02 Mayıs 2024

“Etkileşimli Tahta” Fen Lisesi’nde Başladı

  • PDF

akilli 640x480

Fatih Projesi kapsamında 04-05 Ekim 2012 tarihleri arasında “Etkileşimli Tahta Semineri” Fen Lisesi ile başladı. Fen Lisesinde yapılan “Etkileşimli Tahta Semineri”ne Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel Avcı da katıldı.

Fen Lisesinde görevli öğretmenlere Fatih Projesi ve Eğitim Bilişim Ağı (EBA www.eba.gov.tr )nın tanıtımının yapıldığı eğitimde öğretmenlerimize akıllı tahta yazılımının kullanımını uygulamalı olarak gösteren Müdürlüğümüz Formatör öğretmeni Ergün Aksoy, “Türkiye geneli için alımı yapılacak olan 49.000 tabletlerden ilimizde 3 okula verilmesi planlanmaktadır. Tablet dağıtımı 10.,11.,12. Öğrencilerini kapsamamakta, sadece 9. Sınıf öğrencilerini kapsamaktadır. Her yıl 9. Sınıf öğrencilerine verilecek olan tabletler, süreci tamalayan okul öğretmelerine de Bakanlık tarafından verilecek. Fen Lisesinde şu an eksiklerimiz var ama Fatih ağı ve interneti kurulduğu zaman eksikliklerde tamamlanacaktır. VPN internet kullanımı ile okulda kurulan “Akıllı Tahta” üzerinden herhangi bir içeriğe tıkladığımız anda Bakanlığımızın eğitim içeriklerine, videolara, animasyonlara ve simülasyonlara öğretmenler çok hızlı bir şekilde ulaşabilecek. Tabletler dağıtıldığı zaman tabletle tahta koordinasyonlu çalışacak. Öğrenci tabletten tıkladığı zaman öğretmen tahtadan uygulamasını görecek ve öğretmen öğrenciyi kontrol etmiş olacak.” dedi.

“Etkileşimli Tahta Semineri”nde bir açıklama yapan Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel AVCI, “Akıllı Tahta” ile ilgili ilk seminerimiz Fen Lisesinde başlamış oldu. Bakanlığımızın okullarımıza dağıttığı “Akıllı Tahta”dan, Fatih Projesi kapsamında ilçemize 102 “Akıllı Tahta” verildi. 20 adet Fen Lisesine, 21 adet Anadolu Öğretmen Lisesine, 28 adet Anadolu Lisesine, 33 adet Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesine ve 35 de Anadolu İmam Hatip Lisesine olmak üzere toplamda 137 tahta verilmiş oldu. Ordu ilinde Akıllı Tahta Seminerlerini Bilgisayar formatör öğretmenlerimiz vermeye başladılar. Kendi ilçemizin formatör öğretmeni Ergün Aksoy tarafından “Etkileşimli Tahta Semineri” Fen Lisesinde verilmeye başlamış oldu. Bakanlığımızın üzerinde çok durduğu bir proje olan Fatih Projesi açılımın yaparsak Fırsatları Araştırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketidir. 22 Kasım 2011tarihinde Ulaştırma Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolle proje imzaya çıkmış oldu. Türkiye genelinde uygulanmaya başladı. Tabiî ki peşinden tablet bilgisayarlarda dağıtılmaya başlanacak. Ordu ilinde 3 okula verilecek olan tabletlerden Fen lisemizin de faydalanmasını temenni ediyorum. Fatih Projesinin çok faydalı olacağını düşünüyorum.” dedi.

akill 640x480

aki 640x480

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde