18 Nisan 2024

Bakan Şahin 30 Yıllık Yaraya Neşter Vurdu

  • PDF

kaymakamlikmeydan

Fatsa Belediyesi birçok bölümü kullanışsız bir yer olarak görünen Hükümet Konağı önünü 6 dönüm büyüklüğünde bir meydan yapacak.

Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Kaymakam Bekir Atmaca ile söz konusu yerde incelemelerde bulunarak fikir alışverişi yaptı. Burada ilk açıklamayı yapan Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Hükümet Konağı’nın önünde bir alan çalışması yapmak için hazırlıklarına başladıklarını belirterek, “Burası daha önce mevcut duruma göre planlanmış çok kullanışsız bir alan. Özellikle Hükümet Konağımızın önünde asfalta bağlantıyı kesen önümüzde 2.5 dönümlük bir arsa var. 30 senedir istimlaki bir türlü yapılamayan çözümsüz bir alan Hükümet Konağının önünü öldürüyor ve kullanışsız hale getiriyordu. Biz şimdi o sorunu da çözerek hükümet konağının önünde 6 dönümü geçen meydan çalışması yapıyoruz. Bu önümüzü kapatan 2 buçuk dönümlük alanın imar planlarını ve tadilatlarını yaparak mülkiye sahipleriyle belediye olarak bir başka arsayla takasını yaparak buranın tapusunu belediye olarak üstümüze aldık. Mülkiyetini de şu anda Kaymakamlığımıza devrettik daha doğrusu Kaymakamlığımıza bir satış yaptık. Yıllardır İçişleri Bakanlığımızdan bu talep ediliyor fakat kabul görmüyordu. Şimdi İçişleri Bakanımız bizim çok büyük bir avantajımız oldu. Sayın İçişleri Bakanımız İdris Naim Şahin beye çok teşekkür ediyoruz. Çünkü onun destekleriyle bu istimlaki gerçekleştirdik ve buradan da İçişleri Bakanlığımızdan Kaymakamlık adına Fatsa Belediyesi’ne 2.5 milyon lira aldık. Bu parayı şu anda almış durumdayız ve Kaymakamlığımıza da arsayı devretmiş durumdayız. Bunu da katarak bu alanın tamamında bir meydan düzenlemesi yapıyoruz. Şimdi inşallah burası şehrin hiç düşünülmeyen bir alanı olarak şimdi büyük bir meydan olacak. Tabi meydan deyince aklımıza Cumhuriyet Meydanı geliyor. Cumhuriyet Meydanı’nı büyütmek için çalışmalarımız var fakat Hükümet Konağı’nın önünde apayrı bir meydan olacak. 6 bin dönümü geçen yepyeni bir alan Fatsamıza kazandırılmış olacak. Ben bir kez daha Sayın Bakanımıza çok teşekkür ederek bu çalışmaları başlattığımızı ifade etmek istiyorum. Fatsa 1 meydan beklerken inşallah 2 meydanına kavuşacak” dedi.

“Güzel Bir Meydana Kavuşacağız”

Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca ise, bir şehrin en önemli göstergelerinden birisinin meydanlar olduğunu ifade ederek, “Gerçekten Fatsa’mızda Hükümet Konağımızın önü uzun yıllardır sorunu olan 2 bin 500 metrekarelik yerinde kamulaştırılması ve belediye tarafından ücret karşılığında Kaymakamlığa devrinden sonra artık Hükümet Konağımızın önüne güzel bir meydan yapılması konusunda bir taslak üzerinde çalıştık. Onunla ilgili az önce çalışma yaptık. Amacımız şehrimize yakışır güzel bir meydan oluşturmak. Bunun için de gerek Atatürk Anıtı’nın olduğu bölümün şu anda yetersiz olması ve plansız olması, yeni bir Atatürk Anıtı alanıyla, yeni bir meydanla inşallah hükümet konağımızın önü sadece Hükümet Konağı olarak değil vatandaşlarımızın gelip oturacağı, vakit geçireceği, çevresiyle, yeşil alanlarıyla, sosyal hizmetleriyle inşallah güzel bir meydana kavuşacağız. Tabi hepsinden önemlisi bilindiği gibi yaklaşık 30 yıldır kamulaştırma sorunu vardı. Maalesef ödenek yetersizliğinden ama bu konuda Sayın İçişleri Bakanımızın da gerçekten çok büyük destekleriyle bu kamulaştırma konusu tamamlandı. Şu anda Hükümet Konağımızın önü Fatsa şartlarında 6 bin 500 metrekarelik bir meydana kavuşacak. İnşallah onunla ilgili yakın gelecekte Fatsa’mızın böyle bir meydanı olacağı için ben emeği geçen başta İçişleri Bakanımıza, yine bundan sonraki çalışmalarda da bize katkıda bulunacak Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

kaymakamlikmeydann

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde