29 Mart 2024

CANLARINI SİPER EDENLER

  • PDF
    Korona salgınının pik yaptığı ve bu günlerde düşüşe geçtiği, Bilim Kurulu üyeleri ve Sağlık Bakanımız tarafından beyan ediliyor.
    Bu süreç ülkemiz adına sevindirici bir durumdur. Çünkü salgın ciddi manada tehlikeli ve bulaştığını  öldürecek kadar güçlüdür.
    Bu salgınla mücadelede oluşturulan Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığımız en üst düzeyde başarı göstermiştir. Alınan tedbirler sonucunda şu ana kadar en az kayıpla bu günlere gelinmiştir. Tabii ki alınan önlemlere uyarak toplumumuz da duyarlı davranmıştır. 
     Sağlık Bakanlığımız Bakan Fahrettin Koca öncülüğünde çok başarılı bir iş çıkarmışlardır, devamında da başarılı olunacağının sinyallerini vermektedirler. Bu başarıda Fahrettin Koca nezdinde tüm sağlık çalışanlarının emeği vardır. Bunu görmezden gelmek, inkar etmek mümkün değildir. Eğer bu bir savaşsa bu savaşın kazananları, en ön cephede bulunan sağlık çalışanlarıdır. Ölümüne risk alarak can siperane mücadele vermişlerdir. 
     Sahada çalışan bakanından bilim kuruluna, doktorundan hemşiresine, hasta bakıcısından temizlik görevlisine kadar tüm sağlık çalışanları göğüslerini siper etmişlerdir. Kocaman bir teşekkürü hak etmektedirler. 
     Salgınla ilgili uzun bir süre daha önlemlere devam etmek kaçınılmaz gözüküyor. Eğer bir gevşeme olursa -işi bilen uzmanlar- tehlikenin boyutlarının yeniden geri döneceği uyarıları yapmaktalar. Dolayısıyla ipin ucunu bırakmamak gerekiyor. Bütün bireyleri dikkatli olmaya davet ediyoruz. 
* * *
    Sağlık elbette bütün toplumlar için çok önemli. Yöneticilerimiz toplumların kalkınmasının yanında sağlık hizmetlerine de yatırım planlamaları yapmalılar. Ülkemizin sağlık yatırımlarını bu salgınla beraber görmüş olduk. Başarılı bir sonuç veriyor. Bir çok gelişmiş ülke salgın sürecinde başarılı olamadılar. Bunun sebebini de sağlık kuruluşlarındaki yetersizliğe bağladılar. Bu yetersizlikten dolayı can kayıpları çok oldu. 
    Şükür ki; Türkiye sağlık yatırımları ve hizmetlerinden ötürü sıkıntı çekmedi. Yeterli altyapı olmasından ötürü yoğun bakım servisleri başta olmak üzere diğer gereksinimler mevcut hastanelerimizde karşılık buldu. Kısacası ülkemiz salgına hazırlıklı ve güçlü bir alt yapıyla başladı. Devlet ve özel sektörün yaptığı sağlık yatırımlarına bu salgında ne kadar önemli bir işlev gerçekleştirdiğine de bu vesileyle tanık olduk.
 
 
 
Bizim temelimizin harcı sağlamdır
   1982 yılında başlayan matbaa ve gazete yolculuğumuz çok şükür bu günlere kadar ulaştı.
   Bu yolculuğun mimarı eğitim emekçisi kıymetli babamız Mehmet Eser, 27 yıl önce 30 Nisan günü vefat etmiş ve aramızdan ayrılmıştı. 
    Dünya kimseye baki değil. Hepimiz bir gün ölümle karşı karşıya kalacağız. Her ne kadar ölümler içimizi yaksa da hayatın devam ettiği bilinciyle bu zorlukları kabullenmek zorundayız.
    Babamızın aramızdan ayrılışı üzerinden 27 yıl geçmiş. Acısı halen tüm aile içinde tazeliğini koruyor. 
    Bir öğretmen öngörüsüyle bizlerin bu günlere gelmesine vesile olan babamıza her zaman layık olmaya çalıştık. Üstlendiğimiz bu zor görevde 38 yılı geride bırakıyoruz. Şükürler olsun ki, bu meslekten kazandıklarımızla biz de çocuklarımızı büyüttük. Onların kursaklarında babamızın bin bir zorluklarla kurduğu matbaa ve gazetenin helal kazançları var. Binlerce teşekkür ediyoruz değerli hemşerilerimize, matbaalarına ve gazetelerine sahip çıktıkları için. Hiç bir zaman onları mahçup etmedik. 
    Gazetecilik zordur. Hedef tahtası haline gelirsiniz. Birde buna şer odaklarının pis oyunları ve provokasyonları eklenince daha da zorlaşır. Ancak biz aileden aldığımız terbiyeyle pis oyunları bozmuş ve zaman zaman  ajan provokatörlerin terbiyesizliklerini hem memleket adına hem de şahsımız adına bertaraf etmeyi başarmış bulunuyoruz.  
    Babamız bu işletmenin temelini atarken eğitimci emeğinin alın teri ve babasından kalan bir iki parça araziyi satarak kurdu. Dolayısıyla bizim temelimizin harcı  sağlamdır.
   27 yıl önce içimiz yanmıştı. Acımız halen taze.
   Ruhun şad, mekanın cennet olsun baba... 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde