02 Mayıs 2024

Yeni Atanan Öğretmenlere “ Uyum Eğitimi “ Semineri

  • PDF

yeni

İlçemizde 12-16 Eylül tarihleri arasında Fatsa Öğretmenevi Toplantı Salonu'nda yeni atanan öğretmenler için “Uyum Eğitimi” semineri düzenlendi. “Uyum Eğitimi” seminerine Fatsa’dan 8, Ünye ve Çamaş ilçesinden 2 aday öğretmen katıldı.

Mesleğe ilk defa atanan aday öğretmenlerin atandıkları yerlerde karşılaşacakları coğrafi, kültürel ve sosyo-ekonomik şartların eğitime doğrudan etki edeceği, bu etkinin olumsuz yönlerinin olabildiğince giderilerek mesleğe daha bilinçli ve umutlu başlamaları için adaylık eğitim sürecinin başlangıcında destekleyici bir “Uyum Eğitimi” seminerinin düzenlendiği öğrenildi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından planlanan, Fatsa’daki “Uyum Eğitimi” semineri İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel Avcı, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Atilla Yiğit, Hüseyin Biberoğlu, Ercan Uçak, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Veysel Cengiz ve Dr. Ogün Madran tarafından verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan programa göre e-konferans yöntemiyle uzaktan ve çevre tanıtımını da içeren yüz yüze eğitim, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer’ in açılış konuşmasıyla başladı. “Uyum Eğitimi” semineri Talim Terbiye Kurulu Başkanı Emin Karip’ in 12 yıllık zorunlu eğitim hakkında bilgi vermesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel Avcı ile İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Biberoğlu’nun katılımı ile eğitime devam etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel Avcı “Öğretmenlerimize kapılarının her zaman açık olduğunu, sorunları olduğunda 24 saat telefonunun açık olduğunu her zaman aday öğretmenlerimize yaptığı konuşmada “ Bakanlığımız bu sene 40 bin öğretmen ataması yaptı cumhuriyet tarihinde diyebilirim ki 2012 yılında 17 bin atama da şubatta yaptı. Şu zamana kadar ilk defa 57 bin öğretmen ataması yapıldı. Bu atanan öğretmenlerimize Bakanlığımızın bir yazısı var diyor ki ilk atanan öğretmenlere çevreyi tanıtmak için uyum semineri programı hazırladık" dedi.

yeni1

Son Güncelleme: Salı, 18 Eylül 2012 14:44

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde