02 Mayıs 2024

Avcı: “Geleceğimizin Teminatı, Bugünün Öğrencileridir”

  • PDF

DSCN9479 640x480

2012–2013 öğretim yılı İlköğretim Haftası Kutlama programı Atatürk Anıtının önünde yapılan çelenk sunma töreninin ardından Dumlupınar İlkokulunda devam etti. Törene Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Garnizon Komutanı Bnb. Salih Gödek, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jn.Yzb. Fatih Çetil, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel Avcı’nın katılımıyla Anıt önünde başladı. Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel Avcı’nın Atatürk anıtına çelenk sunmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Anıt önündeki çelenk sunma töreni ardından İlköğretim Haftası Kutlama Programı için Dumlupınar İlkokuluna gidildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel Avcı İlköğretim Haftası Kutlama Programı hakkında görüşlerini bildirirken ATATÜRK' ün,"Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır" sözünü de öğretmenlere bir kez daha hatırlatmış oldu. Ahmet Gürsel Avcı günün önemi ile ilgili yaptığı konuşmasında “Yeni bir eğitim öğretim yılının başlangıcında, sizlerle birlikte olmanın, Türkiye'nin aydınlık geleceği olan çocuklarımızı yetiştirecek değerli öğretmenlerimiz ve ülkemizin geleceği çocuklarımızla birlikte olmanın farklı heyecanı ve gururu içinde, sizleri saygıyla selamlıyorum.

Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK henüz Kurtuluş savaşı yıllarında 1921'de Milli Eğitim Kongresini toplayarak çağdaş bir eğitimin temelini atmış, kazanılan zaferin ardından asıl savaşın cehalette yapılacağını vurgulamıştır. ATATÜRK; Türk ulusuna hedef olarak gösterdiği çağdaş ülkeler seviyesine ulaşmanın tek yolunun toplumun eğitilmesinden geçtiğinin bilinci ile eğitim seferberliğini başlatmıştı.

Başöğretmen ATATÜRK' ün,"Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır" diye hitap ettiği değerli yönetici ve öğretmenlerimiz; eğitimin kalitesinin temel belirleyicileri olan siz değerli öğretmenlerimizin, çocuklarımıza bilgiden önce sevgi veren, mesaisinin odağına merhameti koyan, mesleğin gereklerine göre yetişen, işini ve öğrencisini seven kişiler olması; yöneticilerin ise öğretim konularında güçlü liderlik gösteren, öğrenci ve öğretmenlerden beklentilerini açıkça ortaya koyan ve bunları onlara ulaştıran, kişiler olması hedefimizdir. Amacımız, bilgi aktarma değil bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen dinamik, özgüvenli bir nesil yetiştirebilmek olmalıdır.

Ülkemizin geleceği, geleceğimizin güvencesi sevgili öğrencilerim! Bütün ömrünü milletine, hizmete ve ülkesini yeniden kurmaya adamış bir ecdadın torunlarısınız. Sizler köklü ve zengin bir medeniyetin mensuplarısınız, size sunulan eğitim imkânlarını en iyi şekilde değerlendirerek, kendinizi geleceğe iyi bir şekilde hazırlayarak, milletimizi sevindirmek ve bu güzelim ülkeye hizmet etmek en büyük hedefiniz olmalıdır.

Velilerimize de buradan belirtmek isterim ki bugün bize emanet ettiğiniz çocuklarınızın sizler için çok değerli olduğunu, onlar için çok büyük fedakârlıklar yaptığınızı biliyoruz. Evlatlarınıza, asil bir milletin ferdi olarak gurur duymayı, aziz vatanı yüceltmeyi, engelleri birer birer aşmayı, büyük düşünmeyi öğretmek için çalıştığımızı biliniz. Bu nedenle, sürekli okullarınızı, öğretmenlerinizi ziyaret ediniz. Öğrencinizle ilgili olunuz. Öğrencinizin yalnızca öğretim yönünden değil, eğitim yönünden de gelişmesi için imkânlarınızı sonuna kadar kullanınız.

Bu duygu ve düşüncelerle öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize en içten sevgi ve başarı dileklerimi sunuyor, İlköğretim haftası ve 2012–2013 eğitim öğretim yılının ülkemiz ve Fatsa İlçemiz için hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

DSCN9439 640x480

 DSCN9548 640x480

Son Güncelleme: Salı, 18 Eylül 2012 14:45

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde