02 Mayıs 2024

Anadolu Öğretmen Lisesi’nde Akıllı Tahta Anlatıldı

  • PDF

tahta 640x428

Sayın Bekir Atmaca ve Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Gürsel Avcı katıldı.

Fatih Projesi (Fırsatları Araştırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi) kapsamında Fatsa Anadolu Öğretmen Lisesinde “Etkileşimli Tahta Semineri” yapıldı. Anadolu Öğretmen Lisesinde yapılan seminere Fatsa Kaymakamı Sayın Bekir Atmaca ve Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Gürsel Avcı da katıldı.

Anadolu Öğretmen Lisesi öğretmenlerinin akıllı tahtaları öğrencilerin yararına en verimli olacak şekilde kullanabilmeleri için gerekli olan bilgi ve ipuçları formatör öğretmen Ergün Aksoy tarafından, Fatih Projesinin ve Eğitim Bilişim Ağı (EBA www.eba.gov.tr ) nın tanıtımını yapılarak akıllı tahta yazılımının kullanımı öğretmenlere uygulamalı olarak gösterildi.

Formatör öğretmen Ergün Aksoy “Akıllı tahta uygulaması bir alanda yapılan derslerin hepsini bir klasörde topladığı için dersin notlarını ayrı ayrı aramamıza gerek kalmıyor. Fatih ağı kurulduktan sonra tahtalar birbirini göreceği için öğretmenler bir derste yapılan uygulamayı kaydedip diğer sınıflarda da kullanabilecek. Bu derslere istediğini ekleyebilir istediği zamanda bu uygulamayı paylaşmayabilir.“ diye konuştu.

“Etkileşimli Tahta Semineri”nde bir açıklama yapan Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca ise, “Fatih projesini ilk duyduğumuzda bu kadar faydalı olabileceğini hayal edemiyorduk. Etkileşimli tahta sayesinde elimizde bilgi ve belge yok demeden Fatih Projesi ile öğretmenlerimiz istedikleri bilgiye çabuk ve rahatça ulaşabilecek. İlk başta bazı sıkıntılar olabilir ama Fatih ağı ve interneti kurulduğu zaman eksikliklerde tamamlanacaktır. İlçemizdeki 5 okula şimdilik toplamda 138 adet akıllı tahta kurulacak, İnşallah ileride ilçemizdeki tüm okullarımızda her sınıfa akıllı tahta kurulur. Bu da tabi ülkenin ekonomik durumu, ihalelerin belirli süre alması, bütçede onaylanan paralarla alakalı ama birkaç yıl içerisinde sanırım hem ilimizde hem de Türkiye’de Fatih Projesi tamamen uygulamaya geçecektir. Gerçekten çok güzel proje, lazım olan bilgiler elimizin altında olacak, önemli olan bu bilgiyi çocuklarımıza güzel, hızlı ve pratik şekilde aktarabilmek. Ben bu projenin öncelikle okulumuz için daha sonra Fatsa, ordu ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Geçiş aşamasında belki zorlanacağız ama her okulda problem olmaması için donanımlı bir personel olacak. Bu sayede zamanla öğretmenlerimizin hepside kendini yetiştirmiş olacak ve teknolojiden sorunsuz faydalanmış olacağız.” diye konuştu.

tahtaaaa 640x428tahtaaa 640x428

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde