01 Mayıs 2024

Atatürk İlkokulu’na Ankara’da Büyük İlgi

  • PDF

ata5-6-2013Ankara’da yapılan “Şimdi Düşünme Zamanı” proje yarışmasında Atatürk İlkokulu mekanik sırt yıkama makinesiyle ilimizi temsil etti.

Çocuklarımızın bilime, teknolojiye ilgi duyması, düşünce ürünleri geliştirmelerinin teşvik edilmesi, amacıyla düzenlenen “Şimdi Düşünme Zamanı” Ortaöğretim Okulları Teknoloji ve Tasarım Dersi Öğrenci Çalışmaları Sergisi, bu yıl 24–25 Mayıs 2013 tarihlerinde Ankara’da gerçekleşti.

Sergiye Atatürk İlkokulu müdürü Ahmet Tikenoğlu, Teknoloji Tasarım öğretmenimiz Hüsne Balcı ve öğrencimiz Yaren Kartal katıldı. Ankara’da yaşayan hemşerilerimiz iki gün boyunca okulumuzun standını bir an bile yalnız bırakmadılar.

Ankara’da bulunan Fatsalı ve Ordulu hemşerilerimizden, Fatsalılara Derneği Başkanı Fahri Çetin Çavuşoğlu, Ordu Dernekleri vakfı Başkanı Saim Altunbey, Aybastı Dernek Başkanı Mehmet Gündoğar, Kumrulular dernek Başkanı Vedat İlkyaz ile Ankara’daki bürokratlarımızdan numune hastanesi Onkoloji Fizik Mühendisi Namık Yalçın, Gıda tarım ve hayvancılık Bakanlığı Danışmanı Kutsi Yerebasmaz, Emekli Hakim Kayhan Özden ve diğer Fatsa ve Ordulu hemşerilerimiz tarafından yoğun ilgi gören standımız diğer il katılımcılarının da dikkatini çekti.

Okulumuz Öğrencisi de olan Fatsalılar dernek başkanı Fahri Çetin Çavuşoğlu’na Atatürk İlkokulu müdürü Ahmet Tikenoğlu tarafından Okulun eski ve yeni görüntülerini içeren nostaljik bir hediye verildi. Ayrıca Fatsalı hemşerilerimiz Ordu ili katılımcılarına akşam yemeği vererek okulumuzu onure ettikleri için Müdürümüz Ahmet Tikenoğlu teşekkür etti.

           Türk Patent Enstitüsü, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ve Temel Öğretim Genel Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinliğin açılışında konuşan TPE Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, ülkemizin işleyen ve ışıldayan zihinleri değerli çocuklarımızla bu anlamlı etkinlikte bir araya gelmekten ve onları Ankara’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.


         Ülkemizin bütün şehirlerinden sergiye büyük ilgi gösteren ve başvuruda bulunan öğrencilere ve öğretmelere teşekkür ederek, sergide projeleriyle yer almaya hak kazananları tebrik etti.

           Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkan Yardımcısı Abdulkadir Yılmaz ile Projeler Grup Başkanı Zeynep Özgüden de yaptıkları konuşmalarda etkinliğin sorgulayan, araştıran, etrafında olup bitene duyarlı bireylerin yetişmesi açısından önemli olduğundan söz ederek, kurumlar arası işbirliği ile gerçekleştirilen projelere büyük bir örnek oluşturduğunu ifade ettiler. Etkinliğe katılan öğrencileri ve öğretmenleri başarılarından dolayı kutlayarak, emeği geçen herkese teşekkürlerini sundular.atat5-6-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde