16 Nisan 2024

Haznedar: “Büyük İşler Yapmak İçin Federasyon Kurmalıyız”

  • PDF

federas 640x425

İstanbul Fatsalılar Derneği İstanbul’da yaşayan Fatsalıları kahvaltıda buluşturdu, kahvaltıda konuşan derneğin eski Başkanlarından Murat Haznedar Fatsa ve civarından İstanbul’da 100 bin insanın yaşadığını belirterek, “Büyük işler yapmak için Fatsalılar Federasyonunu kuralım” dedi.

Birinci Levent’te bulunan Şirvan Restaurantta gerçekleşen kahvaltıya Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Fatih Sözen, Fatsa Belediyespor Başkanı Muammer Coşkun, derneğin eski başkanları ve çok sayıda Fatsa ve civar ilçelerden insanlar katıldı. Kahvaltı organizasyonunda çok sayıda Ordulu birbirleriyle hasret giderdi.

Kahvaltının açılış konuşmasını yapan İstanbul Fatsalılar Derneği Başkanı Hikmet Melek davetlerine icabet eden hemşerilerine teşekkür ederek, “Bundan sonra belli aralıklarda bu tür organizasyonları yapmayı planlıyoruz” dedi.

“Teşekkür Ediyorum”

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ise İstanbul’da hemşerileri ile birlikte olmaktan büyük bir keyif aldığını ifade ederek, “Ekmek mücadelesi için memleketimizden uzak kalan hemşerilerimizle bir araya geldik. Burada sadece Fatsalılar değil Ordu’nun her köşesinden hemşerilerimiz burada. Fatsalılar Dernek Başkanımız Hikmet Melek Başkanımızın şahsında tüm ekibinize teşekkür ediyorum. Buradan bütün hemşerilerime en kalbi duygularımı sunuyorum.” diye konuştu.

“Fatsa Federasyonu Oluşur”

Kahvaltıda Başkan Hüseyin Anlayan’dan sonra konuşan eski Dernek Başkanı Av.Murat Haznedar’ da İstanbul’da 50 bin Fatsalı nüfusun olduğunu ifade ederek, “Bunun yanına Kumru’yu, Korgan’ı, Çamaş’ı Çatalpınar’ı sayarsak bunları bir araya getirebilirsek 100 bini aşan bir Fatsa potansiyeli oluşur. Bu şekilde de Fatsalılar Federasyonu oluşur. Bunu Ordu’dan ayrı düşünmemek lazım. Ordulular Federasyonu’nun bir alt kolu olabilir. 15 milyon nüfusu olan bir şehirden bahsediyoruz. Yine de sürekli göç almaya devam ediyor. Ordu’dan, Fatsa’dan, Kumru’dan, Korgan’dan sürekli göçler gelmeye devam ediyor. Burası Peygamber efendimizin müjdesine mazhar olmuş bir şehir. Bunları bir araya getirebilecek bir organizasyon gerekli. Federasyon kurumsal bir kimlik olur. Küçük dernekler küçük işler yapar büyük dernekler büyük işler yapar. Güçleri bir araya getirmek lazım. Fatsalılar Derneği bu ağabeyliği üstlenir ama kurumsal olmaz” dedi.

“52 Plaka Bizi Heyecanlandırıyor”

Kahvaltıda son konuşmayı yapan Fatsa Belediyespor Başkanı Muammer Coşkun da hemşerilerini bir arada görmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Aslancamisi burada, Ilıcalısı burada, Fatsa’dan Ordu’nun her yöresinden İstanbul’da binlerce insan var. 11 yıl önce 3.Lig den düşen Fatsa Belediyespor’u bu sene biz çıkartacağız inşallah. İstanbul’da gezerken 52 plakayı gördüğümüzde hatta 55 plakayı gördüğümüzde içimizde bir kıpırtı oluyorsa burada yüzlerce Fatsalıyı, Korganlıyı, Çatalpınarlıyı bir arada görmek bizleri çok mutlu ediyor. Birincisi gerçekleşen Erdoğan Arıca Futbol Turnuvasını organize eden Fatsalılar Kültür yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne çok teşekkür ediyoruz. Biz bu turnuvanın ikincisine geldiğimizde inşallah takımımız 3.Ligde olur inşallah” dedi. Kahvaltı programı karşılıklı hediye takdimleri ile sona erdi.

federa 640x425

feder 640x425

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde