28 Mart 2024

ÖDP Fatsa: “AKP Düzenini Yıkalım Türkiye’yi Yeniden Kuralım”

  • PDF

odp 640x480

ÖDP Fatsa şubesi tarafından Fatsa Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“On yıldır AKP’nin karanlığında yaşıyoruz.

Demokratikleşme aldatmacası arkasında gizlenerek AKP’nin kesin egemenliğini kurduğu on yıllık karanlık dönem içinde baskı ve sömürü düzeni emperyalizmin ihtiyaçlarına uygun olarak yeniden yapılandırıldı.

Artık Yeter!

Zenginliği arttırmak için yoksulları çoğaltan, çoğunluğu yiyecek açlığına mahkûm eden bu düzene hayır diyoruz. On yıllık AKP iktidarında birileri karunlaşırken işsizlerin sayısı 5 milyona dayandı. Yoksullar yerlerinden sökülüp şehrin kenarlarına sürülürken bu alanlar sermayenin ve zenginlerin özel mekânlarına dönüştürüldü. İşçiler, emekçiler sefalet ücretlerine mahkûm edilirken on yılda doğalgaza yüzde 208, son üç yılda elektriğe yüzde 120 zam yapıldı. Satılmadık ne bir fabrika, ne bir dere bırakılmadı. En çok parası ve malı olanın en değerli olduğu, parası olmayanların eğitim ve sağlık gibi en temel insan haklarından dahi mahrum bırakıldığı, insanı, emeği ve doğayı son damlasına kadar sömüren bu düzene hayır diyoruz.

Tüm muhalif sesleri susturmaya, tüm direnme mevzilerini çökertmeye, tüm eleştiri olanaklarını ortadan kaldırmaya kararlı otoriter, giderek faşizanlaşan AKP iktidarına dur diyebilmek için; bütün toplumu gerici, baskıcı, zorba bir hegemonya altına almayı tasarlayan Tayyip Erdoğan zihniyetini alaşağı edebilmek için; tarikat, cemaat ilişkilerinden beslenmeyen herkesin gelecek umutlarının kırıldığı, kendilerine ve çocuklarına ilişkin hayallerinin karartıldığı, direnme mecallerinin tüketilmeye çalışıldığı korku imparatorluğuna son vermek için; muhafazakâr-liberal-emperyalistlerden oluşan uğursuz koalisyona karşı emekçilerin ve ezilenlerin sesini yükseltmek için AKP’ye karşı direnişi birlikte her alanda büyütmeye çağırıyoruz.

 

Bağımsız bir Türkiye Kuralım
İncirlik hava üssünden artık sadece Amerika’ya veda uçaklarının kalkacağı, emperyalizme bağımlılığı pekiştiren tüm askeri anlaşmaların iptal edildiği, emperyalizmin Ortadoğu’daki askeri operasyonlarının kararlılıkla karşı çıkabilen, NATO üyeliği, ekonomideki IMF ve Dünya Bankası vesayeti ve AB üyelik başvurusu başta olmak üzere emperyalizmle olan tüm ilişkilerinin ortadan kaldırıldığı bağımsız bir Türkiye kuralım.

Gerçekten laik ve özgür bir Türkiye Kuralım

İnsanların ibadet, inanış, giyiş ve yaşam tarzlarında hiç bir baskı ve ayrımcılıkla karşılaşmadıkları, devletin tüm dinler, mezhepler ve tarikatlardan kendisini ayırdığını dinin kamusal alanda sınırlandığı, devlette tarikat ve cemaat temelli kadrolaşmanın son bulduğu, ayrımcı bir dini programın aracı haline getirilen Diyanet İşleri’nin kaldırıldığı, özellikle AKP döneminde hızlanan Alevilere yönelik ayrımcı uygulamaların son bulduğu aklın, bilimin özgürleştiği gerçekten laik ve özgür bir Türkiye kuralım.

 

Emeğin Türkiye’sini Kuralım

Kapitalizmin kar ve sömürüye dayalı mantığını ve mülkiyet ilişkilerini kökten değiştirdiğimiz, insanın insana, emeğin sermayeye kulluğuna son vermiş, ekonomiyi emekçilerin taleplerine, ihtiyaçlarına yanıt üretecek şekilde düzenleyen, toplumun maddi kaynaklarının paylaşımında, iş olanaklarına erişimde, parasız ve nitelikli eğitim, sağlık, sosyal hizmetlerden yararlanmada tam eşitliğin sağlandığı, özelleştirilen tüm kamu kuruluşların kamusallaştırıldığı, üretenlerin yönetiminde söz, yetki ve karar sahibi olacağı bir Türkiye kuralım.

 

Barışın ve Bir Arada Yaşamın Türkiye’sini Kuralım

Herkesin kendi kimliğini, kültürünü özgürce yaşayabildiği, kimsenin aşağılanmadığı, dışlanmadığı, Kürt sorununun barışçıl bir biçimde çözüme kavuşturulduğu, herkesin kendisini eşit ve özgür hissettiği, her türlü sömürülme, ezilme ve ayrımcılığa son verilmiş kardeşliğin, dayanışmanın hakim olduğu, kardeşliğin ve bir arada yaşamın Türkiye’sini kuralım.

 

Doğa ve Yaşamla Uyumlu bir Türkiye Kuralım

Suyumuzun, derelerimizin, toprağımızın, ormanlarımızın özelleştirmeler, nükleer santral ve HES projeleriyle talan edilmesine son verilmiş, kapitalizmin ‘tüketebildiğin kadar insansın’ anlayışına, insanın doğayı fethetmesi hedefine teslim olmadan, insan-doğa uyumunu temel alan bir yaklaşım ve çevre sorumluluğu anlayışıyla yenilenebilir enerji kaynaklarına öncelik veren, yaşamın sürdürebilirliğini, doğal dengenin korunmasını gözeten zihniyetin egemen olduğu, piyasacı ve özelleştirmeci enerji politikalarının terk edildiği doğa ve yaşamla uyumlu bir Türkiye kuralım.

Bugün ülkenin dört bir yanında başlattığımız bu yürüyüşümüzü 9 Haziran’da İstanbul’da gerçekleştireceğimiz büyük bir mitinge dönüştüreceğiz. AKP’nin baskı ve zorbalıkla hakim kılmaya çalıştığı bu suskunluk ve çaresizlik duvarını yılmayan, eğilmeyen, diz çökmeyen, hizaya gelmeyen kararlı mücadelemizi büyüterek yıkacağız.

Bu direnişi, bu umudu büyütmeye, Türkiye’yi yeniden kurmak için birlikte mücadeleye, sesimizi birleştirmeye çağırıyoruz.”

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde