01 Mayıs 2024

Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesinden Muhteşem Şiir Dinletisi

  • PDF

           siir22-5-2013 Muhsin YILMAZ

Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi tarafından Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında 16 Mayıs Perşembe gecesi Fatsa Belediyesi Kültür Sarayında 8.si gerçekleştirilen “Şiir Dinletisi” izleyenleri mest etti.

            Geceye İlçe Kaymakamı Bekir Atmaca, İlçe Jandarma Komutanı Fatih Çetil, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel Avcı, Fatsa Ticaret Odası Başkanı Tayfun Karataş, Şube Müdürü Ercan Uçak, Okul Aile Birliği Başkanı Cemalettin Uysal, Okul Müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

            Okul Müdürü Zeki Maytalman: “Edebiyat Öğretmenlerimiz Meftun Çelik ve Yılmaz Özcan, Müzik Öğretmenimiz Ferit Yıldız’a ve değerli öğrencilerimize bizlere böyle güzel bir gece yaşattıkları için teşekkür ediyorum. Son dönemde öğrencilerimizin şiire olan ilgisinin arttığını görüyoruz. Böyle bir dönemde bize şiir ve müziği birleştirip yine çok güzel bir gece yaşatan öğretmen ve öğrencilerimize davetimize icabet edip bizi, onurlandıran misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

            Şiir dinletisinde, bağlaması ve güzel sesiyle Müzik Öğretmeni Ferit Yıldız, Gitarıyla Miraç Ergin, ve güzel sesleriyle izleyicilerin büyük beğenisini toplayan Sercan Aytepe, Dilara İratçı, Aylinnur Kayalı, Simge Orhan, Berna Kuzdan   adlı okul öğrencileri şiirlere eşlik ederek geceye renk kattılar.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Gençlik Haftası faaliyetleri çerçevesinde düzenlediği Liseler arası Şiiri Güzel Okuma yarışmasında 1. olan Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi Öğrencisi Şeymanur Süzen’in, Mehmet Akif Ersoy’un “Gitme Ey Yolcu“ adlı şiirini tekrar seslendirmesi geceye renk kattı.

            Şiir Dinletisinin 8.’sini düzenleyerek bunu artık geleneksel hale getiren Edebiyat Öğretmenleri Meftun Çelik ve Yılmaz Özcan’ın da birer şiirle eşlik ettikleri gece, çok değerli şairlerimizin, çok beğenilen şiirlerinin seslendirilmesi ile devam etti. siir-22-5-2013

Dinleti protokol üyelerinin böyle güzel bir gece tertip ettikleri için öğretmen ve öğrencileri tek tek tebrik etmesi ve birlikte gece anısına fotoğraf çektirmesi ile son buldu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde