28 Mart 2024

Ordu Logosunu Seçti…

  • PDF

lg28.05.2014Ordu Büyükşehir’in Logosu İçin, 73 Bin 820 Kişi Oy Kullandı… 

30 Mart Yerel seçimlerinin ardından Ordu Büyükşehir Belediyesinin logosunun belirlenmesi için başlatılan kampanya sona erdi. Başkan Enver Yılmaz’ın talimatı ile başlatılan kampanyayla belirlenen logo, geniş katılımlı basın toplantısında, kamuoyu ile paylaşıldı. 

Logo Tanıtım toplantısına Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu Belediye Başkan Vekili  Aydın Şaşmaz,  Büyükşehir Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, Basın İlan Kurumu Ordu Şube Müdürü Çetin Oranlı, Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın, Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği Başkanı Erdoğan Erişen, Ordu Radyo Televizyon Gazeteciler Derneği Başkanı Birol Yılmaz, Ordu İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Bahtiyar Kahveci, Ordu Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ve çok sayıda gazeteci katıldı.

Herkesin Fikrine Başvuracağımızı Söylemiştik…

Başkan Enver Yılmaz açılış konuşmasında yaptığı açıklamada, Ordu Büyükşehir Belediyesinin logo için yürüttüğü çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgiler verdi. Yerel seçim sürecinde ve seçimin ardından Ordu Büyükşehir Belediyesinin alacağı birçok konuda halkla istişare halinde olacaklarını ifade ettiklerini belirten Başkan Enver Yılmaz, “Şimdi verdiğimiz bu sözlerini tek tek yerine getiriyoruz. Göreve geldiğimizde Ordu’nun tamamını ilgilendiren bazı konularda, herkesin fikrine başvuracağımızı sizlere söylemiştik. Bu konulardan bir tanesi de bugün burada, tanıtımını yapacağımız logo çalışmasıdır” dedi. 

Bu Logo, Büyükşehir’in Sembolü Olacak…

Bu çalışmanın bir siyasi partinin yada bir yetkilinin, ‘Biz bunu belirledik’ dediği bir çalışma olmadığına vurgu yapan Başkan Enver Yılmaz, “Seçim sonrasında bizler geniş yetkiler almış olsa da, halkımızın tamamını ilgilendiren konularla ilgili hemşerilerimizin görüşlerini almak ve bunun içinde anket çalışmaları yaparak, basınımızın ve medyamızın da desteği ile hareket edeceğimizi tekrarlıyorum. Bundan sonrada bu çalışmalarımız devam edecektir. Bu çalışmalardan ilk ve en önemli konumuz tabiki logodur. Logo niye önemli; Çünkü bizim bütün yazışmalarda kullanacağımız bir amblemimiz ve logomuz olacak. Kurumsal yazışma ve tanıtımlarımızda artık logomuz yer alacak. Şehrin farklı noktalarında logo üzerinden Büyükşehirin tanıtımını yapacağız. İl dışında, özellikle Ordu’nun tanıtımına yönelik çalışmalarda logo bu işin sembolü olacak” ifadesini kullandı.

Toplam 73 bin 820 Kişi Oy Kullandı…

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 45 gün süren kampanya sürecinin ardından toplam 73 bin 820 kişinin oy kullandığını belirterek, “Bazı yerler vardır logoyu gördüğünüz zaman,  ‘Burası şudur’ dersiniz. Bugünden itibaren inanıyorum ki Ordu’nun da logosunun gözüktüğü yerde, ‘Ordu kendisine yakışan, modern bir çizgiden oluşan, yeşil ve mavisiyle, doğası ve fındığıyla, güzel bir logo çalışması yapılmış’ denilecek bir emek gösterildiği kanaatindeyim. Bu çerçevede de biz logo ile yaklaşık 45 günlük bir bilgilendirme süreci öngördük. Ordumuzdaki reklam materyallerinin tamamında halk oylaması için logolarımızı kamuoyu ile paylaştık. Bununla birlikte de ‘ordu logosunuseciyor.com’ adresi üzerinden oylamalar başlatılmıştı. Bu paylaşıma çok büyük bir talep oldu. Bu kampanyada toplam 73 bin 820 gibi bir sayı ile çok ciddi bir oy kullanıldı. Seçilen logo üzerinde farklı yorumlarda yapılabilir. Bunlar göreceli unsurlardır. Kişiden kişiye değişkenlik arz edebilir. Buradaki objektif olan doğru, hemşerilerimizin kanaatleri doğrultusunda  kullandıkları oylardır. Burada demokrasinin gereği ile güzel bir çalışmayla beraber hemşerilerimizin kanaatlerini kullandıkları oylarla birlikte ankete katılım sağlamaları son derece memnuniyet verici” dedi.

Seçilen Logo 30 Bin 219 Oy Aldı…

Kampanya süreci ile ilgili verdiği bilgilerin ardından oylamaya sunulan logoların hangi anlamları içirdiğini ve aldıkları oyları da kamuoyu ile paylaşan Başkan Enver Yılmaz,  birinci seçilen logonun toplam 30 bin 219 oy aldığını söyledi.

Başkan Enver Yılmaz yaptığı açıklamada “Anket sonrasında 1 numaralı logo 30 bin 219, 2 numaralı logo 10 bin 325, 3 numaralı logo 25 bin 448 ve 4 numaralı logo da 7 bin 828 oy almıştır. 


Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde