18 Nisan 2024
Güncel

Fatsa Atatürk İlokulu’nda Kuzulu Eğitim

  • PDF

kuzu26-2-20142/A Sınıfı öğretmeni Ali Mesut SARISOY “Benim eşsiz Yuvam” adlı teması işlenirken 1.dönemde yuvalarımız, hayvanların yuvasından bahsedilince koyun ve kuzuların yaşadıkları yer anlatılırken ‘’kuzu nedir? ben görmedim.’’ Diyen öğrencilere sınıf ortamında Öğretmen Ali Mesut SARISOY ‘’Söz sizlere 2. Dönem kuzular doğunca sınıfa getireceğim’’ sözünü tutarak  veli Bekir YÜMLÜ aracılığı ile sınıfa Kuzu getirterek görsel olarak dersi işlemesi öğrencilerin hoşuna gitti.

Öğrenciler kuzuyu çok sevdiler. Kuzu sahibi Bekir YÜMLÜ Koyunların yavrularına kuzu dendiğini, Koyunlarda gebelik süresi 148-152 gün olup, ortalama 5 ay kabul edildiğini ayrıca koyun ve kuzuların bakımını, beslenmesi Haklında geniş bilgi vererek, Koyun ve kuzların yuvalarına ağıl dendiğini, Ağılda her koyun için ortalama 1.25 - 1.5 metre kare yer hesaplanmalıdır. koyun otlatan şahsa halk dilinde çoban denildiğini anlatı. Tüm okul öğrencilerin okul bahçesinde kuzuyu sevmelerinden kuzuda hoşlandı.

Okul müdürü Ahmet TİKENOĞLU veli Bekir YÜMLÜ’ye duyarlılığından öğretmen Ali Mesut SARISOY’ uygulamalarından dolayı teşekkür ederek yapılan işin önemli olduğunu Bencmarkin projesi kapsamında iyi bir kıyaslama olduğu öğrencilerin bu canlı görseli hayatı boyunca unutmayacağını ifade etti. Böylece okul öğrencilerinden canlı olarak kuzu görmeyen ve bilmeyen kalmadı.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde