16 Nisan 2024

Bakan Şahin Fatsa’ya Geldi

  • PDF

cammi 640x425

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, ilçemizde restorasyonu tamamlanan Hacı Hulusibaba Camii'nin açılışını gerçekleştirdi.

İlçemize gelen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’i, Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca, Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, partililer ve vatandaşlar katıldı. Ardından restorasyonu tamamlanan Hacı Hulusibaba Camii'nin açılış törenine geçildi.

Açılışta ilk konuşmayı yapan Ordu Valisi Orhan Düzgün, Hacı Hulusibaba Camii'nin restorasyonu için Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne 2 yıl önce müracaatta bulunduklarını belirterek, “Burayla birlikte İkizce ilçesinde çivisiz Laleli Camii de aynı proje kapsamında restore edildi. Fatsa Hacı Hulusibaba Camimiz yaklaşık 120 yıllık bir camimiz. Her iki camimizde Vakıflar Genel Müdürlüğümüz tarafından sağlanan ödeneklerle restore edildi. Bu camimizin açılışı için davet ettiğimiz İçişleri Bakanımıza bizleri kırmadığı için teşekkür ediyoruz” dedi.

“Emek Verince Güzel Oluyor”

Tarihi değeri olan binaların onarımının özel bir yeri olduğunu ifade eden İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, “Fatsa’nın tarihi güzelliklerinden biri olan Hacı Hulusibaba Camimizin restorasyonu tamamlandı ve çok da güzel oldu. Daha önceden de bölgemizde Vakıflar Genel Müdürlüğümüzce çok önemli restorasyon çalışmaları yapılmıştı. Günlerimiz açılışlarımızı yapmaya yetmiyor. Fatsa’da akşamla yatsı arası olan bir saatte hayırlısı ile bir açılışı daha yapmış oluyoruz. Fatsa’mıza hayırlı olsun. Buraya geleceklere bu camide ibadet edeceklere inşallah rahat huzurlu bir mekan olarak bu camimiz hizmet eder. Fatsa durdukça bu camimiz durur, bu camimiz durdukça Fatsa yaşar ve yaşayacaktır. Amacımız hem eserlerimizi hem insanlarımızın iyi en huzurlu en sağlıklı bir şekilde yaşatmaktır. Bunun için emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Yapınca güzel oluyor, bakınca güzel oluyor. Çarşamba Belediyesi’nin sloganıdır bu ama her yerde geçerlidir. Fatsa’da da yapınca güzel oldu. Ordu’da yapınca daha güzel oluyor” diye konuştu.

İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu’nun gerçekleştirdiği duanın ardından Hacı Hulusibaba Camii, kurdele hep kesilerek ibadete açıldı.

cami 319x480

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde