ile başladı. Program daha sonra Belediye Kültür Sarayı’nda devam etti.

Programa Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel Avcı, Fatsa Garnizon Komutanı Binbaşı Salih Gödek, Fatsa İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Arslan ve ilçemiz öğretmenleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel Avcı yaptı. Ahmet Gürsel Avcı yaptığı açıklamada, “Atatürk’e “Başöğretmen” unvanı 83. ve bu günün “Öğretmenler Günü” olarak kutlanmaya başlamasının 31. Yılı, 24 Kasım Öğretmenler Günü Sizin Gününüz çok özel, çok yüce bir mesleğin sahibisiniz. Bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar saygın, sevgi ve fedakârlık mesleği, Sınırları okul ve sınıf duvarlarıyla çizilemeyecek, zil ile başlayıp bitmeyecek kadar ağır bir sorumluluk gerektiren kutsal bir görev! Bu mesleğin tarih boyunca da böyle görüldüğünü, “bilgi mesleği” olarak kabul edildiğini, değerini ve öneminin her dönemde vurgulandığını biliyoruz” dedi.

Avcı, başarının ilk şartının yaptıkları işe hâkim olmak olduğunu belirterek, “İşin özü yaptığımız işi sevmektir. Sevgi müebbettir. Bize teslim edilen öğrencileri, gül yetiştirenlere mahsus hevesle yetiştirmeliyiz. Yeni nesli bizler yetiştireceğiz. Eserin kıymeti, bizim maharetimiz ve fedakârlığımız derecesiyle orantılıdır. Bu mutlu günü birlikte kutlamanın sevinciyle, ülkemize ve Milli Eğitime uzun yıllar hizmet etmiş ve emekli olan öğretmenlerimizin ve halen çalışan öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü en içten duygularımla kutluyorum” diye konuştu.

Müdür Avcı’nın konuşmasından sonra mesleğe yeni başlayan personel ve öğretmenlerin yemin töreni Fatsa Fen Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ayşegül Dutkan yönetiminde yapıldı. Stajyerliği kalkan personel ve öğretmenler: Seher Akar Yumuş – Kulak Çetirtepe Ortaokulu, Özlem Çoban – Ilıca İlkokulu, Mücella Demirkol – Ilıca İlkokulu, Ali Rıza Ferhat Dündar – Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi, Samet Ertanç – Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi, Emrah Ceylani – Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi, Halime Aksar – Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Elif Yaman Kara – Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi. Yemin töreninin ardından emekli öğretmenler Sabri Üre, Yunus Karakullukçu ve Ayşe Yıldırım’a Hizmet Onur Belgeleri İlçe Kaymakamı Bekir Atmaca tarafından verildi. Daha sonra 24 Kasım öğretmenler günü ile ilgili resim şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri sunuldu. Program sinevizyon gösteri ve müzik ziyafetinin ardından sona erdi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde