29 Mart 2024

BELEDİYE BAŞKANI, BAŞSAVCI VE REKTÖR

  • PDF
Fırsat buldukça farklı kurum ve kuruluşlara ziyaretlerde bulunuyoruz. 
Geçen Hafta Fatsa Belediye Başkanı Etem Kibar’la, Fatsa Cumhuriyet Başsavcısı Özcan Çabukoğlu’yla ve Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Ali Akdoğan’la  makamlarında görüştük.
Görüşmeler; ben ve meslektaşlarım Feridun Altuntaş, Niyazi Yeşiller ve Mehmet Özmaden eşliğinde gerçekleşti. 
Ziyaretlerimizdeki görüşmelerde Fatsa adına yapılacakların istişareleri, planlamaları ve hedefleri konuşuldu.
Her kurum kendi sorumluluk alanlarında görüş bildiriyor. 
Belediye başkanımız Etem Kibar; çeşitli hedeflere kilitlenmiş. Bunların başında Kapalı Pazar yeri geliyor. Devamında OSKİ Genel Müdürlüğünün ilçemize taşınmasıyla birlikte 200 milyon bedelli “Fatsa şehir içme suyu projesini” planlıyor. Çünkü mevcut şebeke suyu kısa vadede sıkıntı yaratabilir. Dolayısıyla acil bir şebeke suyu projesi hazırlanmalı ve yatırım hayata geçirilmeli. Etem Kibar bu işi ciddi önemsiyor. 
Belediye harcamalarında tasarruf yapılmasını yine ciddiyetle takip ediyor. Hizmet alımı yöntemiyle yapılan işleri belediyenin kendi kadrosuyla yapılabilirliğini araştırıyor. Çünkü hizmet alım yöntemi fevkalade yüksek rakamlara mal oluyor. Bu da belediye bütçesinde şişkinliğe sebep oluyor. Zaten sıkıntı içinde olan bir bütçe var. Borç rakamları yüksek. O halde tasarruf kaçınılmaz oluyor. 
Yine belediyenin yeni hizmet binasının açılması için çalışmalara hız verilmiş durumda. 2020 yılının ilk çeyreğinde taşınmak istiyor. İnşaatı başlamış bir bina; tabii ki bitirilmesi gerekiyor. 
Belediye içinde kurumsal bir yapının oluşması adına çalışmalar yapıyor. Tüm birimlerin üretimlerini yakın takibe almış. İş üretmelerini istiyor. Profesyonellik istiyor. Yeni binaya taşınıldığında kurumsal bir belediye yapısına kavuşmuş olarak hizmet vermek istiyor. 
 
* * *
Başsavcımız Özcan Çabukoğlu “Adliye hizmetlerinin çıtasını nasıl yükseltiriz” çabası içinde. 
Duruşma koridorlarında vatandaşlarımıza nasıl bir zaman geçirme hizmeti sunarız diye kafa yoruyor. Vatandaşların kitap okumaları için adliye koridoruna stand açtı. 
Kızılay’a kan bağışı kampanyası başlattı. 
Fatsa Adliyesinin bağımsız bir binada olması için alternatifler üretiyor. Yani kurumsallık açısından bakıldığında adliyenin hak ettiği bir fiziki mekana kavuşmasını önemsiyor. Çünkü Fatsa Adliyesi iki ilçenin daha yükünü çekiyor. Çamaş ve Çatalpınar Adliyeleri kapanmış ve işlemler Fatsa Adliyesi üzerinden yürütülüyor. Haliyle 3 ilçeye hizmet veren bir mekan olmak zorunda. 
Özcan Çabukoğlu genç bir Başsavcı. Kamuoyu hassasiyetlerine önem veriyor. Bilgi akışı konusunda paylaşımcı. Açıklık ve şeffaflıktan yana. Kamuoyunun bilgi sahibi olması için uğraş gösteriyor. Bilgi çağını yaşayan toplumumuzda erişilebilir bilgileri paylaşmayı önceliyor. Bunu da sokakta “bilgi kirliliği olmaması” bağlamında değerlendiriyor. 
* * *
Son durağımız Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Ali Akdoğan’ın makamı oldu. Rektörümüz atanalı 3 aylık bir zaman geçmiş olsa da hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. 
“Üniversitemizin Fatsa’dan ayrı olması varsayılamaz” görüşümüzü ilettik. Fatsa’da da üniversitemize bağlı fakültelerimiz ve yüksekokullarımız varlığından bahsettik. 
Bu bağlamda “Fatsa’ya yeni fakülte planlamalarınız var mı?” diye sorduk. 
Rektör beye bir dokunduk, bin ah işittik. 
Açılması planlanan Veterinerlik Fakültesinin Fatsa’ya kurulmasını istedik. Bununla birlikte Hukuk Fakültesinin de Fatsa’ya açılması gerektiğinin altını çizdik. 
Ancak Rektörümüzün Fatsa’ya sitemkar olduğunu anladık. Çünkü mevcut fakültenin çok bakımsız olduğunu beyan etti. Bundan dolayı “Fatsa’yı cezalandırmam gerekir” dedi. 
Tabii ki böyle bir beyanla karşılaştığımızda kısa süreli bir şok yaşamadık sayılmaz. 
Rektörümüz her ilçeye karşı hakkaniyetli ve adaletli olacağını beyan ediyor. “Her ilçe bir okul istiyor. Bu isteklere de adaletli yaklaşmam gerekir” diyor. 
Biz Fatsa’da yayın yapan 4 gazete adına (YENİ HABER, GÜNEŞ, MİR KUZEY VE FATSA) gazete sahipleri olarak bir söz verdik. Fatsa’ya VETE-RİNERLİK FAKÜLTESİ ve HUKUK FAKÜLTELERİNİN kurulması durumunda tüm kurum ve kuruluşların destek olacağını ve bu desteği basın olarak da sonuna kadar sürdüreceğimizi beyan ettik. 
Görüşmemizin detaylarını manşet haberimizde okuyacaksınız zaten.
Fatsa’nın ortak paydasında basın sektöründeki bu bütünleşme ilk kez oluyor. Haberimiz 4 gazetede manşet yayınlanacak. Gerekirse kısa ve uzun vadede bu bütünleşme sürdürülecek. Fatsa’nın çıkarına ne yapılması, ne istenmesi gerekiyorsa 4 gazete ortak yayınlar yapacak. Ortak ziyaretler sürdürülecek. 
Ordu sadece Altınordu’dan ibaret değilse; il merkezine en yakın ilçe Fatsa’da da fakülte ve yüksekokullar sayı sınırlaması yapılmadan açılmalıdır. 
Herkes planlamalarını bu zeminde yapmalıdır… 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde