02 Mayıs 2024

66 Aylıklar Sıralara Oturdu Minikler Avcı’yı Dikkatle Dinledi

  • PDF

dumlupinarr2012 – 2013 eğitim sezonu Pazartesi günü start aldı. 66 aylık’tan itibaren minikler sınıfları doldururken meraklı gözlerle etrafı keşfetmeye ve okulu anlamaya çalıştılar. Uyumlu davranışlar sergileyen miniklerin yanı sıra sıkılganlık gösterenler de oldu. Minikler okula alışmaya çalışırken veliler de yeni sistemin getirilerini anlamaya çalıştı.

Yeni sistemin ilk sezonu start alırken Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürsel Avcı beraberinde Şube Müdürü Atilla Yiğit ile birlikte ilk ziyaretini Dumlupınar İlkokulu’na yaptı. Okul Müdürü Cemal Er’den yeni kayıtlar ve okulun durumu ile ilgili bilgiler alan Avcı daha sonra minikleri sınıfta ziyaret etti. Heyecanı gözlerden kaçmayan miniklere kendisini tanıtan Avcı, heyecanı geçmesi için okul hayatına yeni başlayan çocuklara kendi elleriyle çikolata dağıttı.

Velilere de endişelenmemeleri gerektiğini belirten Avcı bazı açıklamalar yaptı. Avcı: “Bildiğiniz gibi Dumlupınar artık İlkokul oldu ve ilk 4 kapsamında eğitim verecek. Bu kapsamda ilk ziyaretimizi de bu okula gerçekleştirmiş olduk. Öğrencilerimiz bu hafta sadece uyum programı olduğu için ders görmeyecekler. Okulla ve arkadaşlarıyla kaynaşacak ve bu yeni ortama alışmaya çalışacaklar. Öğretmenlerimiz ve okul idarecilerimiz de bu kapsamda onlara yardımcı olacak.

“Endişeniz Olmasın”

Velilerimizin eğitim konusunda bir endişesi olmasın. İlçemizdeki bütün okullarımızın başarısı yüksek. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğrencilerimizi sık sık sınıflarında ziyaret ederek dertlerini dinleyeceğiz ve kendilerine her konuda yardımcı olacağız. Velilerimize de kapımız sonuna kadar açıktır.

“Norm Fazlası Kalmadı”

İlçemizde yeni sistem nedeniyle norm fazlası durumuna düşen sınıf öğretmenlerimizin yerleştirmesi de tamamlandı. Şu anda ilçemizde norm fazlası öğretmen kalmadı. Arkadaşlarımızı da mağdur etmemiş olduk. İlçe merkezimizdeki okullara ek sınıflar açarak bu öğretmenlerimizin bir kısmını da o şekilde görevlendirdik. İlkokul ve ortaokul geçişlerimizi de bu yıl tam anlamıyla gerçekleştiremedik. Dumlupınar ilkokul oldu ama 6, 7 ve 8. Sınıf öğrencileri var. Seneye bunu da düzenlemek suretiyle bir dahaki eğitim sezonunda tam anlamıyla ilkokul ve ortaokula geçişimizi tamamlayacağız” dedi.

Bir velinin geçen yıl anasınıfına giden kızını 1. sınıfa kaydettiğini ve ondan daha küçük olan ama ayını dolduran oğlunu 1. sınıfa mı yoksa anasınıfına mı kaydettirmesi gerektiğine karar veremediği yönündeki sorusunu da cevaplayan Avcı: “kardeşleri birbirinden ayırmayın” dedi.

Veli: “Kızım geçen yıl anasınıfında okudu, oğlum da normal ayını doldurdu. Ben oğlumu anasınıfına mı vermeliyim yoksa ilkokula mı başlamalı?”

Avcı: “Bu isteğe bağlıdır. İsterseniz kaydını alırız isterseniz de anasınıfına kaydedebilirsiniz. Ancak bence iki kardeş aynı sınıfta okuma imkânları varken bu evlatlarımızı birbirinden ayırmamanızı öneririm. Gelişimi, de gayet iyi görünüyor. Bana sorarsanız 1 yıl gerçekten çok büyük bir kayıp”dumlupinar

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde