29 Mart 2024

Ünal, Çevre Yolu İnşaatında İncelemelerde Bulundu

  • PDF

- Ak Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal:
- "7 Gün 24 Saat Esasıyla Çalışmalar Sürüyor"

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Ordu Çevre Yolu inşaatında incelemelerde bulundu.
Öceli ve Boztepe Tünellerinin bulunduğu alanda partililer ile birlikte incelemelerde bulunan Milletvekili Ünal, şantiye şefi Hakan Murat Yıldız’dan son durum hakkında bilgi alarak çalışmaları yerinde gördü.
Çevre yolunun Ordu’ya çok şey kazandıracağını söyleyen Ünal, “Şu an Ordu Çevre Yolumuzun tünel çalışmaların olduğu mıntıkadayız. Firma yetkilimizden de bilgi aldık. Tüneller bu çevre yolunun en zor ve önemli bir kısmıdır. Bizim de en çok önemsediğimiz bölümdü. Buradaki çalışmaları faaliyetleri görünce ziyadesiyle mutlu olduk. 7 gün 24 saat esasıyla çalışmalar sürüyor. Şimdi bu tünellerin bir giriş kısmı birde arka kısmı var. İki taraftan da eş zamanlı çalışmalar sürüyor. Bu taraftan ve diğer taraftan 900 metre tünele girildi. Tünellerin tamamı 10,5 kilometre dersek yaklaşık yüzde 20’sine yaklaşmışız. Bu önemli sevindirici bir gelişme. Kışın boş durulmadığını bizlerde sizler gibi görmüş olduk. Kış en zor şartlarda bu çalışmalar yapıldı. Artık yaz mevsimine giriyoruz ve daha rahat çalışmalar olacak. İki firmamız son teknoloji ile çalışıyorlar. En son hesaplama sistemleri ile bu çalışmalar yapılıyor. Orta nokta da buluşulacak şekilde ilerliyorlar. Dolayısıyla coğrafyamıza da zarar vermeden çalışmalar sürüyor. İnşallah hedefe ulaşacağız. Ordu bu çevre yoluyla güneye doğru bir gelişme alanı yakalayacak. Hemen şunu diyebilirim. Şu an bu tünelin çevresinde bulunan araziler şimdiden değerlenmiştir. Bu yol bölgeye çok şey kazandıracak” dedi.

“Ordu’da Her Yerde Şantiye Var”
Ordu’nun her tarafında şantiye olduğunu belirten Milletvekili Ünal, “Her ilçede her yerde şantiyelerimiz var. Kayak tesisi diye bir şey daha önce literatürümüzde yokken şimdi literatürümüze girdi. Artık iç bölge ile bağlantımız daha güçlü bir şekilde Karadeniz-Akdeniz yolu ile yapılıyor. Fatsa ve Ünye’de de Niksar bağlantıları yapılıyor. Üniversitemiz ve hava alanımızda hızla çalışmalar sürüyor. Havaalanımız Ordu’ya önemli bir statü kazandıracak. Şimdiden Türkiye’nin ilki, dünyanın da 2 veya 3. sırasında yer alıyor. Ordu her yönüyle ilklere imza atmaya başladı. Ben çevre yolunun da Karadeniz’in en güzel çevre yolu olacağına inanıyorum. Ordu’yu da ciddi manada destekleyecektir” diye konuştu.
Şantiye Şefi Hakan Murat Yıldız ise çalışmaların hızla devam ettiğini kaydederek, “Şu anda şantiyemizde kazı çalışmaları devam etmektedir. 4 tünelimizde de çalışmamız mevcut. Yenilenen projelerimiz var. Bunların uygulamasını yapıyoruz. Buna istinaden ilerlememiz devam etmektedir” şeklinde konuştu.20130302AW000240 02

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde