02 Mayıs 2024

Fatsa HEM Müdürü Acar: “Geçen Yıl 7000’den Fazla Kursiyere Ulaştık”

  • PDF
v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);}

 

celalacar 640x428

Fatsa Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü 2012 -2013 Eğitim öğretim yılında da açtığı kurslarla adından söz ettiriyor. Osmanlıca dahil birçok farklı alanda kurs açılması planlanıyor ancak faaliyete başlaması için yeterli başvurunun olması da gerekiyor.

 

Yeni eğitim öğretim yılında açılması planlanan kurslarla ilgili bilgi veren Fatsa Halk Eğitim Merkezi Müdürü Celal Acar: “Bu yıl yine birçok farklı alanda kurs açmayı planlıyoruz. Bilgisayar dalında 4, hasta ve yaşlı hizmetleri dalında 2, aile ve tüketici bilimleri dalında 8, kişisel gelişim ve eğitim dalında 10, müzik ve gösteri sanatları dalında 9, öğretmenlik ve öğretim dalında 4, pazarlama ve perakende dalında 2,spor dalında 12,  yabancı diller dalında 5, çalışma hayatı dalında 5, sanat ve tasarım dalında 4,el sanatları teknolojisi dalında 14, okuma yazma kursları dalında 4 olmak üzere yaklaşık 85 kurs açmayı planlıyoruz. Tabi bu kurslar talebe göre açılıyor. Talep olmadığı takdirde kursu açmıyoruz. Herhangi bir kursa başvurmak isteyen vatandaşlarımız bize gelip isimlerini yazdırıyorlar. Eğer yeterli çoğunluk sağlanırsa kursun açıldığını kendilerine cep telefonlarından kısa mesajla bildiriyoruz..

 

Geçen yıl Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile işbirliği yaparak okuma yazma kurslarında büyük bir başarı elde ettik. Bu bizleri çok sevindirdi. Bu yıl yine okuma yazma kurslarımıza talep olması halinde başarılı olmayı hedefliyoruz.

 

Bu yıl ilk defa yaz döneminde Osmanlıca kursu açmayı planladık ama talep olmadı. Ancak sürekli talep almaya devam ediyoruz ve vatandaşların bir dalda fazla talep ettiği kursu yeterli sayıya ulaşıldığında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Kaymakamlığımızla iletişime geçerek kursu açıyoruz. Osmanlıca kursu açıldığı takdirde ben de dâhil katılmak istiyorum. Osmanlıca çok önemli bir dil. Çünkü eski kabir taşlarımız bile Osmanlıca yazılmış. En azından onları okuyabilecek seviyeye ulaşmamız gerekiyor. Atletizm, basketbol gibi yeterli sayıya ulaşıp açtığımız kurslar da var. Talepleri sürekli aldığımız için sayıya ulaşır ulaşmaz gerekli işlemleri yaparak kursu açıyoruz.

 

Geçen yıl ilçemiz 7 binden fazla kursiyere ulaştı. Bu da açtığımız kurslara olan ilgiyi gösteriyor. Bu ilgi de bizleri çok memnun ediyor ve verdiğimiz emeklerin boşa gitmediğini anlıyoruz. Bizim en çok önem verdiğimiz unsurlardan birisi de yerel basın. Sizler sayesinde bizim faaliyetlerimiz insanlara ulaşıyor. Vatandaşlar halk eğitim merkezi ne iş yapıyor diye soruyor ancak yaptığımız işleri zaman zaman duyuramıyoruz. Duyurma noktasında en etkin araçlar yerel gazeteler. Sizlere de verdiğiniz destekten ötürü teşekkür ediyorum.

 

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normal Tablo"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde