03 Mayıs 2024

Öğrenci Meclisi Seçiminde Zafer, Ömer Beşik’in

  • PDF

ogrenci 640x480

İlçemizde 2012-2013 eğitim öğretim yılı Fatsa Öğrenci Meclisi Seçimi, Fatsa Halk Eğitimi Merkezinde yapıldı.

Öğrencilerimizde demokrasi kültürünün oluşturulması, millet olarak en büyük özelliğimiz olan hoşgörü bilincinin geliştirilmesi, kültürünü özümsemiş, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi, öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması amacıyla her yıl önce okullarımızda temsilciler, sonra da ilçe öğrenci temsilcisi seçimleri yapılıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı´nın (MEB) "Demokrasi Eğitimi ve Öğrenci Meclisleri Seçimi" uygulaması gereğince 2012-2013 eğitim öğretim yılı Fatsa Öğrenci Meclisi Seçimi, Fatsa Halk Eğitimi Merkezinde yapıldı. Öğrenci Meclisi Başkanlığı Seçimine Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel Avcı, Şube Müdürü Hüseyin Biberoğlu, okul ve kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Öğrenci Meclisi Seçiminde konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Biberoğlu: “Türkiye Cumhuriyetinin 2. Maddesi, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir” ilkesinden hareketle, 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanun ilkelerinde ifadesini bulan demokrasi eğitimİ kapsamında, Birleşik Milletler Çocuk Sözleşmesinin uygulanması hakkında Avrupa Sözleşmesi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokolle okullarımızda demokrasi eğitimi ve okul öğrenci meclisleri seçimi yapılmaktadır. Eylül ve Ekim ayı içerisinde okullarımızda, sınıflar bazında ve daha sonra okul bazında seçimler yapıldıktan sonra bugün burada tüm okullarımızın katılımıyla İlçe Öğrenci Meclisi Seçimini yapacağız.

Demokrasi eğitimi hakkında birkaç söz söylemek gerekirse, İnsan hak ve hürriyetlerinin vazgeçilmezliği ilkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünü temel kabul etme. Bireysel, toplumsal insani değerlere önem verme. Başkalarının hak hürriyetlerine saygı duyma. İnsanlara eşit ve adil davranma. Bireysel farklılıkları ve ortak hukuk kurallarının gerekliliğini kabul etme. Toplumsal gelişmelere duyarlı olma, barış içerisinde çözümler üretme. Kendi kültürünü bilme, benimseme, farklı kültürleri tanıma ve onlara hoşgörü ile yaklaşma. Eşitlik ilkesine önem verme ve uygulama. Demokratik ilkeleri benimseme ve içerisinde bulunduğu ortamlarda uygulama. Kişisel sorumluluğun önemine inanma, kişinin sürekli gelişimini ana ilke olarak kabul etme. her türlü ön yargı ve ayrımcılıktan uzak bir anlayış geliştirme. Biz bu duygaları öğrencilerimize verebilmek için İlçe Seçim Kurulunun kullandığı tüm yöntem ve ilkeleri gerçek anlamda uygulamaya çalıştık. Maksadımız öğrenci meclisi seçiminin şölen havasında geçirilmesini sağlamak. Demokrasiyi öğrencilerimize inandırmak ve seçimin nasıl yapıldığını kendilerine göstermek” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel Avcı ise “Öğrencilerimiz bugün burada çok önemli konulara değinerek, güzel konuşmalar yaptılar. Bakanlığımızın bu projeyi çıkarmasının amacı demokrasi kültürünü okullarımızda yaşatmak, okullarımıza yerleştirmek ve çocuklarımıza özgüven kazandırmaktır. Bugün burada bu tabloyu da gördük. Burada göstermiş oldukları özgüvenden dolayı kürsüde konuşan 12 öğrencimize teşekkür ediyorum. Bu öğrencilerimizi yetiştiren idareci ve öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum” dedi.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Biberoğlu’ nun gözetiminde gerçekleştirilen seçimde 38 oy kullanıldı.

Fatsa Öğrenci Meclisi Başkanlığına Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Şevki Ömer Beşik seçildi. İkinci 13 oyla Fen Lisesinden Nihat Karabacak, üçüncü ise 7 oyla İslamdağ İlkokulu ve Ortaokulundan Mukaddes Tatlıgül oldu.

Şevki Ömer Beşik, seçim sonrası yaptığı konuşmada görevinin zor olduğunu bildiğini söyleyerek bu bilinçle çalışmalarını sürdüreceğini belirtti.

ogrenciii 640x480

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde