01 Mayıs 2024

TOKİ’de Eğitim Öğretim Yılı Açılışı

  • PDF

toki18-9-20132013-2014 Eğitim öğretim yılının açılması nedeniyle TOKİ İlköğretim Okulu bahçesinde güzel bir açılış düzenlenirken açılışa öğrencilerin eğitim konusunda anlamlı mesajları renk kattı.
2013-2014 Eğitim öğretim yılının açılması nedeniyle ilk önce çelenk koyma töreni düzenlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Gürsel Avcı iki öğrenci ile birlikte Atatürk Büstüne çelenk sunumu gerçekleşti ve daha sonra saygı duruşunda bulunuldu.
Çelenk sunumundan sonra eğitim öğretim yılı açılış programı yapıldı. Programa Kaymakam Bekir Atmaca, Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Yücetepe, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Cibellik, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Bnb.Halit Gülten, İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Gürsel Avcı, Şube Müdürleri Hüseyin Biberoğlu, Atilla Yiğit ve Ercan Uçak, okul müdürleri ve az sayıda öğrenci velisi katıldı.

“Çocuklarınız Emin Ellerde”
Programın açılış konuşmasını TOKİ İlköğretim Okulu Müdürü Turgay Dilber yaptı.
Konuşmasında yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecan ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten Dilber, “Okulumuz anasınıfı ve 1. Sınıfa yeni başlayan öğrencileri ağırlıyor. Geçen hafta ilk defa oturacakları sıraları, öğretmenlerini ve arkadaşlarını tanıdılar. Onlar artık bizlere emanet. Her biri birer pırlanta olan bu öğrencilerimiz artık öğretmenlerinin ellerinde şekillenecek. Sevgili öğrenciler, yeni bir eğitim-öğretim yılı başladığı için duyduğunuz heyecan gözlerinizden okunuyor. Yeni umutlar ve yeni hedeflerle derslere başlayacaksınız. Umuyorum ki bu yıl geçen yıldan daha fazla başarılara imza atacağınız bir eğitim-öğretim yılı olacak. Değerli anne ve babalar, siz çocuğunuza ne kadar özen gösteriyorsanız, bilin ki biz de aynı özeni, aynı hassasiyeti gösteriyoruz. Çünkü onlar bizim de çocuklarımız. Zaten bu mesleği bu gözle görmeyen başarılı olamaz. Bizim başarımız ortadadır. Hiç bir zaman gözünüz arkada kalmasın. Çocuklarınız emin ellerde. Yeter ki bizlerden desteklerinizi esirgemeyin” dedi.

“Amacımız Özgüvenli Bir Nesil Yetiştirebilmek”
Daha sonra bir konuşmada İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel Avcı yaptı. Avcı şöyle konuştu.
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk henüz Kurtuluş savaşı yıllarında 1921´de Milli Eğitim Kongresini toplayarak çağdaş bir eğitimin temelini atmış, kazanılan zaferin ardından asıl savaşın cehalette yapılacağını vurgulamıştır. Atatürk; Türk ulusuna hedef olarak gösterdiği çağdaş ülkeler seviyesine ulaşmanın tek yolunun toplumun eğitilmesinden geçtiğinin bilinci ile eğitim seferberliğini başlatmıştı.

Baş öğretmen Atatürk´ ün,"Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır" diye hitap ettiği değerli yönetici ve öğretmenlerimiz;

Eğitimin kalitesinin temel belirleyicileri olan siz değerli öğretmenlerimizin, çocuklarımıza bilgiden önce sevgi veren, mesaisinin odağına merhameti koyan, mesleğin gereklerine göre yetişen, işini ve öğrencisini seven kişiler olması; yöneticilerin ise öğretim konularında güçlü liderlik gösteren, öğrenci ve öğretmenlerden beklentilerini açıkça ortaya koyan ve bunları onlara ulaştıran, kişiler olması hedefimizdir. Amacımız, bilgi aktarma değil bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen dinamik, özgüvenli bir nesil yetiştirebilmek olmalıdır.

Ülkemizin geleceği, geleceğimizin güvencesi sevgili öğrencilerim!

Bütün ömrünü milletine, hizmete ve ülkesini yeniden kurmaya adamış bir ecdadın torunlarısınız. Sizler köklü ve zengin bir medeniyetin mensuplarısınız, size sunulan eğitim imkanlarını en iyi şekilde değerlendirerek, kendinizi geleceğe  iyi bir şekilde hazırlayarak, milletimizi sevindirmek ve bu güzelim ülkeye hizmet etmek en büyük hedefiniz olmalıdır. Saygı değer veliler; bugün bize emanet ettiğiniz çocuklarınızın sizler için çok değerli olduğunu, onlar için çok büyük fedakârlıklar yaptığınızı biliyoruz. Evlatlarınıza, asil bir milletin ferdi olarak gurur duymayı, aziz vatanı yüceltmeyi, engelleri birer birer aşmayı, büyük düşünmeyi öğretmek için çalıştığımızı biliniz. Bu nedenle, sürekli okullarınızı, öğretmenlerinizi ziyaret ediniz. Öğrencinizle ilgili olunuz. Öğrencinizin yalnızca öğretim yönünden değil, eğitim yönünden de gelişmesi için imkânlarınızı sonuna kadar kullanınız. 

Bu duygu ve düşüncelerle öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize en içten sevgi ve başarı dileklerimi sunuyor, İlköğretim haftası ve 2013-2014 eğitim öğretim yılının ülkemiz ve Fatsa İlçemiz için hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler günün anlam ve önemine uygun gösteriler sundular. Açılış programı okul içerisinde gerçekleşen ikram ile sona erdi. tki18-9-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde