19 Nisan 2024

Mental Aritmetik Eğitimi Uygulama Projesi Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

  • PDF

mental30-10-2013Fatsa Kaymakamlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından ilçemizde başlatılan “Fatsa’daki Öğretmen ve Öğrencilere Mental Aritmetik Eğitimi Uygulama Projesi” bilgilendirme toplantısı Atatürk Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi konferans salonunda yapıldı.

Fatsa Kaymakamı Sayın Bekir ATMACA başkanlığında yapılan toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel AVCI, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ercan UÇAK ile okul müdürleri ile öğretmenler katıldı. 


Toplantıda bir konuşma yapan Fatsa Kaymakamı Sayın Bekir ATMACA "Bilindiği üzere son yıllarda gerek televizyonlarda gerekse basın yoluyla Mental Aritmetik ile ilgili gelişmeleri hepimiz yakından takip ediyoruz. 2013 Nisan ayından 2013 Haziran ayına kadar olan iki aylık süreçte ilçemizdeki okullarda bulunan yaklaşık bin öğrenciye Mental Aritmetik ile ilgili bir eğitim verildi. Bu eğitim Anasınıfı da dahil olmak üzere ilçemizdeki 1.- 6.sınıf öğrencilerine uygulandı. Çocukların zihinsel gelişimini olumlu yönde etkileyen ve beynin her iki tarafını da kullanmaya faydalı olan bu projenin amacı ilçemizdeki öğrencilere de uygulayarak sınavlarda ve derslerinde başarılı olabilmelerini sağlamak. Bu proje ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığına yapılan başvuru sonucunda Bakanlık projenin Fatsa'da yapılan bölüm ve eklerini inceledi. Yapılan inceleme sonucunda Bakanlık bu projenin okullarda uygulanması yönünde olumlu karar vererek bu uygulamanın Türkiye genelinde de yapılabileceği konusunda olumlu görüş bildirdiler” diye konuştu.


Mental Aritmetik Eğitimi Proje sorumlusu Ekrem ALTAN ise "Fatsa Kaymakamlığımızın ve Fatsa Milli Eğitim Müdürlüğümüzün vermiş olduğu destekle yürüttüğümüz bu projenin Ordu ili ve ilçelerinde uygulanmasına ilişkin Milli Eğitim Bakanlığından olumlu sonuç çıktı. Ayrıca şuan çalışmaları ve altyapısı hazırlanan Mental Aritmetik Uygulama Projesi yaklaşık 17 ilde daha başlamak üzere" dedi.

Fatsa’daki Öğretmen ve Öğrencilere Mental Aritmetik Eğitimi Uygulama Projesi” bilgilendirme toplantısı sinevizyon gösterisinin izlenmesiyle sona erdi.mntal30-10-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde