28 Mart 2024

Ülkeler Bile Fatsa’yla Baş Edemedi

  • PDF

tekvando 640x428

Ordu Oksijen Olimpik Tekvando Open Şampiyonası Atatürk Spor Salonunda yapıldı.

Ordu Valiliği, Ordu Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla organize edilen turnuvaya, yurtdışından Azerbaycan, İran, Gürcistan, yurt içinden ise İstanbul, Adana, Sakarya, Tokat, Trabzon ve Giresun illeri katıldı. Turnuvaya ilçemizi temsilen Fatsaspor ve Fatsa Halk Eğitim Merkezi Tekvando Teknik Sorumlusu ve Antrenörü Halil Bekyürek liderliğinde katılan Fatsa ekibi birçok derece elde ederek göğsümüzü kabarttılar. Turnuvada en dikkat çeken olay ise Kulüp bazında Fatsaspor Yıldız Kızlar Takımı’nın uluslar arası bir turnuvada birinci olmasıydı. Turnuvayı izleyenler adeta her seferinde Fatsa’yı alkışladı.

Turnuva öncesinde düzenlenen seremoni de katkılarından dolayı Ordu Belediyesine de bir plaket verildi. Plaketi Başkan Seyit Torun alırken yaptığı konuşmada Ordu’nun her yönü ile insanlara kucak açtığını, Karadeniz’in parlayan yıldızı olmaya devam edeceğini belirtti. Sporcuları ve yöneticileri Ordu’da ağırlamaktan son derece mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Seyit Torun, “Ordu geçmişten bu yana ferdi sporlarda her zaman başarı elde etmiş bir kenttir. Tekvando sporu da bu başarılarla iç içe olan bir spor dalımız. Bu kentin tanıtımında sporunda çok önemli bir yeri var” dedi.

Turnuvaya katılan Fatsa ekibi lideri Bekyürek yaptığı açıklamada: “Ordu’da ilk kez uluslar arası bir tekvando turnuvası düzenlendi ve bu turnuvaya adeta sporcularımız damga vurdu. 100’ü aşkın sporcu vardı. Çok üst düzeyde sporcular da katıldı. Bizim ekibimiz 5 yıldır hazırlanıyorlardı. Geçmişte katıldığımız turnuvalarda hayal kırıklıkları yaşadık, elendik. Bu turnuvada patlama yaptık diyebilirim. Genç kızlarda Edanur İster (Ticaret Meslek Lisesi) 2., Songül Aydoğan (Kız Meslek Lisesi) 3., yıldız kızlarımızda Büyükata İlköğretim Okulu’ndan Ceyda Güneş 2., Zümrenur Kalayan 1., Ticaret Meslek Lisesi’nden Aleyna Aktaş 1. oldular. Maçta Songül Aydoğan parmağı kırıldığı halde pes etmeyerek başa baş bir mücadele örneği sergiledi. Önümüzde çok önemli maçlar var.bu başarılarımızı arttırarak yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Fatsa Halk Eğitim Merkezi Müdürü Celal Acar’ı makamında ziyaret eden başarılı sporcularımızı Müdür Acar tebrik ederken hatıra fotoğrafı çektirdi. Acar: “Bu tür başarılar çok önemli. Bu kızlarımızı kutluyorum. Gelecek için daha yüksek hedefler koymamızı sağlıyorlar. Uluslar arası bir turnuvada ilçemizi gurular temsil ettiler” dedi.

tekvandooo 640x428

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde