28 Mart 2024

Anne Karnındaki 4 Boyutlu Bebek

  • PDF

boyut10-7-2013Özel Avrasya Medi-Tech Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Opr. Dr. Lale Usta ile dört boyutlu ultrason cihazı üzerine konuştuk. Anne karnında bebeğin her halini daha detaylı bir şekilde gösteren 4 boyutlu ultrason cihazı ile ilgili merak ettiklerimizi sorduk.

4 Boyutlu Ultrason Cihazı Nedir?

4 Boyutlu ultrason cihazı en, boy, derinlik boyutlarını içeren 3 boyutlu görünümün eş zamanlı televizyon görüntüsü gibi monitörde görülmesini sağlayan ultrasondur.

Faydaları Nelerdir?

4 Boyutlu ultrasonda bebeğin hareketleri anlık ve hızlı olarak izlenir (parmak emmesi, esnemesi, vs.). Erken dönmede cinsiyet tayini yarık damak, dudak, eksik parmak, beyin omurilik rahatsızlıkları gibi patolojilere erken tanı imkân sağlar. İkiz veya üçüz gebelikler daha net belli olur.

Bebek ve anne arasında duygusal yakınlaşma sağlayan bebeğin renkli görüntüsünü almak hatta bunu CD’de izlemek aile için ayrı bir mutluluktur.

Anne ya da bebeğe zararı var mıdır?

1970’de beri kullanılan ultrasonun zararlı bir etkisine rastlanmamıştır. Gebeliğin erken haftalarından itibaren bakılabilir. 16. Haftadan itibaren daha net görüntüler elde edilebilir. Bebeğin pozisyonu, bakılacak alanlardaki bebeğin sıvısı görüntüyü etkileyeceğinden her zaman çok net görüntüler elde edilemeyebilir.

Hastanemizde kadın doğum polikliniğimizde 4 boyutlu ultrason cihazı kullanılmaktadır. 4 Boyutlu öncesi farklı ölçümler, iç organ değerlendirmesi amacıyla ilk olarak 2 boyutlu denilen standart ultrasonu da kullanıyoruz.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde