28 Mart 2024

“Şehrimize Sahip Çıkmalıyız”

  • PDF

yakup8-1-2014Şehrimizin emniyetli ve huzurlu mekânlara dönüşmesi tabii ki şehri yönetimlerin görevleri olduğu kadar, burada yaşayanların da sorumlulukları olduğunu unutmamız gerekir. Emniyet teşkilatı, gerekli önlemleri alsa da, belediye şehrimizin güvenliğini dikkate alarak imar uygulamaları, aydınlatma ve benzeri çalışmaları yapsa bile, alınan bu tedbirler şehrimizin güvenli olması için yeterli değildir.

Çünkü burada asıl problem bu alınan tedbirler değildir. Asıl problemin ana kaynağı sahipsizliktir. Halkın, şehrine ve şehir yaşamına sahip çıkmamasıdır. Sahip çıkarsa, işte o zaman, toplumsal dayanışmayı güçlendirerek bu sorunu da gidermiş olacaktır. Toplumun değerleri, toplum dayanışmasını sağladığı takdirde, şehrimizin huzurlu olması için, en önemli sosyal gücü de beraberinde getirmiş olacaktır diye düşünüyorum.

Yoksa insanların gördüğü olumsuzlukları görmezden gelmesi, Her koyun kendi bacağından asılır düşüncesi, Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir ilkesine kulak tıkaması, bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın mantığı ile hareket etmesi, etliye, sütlüye karışmadan yaşamaya çalışması neticesinde olumsuz bir tablonun ortaya çıkacağı muhakkaktır.

İşte bu olumsuz tablonun ortaya çıkmaması, insanlarımızın yaşadığı şehre sahip çıkmaları için, Belediye’ye çok önemli bir görev düşmektedir. Buda; hesap sorma ve hesap verme sisteminin çalıştırılması, halkın yönetime katılımını sağlayarak, şehir bilincinin gelişmesine katkı saklamakla ancak olabileceğini düşünüyorum.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde