29 Mart 2024

Açıcı: “Küresel Çapta Sömürüye Karşıyız”

  • PDF

bbpp 640x425

Büyük Birlik Partisi (BBP) Fatsa İlçe Başkanlığı 1. Olağan Kongresi yapıldı. Tek adayın olduğu kongrede Şükrü Soy, başkan seçildi.

Kongrede Konuşma yapan BBP Genel Başkan Yardımcısı Metin Gündoğdu, “İdam, bu coğrafyada şart ve geri getirilmelidir” dedi.

Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı’nda düzenlenen kongrede divanın oluşturulmasının ardından Şükrü Soy bir konuşma yaptı. Daha sonra kürsüye gelen BBP Genel Başkan Yardımcısı Muhittin Açıcı, “Biz ne MHP’nin ne CHP’nin ne AK Parti’nin ne Saadet’in ne büyüğünün ne de küçüğünün muhalifi olarak kurulmuş bir siyasi parti değiliz. Biz Bizans’ı hedef alan sadece ülkemizde değil, küresel çapta sömürü düzeninin köküne karşı olan bir hareketiz” dedi.

Kongrede son konuşmayı BBP Genel Başkan Yardımcısı Metin Gündoğdu yaptı. Metin Gündoğdu’nun gündeminde ise idam tartışmaları vardı. İdam tartışmasını ilk gündeme getiren siyasi partinin BBP olduğunu ifade eden Gündoğdu, şöyle konuştu: “3 günde bütün engellemelere rağmen 2 milyon imza toplayarak TBMM’ye, Meclis’te grubu bulunan siyasi partilere ilettik. Milletimizin arzusu olan bu talebimizin artık gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledik. Ama ne yazık ki o talebimiz o günlerde çok fazla gündeme getirilmedi ve sümen altı edildi. Ta ki Başbakan’ın yurt dışı gezisinde uçakta idamdan söz etmesine kadar hiç gündeme getirilmedi. Sayın Başbakan uçakta ‘idam yasasını tekrar tartışabiliriz, gerekirse getirebiliriz’ söyleminden sonra tekrar Türkiye gündemi idam yasasına kilitlendi ve yine rafa kaldırıldı."

BBP'nin kurulduğu 1993 yılından beri idamın getirilmesini hep savunduğunu anlatan Gündoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Cezaevine girip Rahşan affı ile çıkıp ve tekrar aynı suçu işleyen insanları gördükçe bu millet idam yasasının uygulanması konusunda çok ciddi bir talebi var. Ama idam tartışmaları bazı televizyon kanallarında tartışmadan öteye geçemedi. İnsanlar idamı başlarına ne zaman bir hadise gelirse, iktidar ise işlerine ne zaman yarayacaksa o zaman hatırlıyor. İdam tartışması Sayın Başbakan’ın işine yaradığı için gündeme geldi, milleti de heyecanlandırdı ama ne yazık ki bunun meclise getirilmesi görevi de kendilerindeyken, bunu bir müddet tartıştıktan sonra tekrar rafa kaldırdılar." İdamın bu coğrafya da şart olduğunu belirten Gündoğdu, sözlerine şöyle devam etti: "Kurtuluş Savaşının 3 yılda sonuçlandırıldığı bir ülkede 30 yıldır çapulcu denilen bir PKK ile başa çıkılamıyor. Böyle bir ülke böyle bir idare olabilir mi? 3-5 bin sayıyla telaffuz ettiğimiz PKK’yı 30 yıldır aynı taktikle mücadele ediyoruz ve bitiremiyoruz. İdamın neden rafa kaldırıldığını sorduğumuzda sebep tek. Abdullah Öcalan’ın idam edilemeyeceğini söylüyorlar. ‘Devlet adam öldürmez’ diyorlar. Pekala mayın döşeyerek bir seferde 10 askerimizi şehit eden, silah sıkan, 3-5 yaşındaki sabi çocuğa tecavüz eden içeri girip çıkacak peki o zaman o şehitlerimizin o sabi çocuklarımızın ailelerinin psikolojileri ne olacak. Onun için 1993 yılından beri idamı hep savunduk, idam bu memlekette geri getirilmelidir.”

Kongrede delegelerin tamamının oyunu alan Şükrü Soy, BBP Fatsa İlçe Başkanı oldu.

bbpppp 640x425

Son Güncelleme: Çarşamba, 28 Kasım 2012 09:17

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde