01 Mayıs 2024

Fatsa Milli Eğitim Müdürü Avcı: “2013-2014 Öğretim Yılına Tüm Öğrenciler Mevcut Formalarıyla Devam Edecek”

  • PDF

mudur21-8-2013Fatsa Mili Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel AVCI Fatsa’nın eğitim-öğretim’deki durumunu değerlendİrdi.

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan AVCI : “2013-2014 öğretim yılına tüm öğrenciler sivil kıyafetleriyle değil, formalarıyla devam edecekler” dedi.

A.Gürsel AVCI yaptığı açıklamada : “66,67,68 aylıkların velileri dilekçe vererek kayıtlarını 1 yıl erteleyebilecekler. Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü 15.08.2013 tarihli genelgesinde; ilköğretim okullarına kayıt ve nakillerle ilgili düzenleme yaptığını açıkladı. Geçen yıl 60-72 ay arası öğrencilerin kayıtları zorunlu olarak yapılmıştı. 60-66 ay arası öğrenciler ise velilerinin sağlık raporu almasıya okul kaydını 1 yıl erteleyebiliyordu. Şimdi yapılan yeni düzenlemeyle 66,67,68 aylık ocak-mart doğumlular sağlık raporuna gerek kalmadan, velilerinin okula vereceği dilekçeyle okul kayıtlarını 1 yıl erteleyebilecekler. 69,70,71 aylık ekim-aralık doğumlular ise ilkokula başlamaya hazır olmadıklarını belgeleyen sağlık raporu ile kayıtlarını 1 yıl erteleyebilecektir. Bu şekilde anasınıfına gönderilecek çocukların kayıtlarına öncelik verilecektir.

Fatsa’da geçen yıl 60-72 aylıkların eğitimi konusunda bir sıkıntımız olmadı. Sadece 72 aylık çocukla 60 aylık çocuğun fiziki durumuna arasında farklılıklar vardı. Bakanlıktan ilköğretim müfettişleri gelip incelemeler ve anketlerde bulundular, başarı konusunda sıkıntımız olmadığının kanaatine vardılar.

Bakanlığımızın 11-22 mayıs tarihleri arasında yaptığı toplantıya Karadeniz bölgesinden Fatsa Milli Eğitim Müdürü olarak ben katıldım. Bu konu orada gündeme geldi ve görüşlerimiz alındı. Bende o toplantıda 66 aylık çocukla 72 aylık çocuğun aynı sıraya otutturmanın yanlış olduğunu beyan ettim. Bizim görüşlerimiz doğrultusunda bir genelge çıkartıldı ve buda çok iyi oldu.

2013-2014 Öğretim Yılına Tüm Okullar Formalarıyla Devam Edecek

Fatsa’da 2013-2014 öğretim yılında tüm okulların formayla eğitime başlayacağını söyleyen AVCI : “ Kılık kıyafet konusunda yaptığımız toplantılar ve anketler’de eğitim-öğretime sivil kıyafetle değil formayla devam edilmesi kararı verildi. Anketlerden bu yönde sonuçlar çıktı. Sadece 3 okulumuzda sıkıntı vardı fakat onlarında terettütleri giderildi. Bir daha ki dönem eğitim-öğretim sezonuna tüm okul ve öğrenciler formalarıyla devam edecekler” dedi.

Bu yıl ki hedefimizi %60 olarak belirledik ve hedefimize ulaştık.

Liselere ve üniversitelere giriş sınavlarında ki başarıyı değerlendiren Avcı: “ Geçen yıl LYS’deki başarımız %55’ti. Bu yıl ki hedefimizi %60 olarak belirledik. Çünkü bu yıl Fatsa Fen Lisesi ilk mezunlarını verdi.

Koyduğumuz hedefe alnımızın akıyla ulaşmış olduk. Sınava 1269 öğrenci girdi; bu öğrencilerin 327 lisans, 448 öğrenci önlisan’a yerleşti. Geçen yıl ki başarımız %55 iken bu yılki başarımız %61,07 oldu. Hedefimizin üzerine çıktık. Burada okullarımızın ciddi başarısı söz konusu, bu süreçte emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Geçen yıl okullar arasında tıp fakültesini 1 kişi yerleşirken; bu yıl 11 kişi yerleşti. Dersanelerimizde kattığımızda 21 tane öğrencimiz Tıp Fakültesine yerleşti.

Fatsa genelinde; Tıp : 21, Diş hekimliği : 6, Eczacılık: 1, Hukuk: 31, İBBF: 107, Mühendislik ve Mimarlık : 85, Eğitim Fakültesi: 68 , İlahiyat ve Din Kültürü Öğretmenliği: 52, Fen Edebiyat: 63 Diğer 4 yıllık fakülteler : 113 öğrencimiz üniversiteli olmuştur.

Geçen yıla baktığımızda Tıp ve Hukuk Fakültesini kazanan öğrenci sayımızda büyük bir artış meydana geldi. Bu sayının bir dahaki yıllarda artarak devam edeceğine inanıyorum.

Derslik konusuna da değinen Avcı : “Şuanda birçok okulumuzda ikili eğitim mevcut. Bizim hedefimiz tüm okularda normal eğitime geçmektir. Bunu başarmak için hedefler koyduk. Bu hedefe ulaşmak içinde; her yıl Fatsa’ya 1 tane ilkokul bir tane ortaokul yapacağız.

3,4 yıl içerisinde normal eğitime geçmiş olacağız.

Bu sene Dolunay 32 derslikle beraber eğitim-öğretime açılıyor. Büyükata ilkokulunun büyük bir kısmını oraya taşıyacağız. Atatürk İlkokulunun 20 derslikli zemin etüdü yapıldı, oradaki prefabrikler kalkacak ve en kısa zamanda ihalesi yapılıp seneye inşallah bu okulumuzda öğretime yetişecek. Mehmet Akif Ersoy okulu yıkılıp yerine 24 derslik bir okul inşa edilecek. Diğer bir çalışmamız’da Kurtuluş mahallesinden 24 derslik bir ilkokul yapımı için olacak. Seneye inşallah Mehmet Akif Ersoy ve Kurtuluş’taki okularımızın inşaatına başlanacak. Endüstri Meslek Lisemizin durumu çok kötü. Mevcut yerinde arsamızda var, orada 24 derslik bir okul yapmayı programımıza aldıracağız.

Bu şekilde Fatsa’ya her yıl 2 tane okul yapılırsa 3,4 yıl içinde normal eğitime geçmiş olacağız.

Fatsa’ya baktığımızda her yıl 1000 öğrenci artıyor. 2011 -2012 öğretim yılında 21450 öğrencimiz varken. 2012-2013 eğitim öğretim yılında sayı 22435 e çıkıyor.

Fatsa dışarıdan göç alan bir ilçe olduğu için öğrenci sayısıda artıyor. Bu yüzden her yıl 2 tane okul yetiştirmemiz lazım.

Fatsa Fen lisesinin yurdu 15 gün içerisinde bitecek. 100 kız 100 erkek öğrenci alacağız. Çağdaş Yaşam Derneğinin yaptırmış olduğu; Necip Fazıl Anadolu Lisesine bağlı olacak olan 100 kişi kapasiteli kız öğrenci yurdunun yapımı bitti. Kısacası pansiyon ve yurt konusunda sıkıntımız olmayacak. Bu konuda bize desteği olan başta Sayın Valimize, Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşşekkür ediyorum. Basın olarak sizlerede teşekkür ediyorum.

Son olarak tüm velilerimiz rahat olsunlar. Hiçbir velimiz madur olmayacak. Fatsa’da eğitim üzerine yaptığımız çalışmalar çok iyi gidiyor. Tüm velilerimize kapılarımız sonuna kadar açıktır. İstedikleri zaman kapımızı çalabilirler. Dertlerini ve sıkıntılarını dinlemeye açığız” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde