02 Mayıs 2024

Geri Dönüşümde Eğitim Seminerleri Başladı

  • PDF

ger 640x430

Fatsa belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda ilçede başlatılan geri dönüşüm çalışmaları kapsamında, İlköğretim Okullarında eğitim Seminerlerine başlanıldı.

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan;

“Fatsa’da bu sene yapılacak en önemli çalışmaların başında çöp gelecek demiştik;

Gerek çöp yerinin rehabilitesi, Gerekse geri dönüşüm konusunda köklü çalışmaları başlattık.

İşyerlerinde, ofislerde, sitelerde, kâğıt ve plastiğin ayrı ayrı toplanacağını söylemiştik.

Yaklaşık 4-5 ay önce sitelerde geri dönüşüme başladık ve sitelerden çok yoğun bir ilgi gördük.

Şimdi ise, Okullarımız açıldı; Göze geri dönüşüm firmamız Fatsa’daki tüm ilköğretim okullarında Eğitim semineri verecek. Bu bağlamda ilk seminerimizi Dumlupınar İlköğretim okulu 2-B Sınıfında start aldı. Görevli çevre mühendisleri, geri dönüşümü filmlerle, örnek materyallerle anlatıyorlar.

Okullarımızdan sonra, büyük işyerlerinde, ofislerde, marketlerde, mühendislik, avukatlık, muhasebe bürolarında geri dönüşüme başlayacağız dedi.

Anlayan ayrıca geri dönüşümün iki faydası olduğunu belirtti, birincisi Çöp alanındaki çöp hacmi kaybı önlenmiş oluyor, ikincisi ise, atıklar sanayiye kazandırılıyor.

Ben bu çalışmaları takip eden Çevre Mühendisimiz Derya Ateşli’ye ve Göze Hurdacılık’ta görevli çevre mühendislerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

İlk eğitimim seminerin verildiği; Dumlupınar ilköğretim Okulu Müdürü Cemal Er de yaptığı açıklamada; geri dönüşüm okullarımız için çok önemli, özellikle kağıt atıkları çok oluyor, bu uygulama çevre kirliliğini önlemenin yanında, çocuklarımızın da çevre duyarlılığı bilinicini arttıracaktır. Bu güzel çalışmayı ilçemizde başlatan Belediye Başkanımıza ve Belediyemize çok teşekkür ediyorum dedi.

Göze firması adına açıklamada bulunan firma yetkilisi, İsmail Kaya da yaptığı açıklamada, “Fatsa Belediyesi Geri Dönüşüm konusunda çok duyarlı,ilçede çok güzel bir çalışma başlattık,sitelerde sistemimiz oturdu,şimdi okullarımızda bu çalışmayı oturtacağız ardından da Başkanımızın dediği gibi büyük işyerlerinde bu çalışmaları başlatacağız” dedi.

geri 640x430

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde