29 Mart 2024

“Sponsor Desteklerini Bekliyoruz”

  • PDF

foto19-2-2014Renkli Düşler Fotoğraf Topluluğu Mart ayının 2. Haftadası’nda ortaya koyacağı fotoğraf sergisiyle yeniden görücülerinin beğenisine çıkıyor.

Fotoğrafçılığın pahalı bir uğraş olduğunu ve sergilerinde artı maliyet oluşturduğunu ifade eden Fatsa Halkeğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Asım ÇÖLLER ve Renkli Düşler Fotoğraf Topluluğu üyelerinden Fatih BEKTAŞ; “ Bu sergilerin maliyetlerinin karşılanması adına Fatsa’daki iş adamları ve esnafların sponsor desteklerini bekliyoruz” dediler.

“Duyguyu verebilmek önemli”

Fotağraf karesini yakalamaktan ziyade fotoğrafta ki duyguyu yansıtabilmenin daha önemli olduğunu belirten Çöller: “Fotoğrafçılık güzel bir uğraş. Her zaman günlük hayatta gördüğümüz kareleri o anda yakalamak önemli. Ama tabi o an yakaladığın kareyi, o anda verdiğin duyguyu insanlara da verebilmek önemli. Biz o kareyi yakalarız, çekeriz ama önemli olan o duyguyu yakalamak diye düşünüyorum. Vizörden bakarken hayattaki her şeyden uzaklaşıyorsun. Başka hiç bir şey düşünmüyorsun, farklı bir duygu oluşuyor. O hengameden, hayattan, koşuşturmadan alıyor farklı bir noktaya taşınıyorsun, bende öyle bir his uyandırıyor” diye konuştu.

“Gezilerimiz devam edecek”

Fatsa Halk Eğitim Merkezi’nin iki sen önce açtığı fotoğrafçılık kursunda ki arkaşdaşların bir araya gelerek Renki Düşler Fotoğrafçılık grubunu kurduğunu ifade eden Asım ÇÖLLER; “ Biz iki sene önce halk eğitimde kurs açtığımız zaman bu kurs güzel başladı ve güzel devam etti. Daha sonra renkli düşler aynası diye bu topluluğu kurduk. Bu gruptaki güzellik şudur; bu gurubun içinde öğretmeni, muhasebecisi, bankacısı, hastahane çalışanı buna benzer bir çok farklı kesimden insanlar var. Ama bu insanlar bir araya geldiği zaman bütün bu gömleklerini oraya bırakıyorlar. Hep beraber fotoğrafçılık adı altında bir araya geliyorlar. Siyasi düşüncelerini, dünya görüşlerini, olaylara baktığı bakış açıları bile değişiyor. Tamamen kendinden uzaklaşıyorsun, ayrı bir kapı oluyor. Halen iki senedir 15 kişilik bu grup devam ediyor. Beraber hareket ederek faliyetler gerçekleştirmye devam ediyor. Biz geçen sene Aybastıya gittik. Peşinden Çamaş, Çatalpınar, Perşembe, Gölköy, Safranbolu, Amasya, Uzungöl gibi birçok yere gezilerimiz oldu. Her geziye 10-15 kişi katıldı ve bizler yaptığımız gezilerden çok zevk aldık. Bundan sonraki günlerde Ürgüp Göreme, peşinden Güneydoğu gezisi düşünüyoruz. ” şeklinde konuştu.

“Esnaf ve iş adamlarımızın desteklerini bekliyoruz”

Bu gezilerimize fotoğrafçılıkla ilgilenen herkes gelebilir diyen Asım ÇÖLLER: “ Fotoğrafa gönül vermiş herkesi bu yapacağımız gezilere bekliyoruz. Biz daha çok fotoğrafçılı üzerine bu işi yapıyoruz. Çektiğimiz fotoğraflarıda yılın belirli dönemlerinde sergiliyoruz. En son sergimizi nisan ayının sonunda 70 adet fotoğrafın sergileyerek gerçekleştirdik. Çokta beğeni aldık. Katılım sayısıda epey fazlaydı. Mart ayının ikinci veya üçüncü haftasında da bir sergi daha yapacağız. Bu sergimiz halk eğitim merkezinde oalcak. Daha sonra bunları birkaç yerde daha sergilemeyi düşünüyoruz. . Fotoğrafçılık pahalı bir uğraş. Makinalarımızın değerleri çok yüksek. Artı sergilerde maliyet oluşuyor. Bunun için sponsorlarımız gerekiyor. Bizim fotoğraflarımıza sponsor olunursa sergilendikten sonra fotoğrafları sponsorlarımıza hediye edebiliriz. Genelde Fatsa ile alakalı çok fotoğraf var. Esnaf ve iş adamlarımızın desteklerini bekliyoruz. Fatsadan bu konuda destek bekliyoruz” şeklinde ifadelerde bulundu.

“Dernek olacağız”

Renkli Düşler Fotoğraf Topluluğu üyelerinden Fatih BEKTAŞ ise, “ Allah izin verirse ilerleyen günlerde grubumuzu dernek kalıbına sokamayı planlıyoruz. Bu konuyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Dernek kapsamına girdiğimizde isteyen herkese fotoğrafçılıkla ilgili bilge ve eğitim verme imkanınıda rahatlıkla sağlamış olacağız. Fotoğraf çekmeye meraklı ve istekli herkesi grubumuza ve gezilerimize bekliyoruz. Ayrıca yapacağımız sergilerde bizlere destek ve sponsor olmalarını Fatsa halkı ve esnaflarından talep ediyoruz” dedi.foto-19-2-2014

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde