02 Mayıs 2024

Alman Eğitimciler Fatsa’da

  • PDF

almannn 640x425

İlçemizde, “Aileler Okulda” isimli proje kapsamında Almanya’dan gelen eğitimciler kurum ziyaretlerinde bulundu.

Avrupa Birliği (AB) Hayat Boyu Öğrenim Programı kapsamında yer alan Comenius Regio Bölgesel Ortaklıklar Projesi çerçevesinde hazırlanan “Aileler Okulda” projesinin Ordu’daki 2. Çalışmaları için Almanya’dan gelen eğitimciler Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ve Fatsa Kaymakamlığı’nı ziyaret etti.

Ziyaretlere Horn-Bad Meinberg Milli Eğitim Müdürü Wilfried Starke, Horn-Bad Meinberg Belediye Başkan Yardımcısı Matthias Engel, Horn İlkokulu Müdür Yardımcısı Thomas Grundmann, Horn Ortaokulu Müdürü Rosemarie Schıllıng, Veli Temsilcisi Anette Eins, Türkçe Öğretmeni Sibel Öztürk, Türkçe Öğretmeni Nejla Aygün, Veli Temsilcisi Zuhal Ünlü ve Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Koordinatörü Mevlüt Erdem katıldılar. Almanya’dan gelen misafirlerin ilk ziyareti Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne oldu. Misafirler adına Horn-Bad Meinberg Milli Eğitim Müdürü Wilfried Starke Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel Avcı’ya bilgiler verdiler. Avcı da Fatsa’daki eğitim ve projeler hakkında konuklarını bilgilendirdi.

Alman misafirlerin ikinci ziyareti Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca’ya oldu. Kaymakamlıkta gerçekleşen ziyarette ilk açıklamayı yapan Horn-Bad Meinberg Milli Eğitim Müdürü Wilfried Starke, “İnanın kendimizi evimizde gibi hissediyoruz. Öyle güzel bir yerde oturuyorsunuz ki, maalesef biz Almanlar burayı tanımıyoruz, bize çok yabancı bir yer. Almanya’dan turistler Türkiye’ye gelmeyi düşündükleri yer genellikle turistik bölgeler olan Antalya ve Alanya oluyor. Eğer benim gibi Karadeniz Bölgesi’ne bir kere gelip buranın güzelliklerini görseler, mutlaka bir daha gelmek isteyecektir. Ben kendi eşime Ordu ve Fatsa’yı göstereceğime söz verdim” dedi.

Kaymakam Bekir Atmaca ise konuşmasında, “Ülke olarak son zamanlarda aileleri daha çok okulla ilişkilendirmek, eğitim içine sokmak için Milli Eğitim Bakanlığı olarak daha doğrusu devlet politikası olarak bizler de ciddi çalışmalar yapmaktayız. Biz şunu düşünüyoruz: Eğitimin tek başına öğretmen ve öğrenci ilişkisi değil aynı zamanda ailelerinde işin içinde olduğu bir üçgen şeklinde eğitim düşünüyoruz. Yapılan bütün çalışmalar bu şekilde bir üçgen halinde işlemesi durumunda eğitimde kaliteyi getirmiş olur. Eskiden veliler okulla ve çocuklarla çok fazla ilgilenmezlerdi. Artık bizler velilerin günün her saatinde öğrenci ve okulla ilgilenebileceği bir politika izliyoruz” diye konuştu.

Horn-Bad Meinberg Milli Eğitim Müdürü Wilfried Starke ziyaret sırasında hem Kaymakam Bekir Atmaca’ya hem de İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel Avcı’ya kendi ilçelerinde bir fırıncının yaptığı ve projeye dahil ettikleri fındıklı çikolatayı ikram ederken, Horn-Bad Meinberg Belediye Başkan Yardımcısı Matthias Engel ise Kaymakam Bekir Atmaca’ya kendi ilçesinin simgelerini içeren bir plaket takdim etti.

alman 640x425

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde