28 Mart 2024

‘’Fatsa Belediye Spor’un İlk 11’inde 1 Fatsalı Oynadı’’

  • PDF

Spora yakın ilgi duyan Kadir Kocağlu Fatsa Belediye Spor’un alt yapısını oluşturamadığından yakındı.

Şuan Bölgeler Arası Amatör ligde oynayan Fatsa Belediye Sporun Pazar günü Trabzon İdman Gücüyle oynadığı maçta 1 tane Fatsalı futbolcunun ilk 11 de yer aldığını belirtti.

Kocaoğlu gazetemize yaptığı özel açıklamada Fatsa Belediye Sporun desteklenmesi için kesinlikle Fatsalı gençlerden oluşan amatör liglerde oynayabilecek mahalle takımlarının kurulması gerekir. Böylelikle kurulacak olan bu mahalle takımları Fatsa Belediye Spor’a futbolcu yetiştirmelidir dedi.

Kadir Kocaoğlu açıklamasında şunları belirtti : ‘Spor hayatım Ankara Keçiörende başladı çeşitli takımlarda futbolculuk yaptım ve bu takımların arasında Fatsa Spor da vardı.Daha sonra 1990 larda faal futbol hakemi oldum.Yıllarca Ankara ve Ordu bölgelerinde futbol hakemliği yaptım.Çocukluk yıllarımızdan beri futbol bizim herşeyimiz oldu.Ayrıca bundan 15 yıl önce 3. ligde olan Fatsa Sporun 3 yıl Yönetim Kurulunda bulundum. Fatsa Sporda amatör lisansla yıllarca futbol oynadım.70 bin nüfuslu Fatsanın bırakın BAL ligini; 2. Ligde bulunması gerektiğine inanıyorum.Takımımız şuanda gayet güçlü bir takım geçtiğimiz Pazar gun ki maçta son dakikada attıgımız gölle 3 puanı aldık ve bu 3 puan şampiyonluk yarışında bizde varız dedirten puan oldu.Benim kendi kanaatimce Fatsa Bld Spor kendi futbolcusunu dısarıdan yani Adana,Antalya gibi yerlerden satın almaktansa kendi yetiştirmelidir.Amatör liglerde Fatsa Sporun 3,4 tane destekçi takımının olması gerekiyor.Bu takımları da kurmak Belediyenin ve maddi durumu iyi iş adamlarımızın elindedir.Artık futbol takımı kurmak çok kolay eskisi gibi zor değil.Fedarasyon maddi manevi yönden,forma yönünden deplasman yönünden bir takım masrafları karşılıyor. Amatör ligde oynayacak bu mahalle takımlarından yetiştirdiğin futbolcuları bir zaman sonra Fatsa Bld Spor bünyesinde oynatmaya başladığında dışarıdan futbolcu transfer etmeye gerek kalmayacak.Tabiki dışarıdan hiç futbolcu alınmasın demiyorum. 2,3 tane profosyönel futbolcu alınabilir ama geri kalan futbolcular Fatsalı olmalıdır.Bu sistemi kurmak için geç kalınmış değil. Belediyemiz, yönetim kurulu , odalar ve işadamları elini taşın altına koyarsa Fatsa Spor adına herşey daha güzel olacaktır. Bugün bir Kurtuluş Spor, Dolunay Spor, Şerefiye Spor yani Fatsanın en büyük mahalleleri takımlar kurup Ordu amatör liginde oynaması gerekiyor.Bu takımlarda Beden Egitimi hocalarına verilecek yetkilerle futbola yatkın gençlerimiz tesbit edilerek ve bu takımlardan yetişecek futbolcularımız Fatsa Sporun alt yapısını oluşturabilir. Böylece dışarıdan futbolcu transfer etmeye gerek kalmaz.Bu takımlara mahalleler arası turnuvalar düzenleyerek katkı sağlanabilir. Bunuda geçmiş yıllarda yapmıştık. Düzenlenen turnuvalar futbola meyilli olan gençleri ortaya çıkarmakta. Dolayısıyla alt yapıyı da böyle kurmak gerekir. Hatta ilçemizde ki müsait mahallelere nizami futbol sahaları kurulmalıdır. Ben zaten bunu daha önceki yıllarda da ilgili kişilerle görüşmüştüm. Bu konuda ki düşüncelerimi yönetici seviyesinde olan kişilerle paylaşmıştım. Gördük ki son maçta ilk 11 de oynayan 1 tane Fatsalı gencimiz vardı. O da Oktay’dı.Oysa geçtiğimiz Pazar oynanan maç sonrasında Fatsalı futbolcularımız olsaydı en azından bir şehir turu yapardık, o gençlerimizide Fatsalılar bağrına basardı. Bence bir an önce alt yapı güçlendirilmeli, amatör takımlar çoğaltılmalı ve Fatsa Bld Spor kendi futbolcularıyla yoluna devam etmelidir. Dedi

                                                                                                                                            (Haber: M.Emre ESER)DSC 0488

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde