28 Mart 2024

2020 YILI BEKLENTİLERİ YÜKSEK OLMALI

  • PDF
Memlekette iyi şeyler olmuyor sayılmaz. 
Yerel yatırımlar açısından bakıldığında büyükşehir belediyesinin 2020 yılına istinaden hazırladığı projeler fevkalade dikkat çekici. 
En azından “BOLAMAN PROJESİ” Bolaman havzasını oluşturan tüm ilçeleri ilgilendiriyor. 
7 ilçeye dönük bir planlama içeriyor. 
Su, tarım, turizm ve enerji alanlarını kapsıyor. 
7 ilçenin geleceğe dönük olası su sıkıntısının yaşanmaması adına yapılan bir planlama. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler bu projeyi çok önemsiyor. Kendisiyle bire bir görüşmemizde de “Bolaman Projesi 7 ilçenin her şeyine etki yapacak” diyor. Hedefi de 2020’de başlamak.
Fatsa için düşünülen planlama “EVKAF PROJESİ”
Bilindiği üzere “EVKAF PROJESİ” de Fatsa için gelecek vizyonu oluşturabilecek bir proje. 
Burası Fatsa için hayati önem taşıyan bir alan. 
Fatsa’nın büyük ölçekli tek yeşil alanı. Eski çöp dökülen alan. Limanın karşısı. 
Buraya yapılacak planlama öyle olmalı ki; Fatsa’yı ulusal çapta konuşturmalı. Görenler Fatsa’ya hayran kalmalı. Çok orijinal bir çalışma yapılmış denilmeli. 
Hilmi Güler bu planlamayı da çok önemsiyor. Fatsa turizmi  “EVKAF PROJESİ” ile adından söz ettirecek diyor. “Limanla birlikte entegre olacak bir planlama” diyor.
Fatsa’nın şehir içi hizmetleri çok eksik kalmıştı.
İlçemizin geçmiş yerel yönetimi son dönemde başarılı olamadı. Şehir merkezine yatırım yapamadı. Cadde ve sokaklar beklediği hizmeti alamadı. Şimdi bunları eleştirmenin bir anlamı yok tabii ki. Ancak göreve gelen kadrolar bu açıkları kapatmak, kentimizi yaşanılabilir seviyeye çıkartmak için mesai harcamalı. Bir yandan da geçmişte yapılan hatalardan ders çıkarmalı. Eğer yetim hakkı yenmişse yargıya başvurmalı. O koltuklarda oturmanın vebalinin altına girmemeli. Kim yanlış yapmışsa hukuk karşısında hesabını vermeli. Yeni yönetim olası hatalar için yargı yolunun önünü açmalı.
2020 yılı Fatsa’da altyapı yılı olmalı. Şu cadde ve sokaklarımızda yürünebilir kaldırımlar, araçların seyredebildiği yollar olmalı. Tabiri caizse; çocuk mezarı gibi delinmiş yollar olmamalı. Bundan hepimiz şikâyetçiyiz değil mi?
 
ABONELİK TALEBİMİZ
 
Değerli okuyucularımız; yeni bir yıla başladık.  Her yılın ilk ayı aboneliklerinizin yenilenme ayı. Bu yılda da abone olarak vereceğiniz destek yazılı basının yol almasına vesile olacak. 
Yazılı basının her geçen gün kan kaybettiği aşikar. 
Ulusal gazetelerin bile yayınlarını durdurduğunu biliyoruz. Dolayısıyla olacağınız her bir abonelik yazılı basının devamını sağlayacaktır. 
Hatta görüyoruz ki Fatsa’nın yazılı basınına yeni gazetelerin eklenmesi bizleri daha çok sevindiriyor. Ziyadesiyle mutlu ediyor. 
“Fatsa Son Dakika Haber Gazetesi” de yazılı basının bir parçası oldu.
Uzun yıllar gazetecilikte hizmet veren Ahmet Altay kardeşimizin sahipliğinde aramıza katılan Fatsa Son Dakika Haber Gazetesi basın zincirlerimizin halkalarını güçlendirecek. 
35 yıllık Fatsa Yeni Haber Gazetesi de 2020 yılı adına olacağınız her aboneye ihtiyaç duymaktadır. 
 
Katkılarınıza şimdiden teşekkür ederiz.
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde