02 Mayıs 2024

Okul Müdürleri Toplantısında Samimi İtiraflar

  • PDF

okull mlerr 640x426

Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü organizesinde Atatürk Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi toplantı salonunda ger.ekleşen toplantıya Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel Avcı, şube müdürleri ve okul müdürleri katıldı. Toplantıda okullardaki eksiklikler, yapılacak olan projeler hakkında genel bilgiler verildi.

Toplantıda özeleştiri yapan Kaymakam Bekir Atmaca, “Türkiye ortalamasına baktığımızda gerek okulların fiziki durumları, gerek sınıfların fiziki durumları, derslik başına düşen öğrenci sayısı, gerekse eğitim-öğretim imkânları açısından baktığımız zaman Fatsa maalesef çok iyi durumda değil” dedi.

Toplantıda ilk konuşmayı yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel Avcı, asıl amaçlarının iyi insan yetiştirmek olduğunu belirterek, “2012–2013 eğitim öğretim yılı bizim açımızdan sorunsuz bir şekilde başladı ve devam ediyor. Özellikle 6287 sayılı kanunla 4+4+4 sistemi yasalaşmıştı ama ilçemizde bu konuda sıkıntı yaşanmadı. Ben bu konuda bizim her zaman yanımızda olan, bizi destekleyen yönetici, okul müdürü ve şube müdürü arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu yıl yeni sisteme hep birlikte sıkıntısız bir şekilde başlamış olduk. Bu yıl yapmış olduğumuz bir uygulama vardı, sınıfların bölünmesi. Bu konu için de burada bir karar aldık ve kura sistemiyle yaptık. Örneğin; Dumlupınar İlkokulunda 649 öğrenci 1.sınıfa kayıt oldu, 17 şube oluşturduk ve kura sistemiyle öğretmenlerimizi belirledik. Onun için bu konularda öğretmen ve şube sıkıntısı çekmedik. İlçemizde şu anda 21 bin 333 öğrencimiz mevcut, 78 kurumumuz müdürlüğümüze bağlı olarak çalışmakta, 11 lisemiz, müstakil olarak 4 ortaokul, 6 ilkokul ve 16’sı ilköğretim okullarımız mevcut. Yine öğretmen ve personel sayımız bin 292, öğretmen sayımız bin 217, memur ve hizmetli sayımızla beraber toplamda ilçemizde bin 292 personelimiz bulunmaktadır. Bundan 1,5 ay önce de tanışma toplantısı yapmıştık ve orada bizler isteklerimizi belirtmiştik. Amacımız eğitim onun içinde milli eğitim baktığımız zaman öğretim müdürlüğü denilmiyor, eğitim olarak belirtiliyor. Asıl amacımız iyi insan yetiştirmek ve iyi insan yetiştirirken ilköğretimdeki çocuklarımıza merhameti öğretmek, ortaöğretimdeki çocuklarımıza da adaleti öğretmek temel felsefemizdir. İlçemizde değişik adlar altında komisyonlarımızı oluşturduk. Bunlardan ilçe öğrenci davranışları komisyonu ortaöğretim, ilköğretim ayrı ayrı yine milli eğitim komisyonu, ilçe danışma kurulu komisyonu bunların da aylık periyodik olarak toplantılarını yapacağız. Bizleri yalnız bırakmayan Kaymakamımızı geçen yıl başka yerde görev yapmama rağmen basından takip etmiştim yeni göreve başladığı zamanlardı ve bir cümle sarf etmişti “Eforumun yüzde 80’i milli eğitim işleridir” diye söylemişti ve ben bu sözünü hiç unutmadım. Kaymakamımıza bizlere vermiş olduğu büyük desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel Avcı’nın yaptığı açıklamalardan sonra Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca Fatsa’nın eğitim açısından büyük eksiklikleri olduğunu dile getirdi. Atmaca yaptığı konuşmasında, “2012–2013 eğitim-öğretim yılı 4+4+4 sisteminden dolayı biraz sancılı başlama durumu vardı ancak biz Fatsa olarak, Ordu olarak okul ve kurul idarecilerimiz katkılarıyla bu sancılı geçiş dönemini büyük ölçüde sancısız ve sorunsuz bir şekilde atlatmaya çalıştık. Ben buradaki gayretlerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Aslında 4+4+4 sitemi ile ilgili yasa çıktığı zaman herkes kafasında nasıl olacak diye düşünüyordu. Okullar nasıl olacak, sınıflar yetecek mi, derslikler yetecek mi, açığa çıkan sınıf ve öğretmenlerimizin durumu ne olacak gibi soruları ziyaret ettiğimiz okullardaki müdürlerimiz gündeme getirdiler. Geldiğimiz aşama itibariyle genel olarak artık norm fazlası olan, branş fazlası olan, sınıf öğretmeni olup ta fazla duruma düşen arkadaşlarımız branşlara geçmek suretiyle yüzde 100 memnuniyet olmasa bile yeni görevlerine atandılar başka kurumlarda görevlere başladılar. Yani ciddi sıkıntılarımız olmadı bu konuda emeği geçen devlet idareci arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Tabi bir geçiş süreci oldu. 4+4+4 sisteminden dolayı aslında çok yabancı olmadığımız bir konu 1 ve 4. sınıflar ilkokul, 5 ve 8. Sınıflar arası ortaokul, 9 ve 12. sınıflar lise haline geldi. Yani daha önce herkesin aşina olduğu deyimler var. İlkokul, ortaokul, lise tabi belki sıkıntı olacak durum var. İmam hatip liselerinin ortaokul bölümü yoktu. Fakat yeni çıkan sistemle bu okullara orta öğretim bölümlerinin açılması kararlaştırıldı tek sıkıntımız imam hatip lisemizde bununla ilgili ne kadar talep olacağı ve mevcut binamızın bu talepleri karşılayıp karşılayamayacağı bununla ilgili olarak da arkadaşlarımız bir çalışma yaptılar. Çok iyi olmasa da şu anda talebin karşılık verdiği şekilde dersliklerimizi oluşturduk. Eğitim-öğretim yılına bu şekilde başlamış olduk. Ben tekrardan 2012–2013 eğitim-öğretim yılının öncelikli bizler için, sizler için, ilçemiz için, Ordu’muz için ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Türkiye’nin 2023 hedefine eğitimde de istenilen noktada olmayı arzu ettiklerini ifade eden Kaymakam Atmaca, “Ülkemiz dünyada gerek kültürel, gerek sosyal açıdan, gerekse ekonomik açıdan dünya üzerinde sözü geçen ülke haline gelir. Burada en büyük görev değerli öğretmenlere düşmekte. Dolayısıyla 2023 yılından sonra bu ülkeyi idare edecek olan nesilleri yetiştirenler öğretmenlerimizdir. Onun için bu planın oluşmasında tuğlayı harcı koyarak çatısını örecek olan öğretmenlerimizdir. Bizler sadece işin yandan takipçileriyiz, onun için ben tekrardan bu kutsal görevde emekleriniz için eğitim camiasına ve sizlere teşekkür ederim. Fatsa’ya geleli 1 yılı geçti. Bu süre içerisinde öncelikle ilçemi tanıma durumu oldu. Ancak şunu gördüm gerçekten Fatsa’da eğitim baktığımız zaman güzel bir noktada. Başarı olarak güzel bir noktada, çok mu güzel derseniz hayır ama daha iyi olması için hepimiz gayret ediyoruz. Şimdi şöyle baktığımızda Türkiye ortalamasında gerek okulların fiziki durumları, gerek sınıfların fiziki durumları, derslik başına düşen öğrenci sayısı, gerekse eğitim-öğretim imkânları açısından baktığımız zaman Fatsa maalesef çok iyi durumda değil. Bu durumda olmamıza rağmen eğitimde yine de belli bir kalitenin üzerindeyiz. Şimdi daha önceki toplantılarda da dile getirmiştim. Tayini çıkan bir idareci, bir öğretmen, bir kamu görevlisi Fatsa’ya gelmeden önce Fatsa ülkemizin gelişmiş bir ilçesi, nüfusu 100 bin’e ulaşmış gibi düşünüyorlar fakat gelip gördükten sonra eğitim alanında yatırım anlamında çok iyi bir noktada olmadığımızı görüyor. Özellikle ben geldiğim tarihten itibaren birde bizden önceki dönemlerde yapılan yatırımlara baktığımız zaman son birkaç yıl içerisinde gerçekten yatırım anlamında istediğimiz düzeyde olmasa bile bir şeyler yapılmaya çalışılıyor” diye konuştu.

İlçedeki Atatürk İlkokulunun adına yakışır bir okul olmadığını belirten Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca, “Okulumuzun adı Atatürk ama adına yakışmıyor. Gittik gördük maalesef eski binayı bir şeye benzetmekte zor, ek bir şeyler ekleseniz de zor. Bunun gibi birkaç okulumuz yine var bina ve fiziki yapılarına baktığımız zaman Şahabettin Harput okulumuz var ismi değişecek yeni bir okul yapılıyor oraya. Bu okullara fizikken baktığımız zaman gerçekten teknolojinin ve çağın gerisinde kalıyor. Onun için biz bu okullarımızda ki öğrencilerimizi daha iyi, daha kaliteli eğitim görmeleri için bu okullarımızla ilgili bir çalışma yapmamız gerekiyor. Yine Kurtuluş mahallemizde ciddi anlamda bir okul ihtiyacımız var bununla ilgili olarak da geçen hafta içerisinde Belediye Başkanımızla görüştük. İnşallah orada bir okul arsamız açığa çıkacak ve okul arsamız da olduktan sonra Kurtuluş mahallesinin ve çevresinin ihtiyaçlarını karşılayacak büyüklükte çok güzel bir okulumuz devreye girecek. İşte o aşamada Kurtuluş mahallemizdeki okul ihtiyacımızı da bu şekilde gidermiş olacağız. Okul öncesi konusuna gelecek olursak Fatsa’da en büyük sorun arsa bulmak. Biz arsa bulduğumuz zaman inanın hazine bulmuş gariban gibi seviniyoruz. Dolayısıyla belediyemizle yapmış olduğumuz işbirliği ve çalışmalarda ilçemiz içerisinde bu sene inşallah iki tane anaokuluyla alakalı çalışmalarımız olacak. Birinin inşaatı hala devam ediyor, birinin de arsası alındı. İnşallah iki tane anaokulumuzu Fatsa’mıza kazandıracağız” dedi.

okul mrler 640x426

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde