18 Nisan 2024

ADIGÜZEL’İN SORULARINA DİKKAT

  • PDF
Ceren Özdemir cinayetinin tartışmaları bitmiş değil.
CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel meseleyi Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) taşımış durumda. 
Milletvekili; cani katilin cezaevinden kaçışı başta olmak üzere birçok soru işaretini gündemde tutuyor. 
Bu konuda 8 soruya cevap arayan milletvekili; Ordu’daki yerel yöneticilerin dikkatsizliğini öne sürüyor. Yaşanan olayın cinayet mi, suikast mi? olduğuna dikkat çekiyor.
Başta cezaevinden firarla ilgili bilgilendirmenin Ordu Emniyetine zamanında yapılıp yapılmadığının sorgulanması olmak üzere; idari yapıların gerekli önlemleri zamanında alıp almadığı konularının araştırılması gerektiğinin altını çiziyor. 
Daha doğrusu Sayın Adıgüzel; konunun öyle masumane olamayacağını, bir tertip ve düzen içinde bilinçli bir düzenleme ile cinayetin işlenmiş olabileceğine dikkat çekiyor. Hatta çeşitli yorumlara bakıldığında meseleyi FETÖ ile ilişkilendirenler bile mevcut. Bu işi meşhur FETÖ savcısı Zekeriya Öz’ü Ordu’da misafir edenlerin ve Sarp sınır kapısından kaçıranların tertipleyebileceğini ima ediyor. Ordu yerel yöneticilerinin yıpratılması adına yapılmış olabileceği bile konuşulanlar arasında. 
Ne korkunç bir tezgah değil mi? Masum ve günahsız bir insanın üzerinden krıminalize edilmiş polisiye bir roman gibi. Katil zaten bir ölüm makinası. O halde nasıl kaçıyor veya kaçırılıyor ve rastgele diye yorumlayabileceğimiz bu cinayeti işliyor. Adıgüzel’in sorularına dikkat etmek gerekir. Sorular gazetemizin haber sayfalarında yer almaktadır.
Mustafa Adıgüzel; Yozgat iline bir müsabakaya giderken kaza geçiren Ordu Hentbol takımının kaza geçirmesinde de ihmallerin olabileceğini dile getirerek ilgili kurumların açıklama yapmasını yine meclise taşıyan milletvekili.
İki hentbolcu genç kızımızın ölümüyle sonuçlanan kazanın bir dizi ihmalden kaynaklandığını iddia eden Adıgüzel; bu gelişmelerde yetkili kişiliklerin hesap vermesini istiyor. 
Açıklama yine haber sayfalarımızda yer almakta. 
Bana ilginç geldi, haberleri ve detayları okumanızda fayda var.
* * *
ABDULLATİF ŞENER VE CHP’NİN FATSA KONGRESİ
 
Abdullatif Şener CHP Konya Milletvekili. 
Geçen hafta CHP Fatsa ilçe kongresine katıldı.  
Fatsa kongresi için genel merkez tarafından Abdullatif Şener görevlendirilmiş.
Ordu milletvekilleri mecliste görevli oldukları için kongreye katılamamışlar.
Kongreyi izleyen bir gazeteci olarak Sayın Şener’in orijinal bir konuşma yaptığını söylesem yanılmış olmam. CHP mensuplarının çok iktidara gelmek, halka güven vermek, projelerden bahsetmek gibi bir dertleri olmadığından, Şener bu meseleye şöyle bir tespitle giriş yaptı. 
“… Eğer CHP yüzde 25’te kalmak isteyecekse hiç birimizin uğraşmasına gerek yoktur. Zaten 25’ten aşağı düşmeyiz. Ancak iktidar olmak, hizmet etmek istiyorsak seçmenin yüzde 100’ünün oyunu istemeliyiz. Sistem değişti. İktidar olabilmek için en az 50 artı bir gerekiyor. Bunu başarabiliriz. Çünkü Türkiye’nin CHP’nin iktidarına ihtiyacı var. Üretim, kalkınma, refah düzeyi, eşit paylaşım, demokrasi gibi değerlerimizi ancak CHP iktidarı geliştirebilir. Ülkemiz ekonomisi duvara toslamış durumda. Kamu kaynakları emme basma tulumba gibi birilerinin cebine pompalanıyor. Buna dur diyecek olan CHP iktidarıdır. Bunu anlatacağız ve milletimizi buna inandıracağız. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu bu parti ilkeli, vatansever, devrimci bir partidir. Dolayısıyla yeni devrimler yaparak ülkemizi, milletimizi ayağa kaldıracağız. Tek çaremiz ve tek hedefimiz CHP’yi iktidara getirmektir…” 
Şener konuşmasını “… Ben bir buçuk yıllık CHP’liyim. Ve ilk kongreye katılımım Fatsa kongresi oldu. İki aday yarışacak. Adaylara başarılar diliyorum…” Diyerek konuşmasını bitirdi. 
Abdullatif Şener’in konuşmasının tamamında iktidar vurgusu vardı. Sağ gelenekten gelen Şener; yönetme birikimi ve kabiliyeti olduğu için CHP’lilere de “iktidar olmayı istemekten korkmayın” mesajı verdi. “İktidar olmayı başaracağız, buna muktediriz, kadrolarımız var” dedi. 
Fatsa kongresini Murat İnanlı ve ekibi kazandı. Gençlerin ağırlıkta olduğu bir kadro kazandı. 
İkinci listenin başında partinin duayeni Doğan Çelebi vardı. Uzun yıllar ilçe başkanlığı yapmış bir sima. Doğan Çelebi’nin sol birikimi yadsınamaz. Tecrübesi tartışılamaz. Ancak siyaset belli bir zamandan sonra değişim gerektiriyor. Seçim sonucunu da böyle okumak lazım. Delege değişimden ve gençleşmeden yana tercih kullandı. Doğan Çelebi zaten bu partinin tecrübeli bir şahsiyetidir. Kazanıp kaybetmek mesele yapılmamalı. Doğan abi zaten sonuca olgunlukla bakabilecek bir karakterdedir. 
Seçilen kadrolardan başarı beklenir. Abdullatif Şener’in hedef gösterdiği iktidar olma başarısına ulaşabilmek için çalışma sergilemek gerekir. Çünkü CHP’nin gelecek viz-yonunda iktidar olmak var. Bunu da yerel yönetimlerin başarısıyla sağlayabilecek.
 
Murat İnanlı ve ekibini tebrik ederiz.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde