29 Mart 2024

TAYFUN KARATAŞ ADETA İSTİHDAM MİMARI

  • PDF
Üretim sektörlerine yatırım yapmaya yönelmek aynı zamanda istihdam alanlarının da genişlemesi demektir.
Bunun bir devlet politikası haline dönüşmesi kaçınılmazdır. Devlet desteği üretim alanlarında ciddi şekilde hissedilmelidir. 
Türkiye bir süredir bu anlayıştan uzaklaşmış gibi görünüyor. Üretime tam manasıyla destek olmuyor. Oysa günümüzde yaşadığımız işsizlik sorununu üretim alanlarına yapılacak olan teşviklerle aşabiliriz. 
Kamunun bu alana yönelmesi, özel sektöre destekleri arttırması fevkalade mühimdir. 
Hatta yarı kamu alanları da istihdam arttırıcı çalışmalara öncülük etmelidir. 
Geçen hafta bu bağlamda Fatsa Ticaret Odası Başkanı Tayfun Karataş, Aybastı ve Kabataş ilçelerinde incelemelerde bulundu. 
Fatsa Ticaret Odası bünyesinde bulunan bu ilçelerde tekstil atölyeleri kurulabilecek alanları gezdiler.  Uygun yer bulunup bulunmadığı kararı ileriki günlerde netleşecek.
İki belediye başkanlarıyla beraber “Aybastı ve Kabataş ilçelerinde nasıl bir yatırımla istihdam yaratırızın” çalışmalarını planlamaktalar. 
Muhtemelen Sayın Karataş bu iki ilçenin orta yerinde bir alan arıyor. Bu alana iki ilçenin yararına olabilecek tekstil atölyeleri kurulacak. 
Tayfun Karataş öncülüğündeki bu yaklaşım doğrudur. 
Bu başlangıca Aybastı va Kabataş ilçelerinin belediye başkanları canla-başla katkı vermelidirler. Müsait alan bulunduğunda kamulaştırılacaksa bile belediye bütçelerinden para aktarmalıdırlar. Veya iktidar milletvekilleriyle diyaloğa geçip işi hızlandırmalıdırlar. AK Partiden seçilen başkanlarda bu siyasi güç olmalıdır sanırım. AK Parti milletvekili Şenel Yediyıldız Kabataşlıdır.  Siyaseten sorun olmaz diye düşünülmelidir.
Biz biliyoruz ki; Fatsa Organize Sanayide 6 bine yakın personal çalışıyor. Tekstil atölyesi deyip geçmemek gerekiyor. Bu yatırımlar önemlidir. Üretimdir. Dolayısıyla üretim alanlarına yapılan her yatırım istihdam demektir. Çalışma alanlarının genişlemesi demektir. 
Sayın Tayfun Karataş Fatsa Ticaret Odası Başkanlığı sorumluluğu ile ciddi bir tecrübeye sahiptir. Bu tecrübesini Fatsa’da fevkalade ortaya koymaktadır. Hatta çevre ilçelere açılımlarıyla da çıtayı yükseltecektir.  
Düşüsenize Kabataş-Aybastı’da bin-iki bin personel çalışacak üretim alanlarını.
Devamında Kumru-Korgan’ı. 
Çamaş-Çatalpınar’ı.
Adını saydığımız bu ilçeler hemde Fatsa Ticaret Odasına bağlı ilçeler. Ticari bütün işlemler Fatsa’dan yürüyor. 
Bu planlamalarda tabii ki Ticaret Odamız söz sahibi olacak ve öngörülerde bulunacak.
Tayfun Karataş’ta da birikim ve tecrübe mevcuttur. Çalışmaktan kaçmayacaktır. Planlamalarda başrol alabilecek yetenektedir. Eğer bu iş başarılacaksa Kabataş-Aybastı ilçeleri için Sayın Karataş bir şanstır.
Bu iki ilçenin önde gelenleri bu şansı kaçırmasınlar. Ne yapıp edip müsait bir arazi bulup muhteşem bir yatırımı muhakkak somutlaştırmalıdırlar. 
Düşünce makuldür. Çünkü yatırımlar geniş alanlara paylaştırılmalıdır. Dolayısıyla Tayfun Karataş bu alanlarda adeta istihdam mimarıdır. 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde