29 Mart 2024

PARTİ KONGRELERİ VE DELEGE SEÇİMLERİ FATSA DOĞA VE ÇEVRE DERNEĞİ

  • PDF
İktidar partisi ve ana muhalefet partilerinde ilçe kongreleri yapılacak. Kongreler öncesi kongre delegeleri seçiliyor. Delegeleri partiye kayıtlı üyeler seçiyor. İlçe sınırları içinde bulunan mahallelerden seçilecek olan delegeler ilçe yöneticilerini seçecek. Bu işlem her kongre öncesi yapılan bir yöntem. Parti tüzüklerinde yer alan bir seçenek. Daha doğrusu kimi partilerde parti içi demokrasinin bir ön koşuludur delege seçimleri ve önseçimler.  
Seçimle delege seçen partiler, ilçe kongrelerinde de heyecan yaşarlar. Parti üyeleri seçtikleri delegelerin tercihlerini yakından takip ederler. Üyelerin iradesinin yönetim listelerine yansıyıp yansımadığına bakarlar. 
Düşünsenize delegeyi seçen üyeler, ilçe yöneticilerinin seçimini nasıl merakla takip ettiklerini. 
AK Partide delege seçimleri sandık kurularak yapılacak. 
AK Parti Fatsa ilçe başkanı İsa Yüksel; “Yaklaşık 17 bin üyemiz var. Tüm mahallelerimizde sandık kuracağız. 17 bin üye yaklaşık 400 ilçe delegesini seçecek. Parti genel merkezimizin kesin talimatı var. Kesinlikle delege seçimi demokratik bir ortamda, sandık kurularak yapılacaktır.” açıklamasını yaptı. 
CHP’de büyük mahallelerde sandık kurularak delege seçimleri yapılacak. 
İlçe başkanı Murat İnanlı yaptığı açıklamada “Partimiz delege seçimi takvimini oluşturmuştur. Partiye kayıtlı her üye delege adayı olabilecek. Devamında da ilçe yönetimini seçecekler.” dedi.  
Doğrusu bu yöntem partilerin iç unsurlarını dinamik tutar. Parti aidiyetini arttırır. Sahiplenme duygusu oluşturur. 
Türkiye’de daha ziyade parti içi demokrasi olgusu sosyal demokrat partilerde göze çarpar. Öyle ya demokrasiyi savunuyorsan parti içinde de demokrat olacaksın. 
AK Partide de bunun gelenekselleşmesi adına sandık kurulması demokrasi adına olumlu bir gelişme sayılır. Genelde sağ partiler genel merkeze bağlı politik bir duruş ortaya koyarlar. Ancak ilçe delege seçiminin sandık kurularak yapılacak olması parti içi demokrasi adına olumlu bir gelişmedir. Üyelerin görüşüne başvurulmasıdır. Bu da üyenin partisine güven duymasına vesile olacaktır. 
Demokrasi, demokrasi diye konuşmaların içinin doldurulması böyle olmalıdır. Parti çalışmaları üyelikten başlıyorsa, üyelerin tercihlerine de başvurmak doğru bir anlayıştır. 
AK Parti ve CHP’nin ilçe kongresi delege seçimlerinin Fatsa siyaseti adına başarılar getirmesini dilerim. Çünkü hayatın her alanında siyaset ve siyasetçi var. Başarılı olacak simalar iş başına getirilmeli. Hizmet ve yatırımlar üretken ve çalışkan siyasetçilerin sayesinde başarıya ulaşabilir. 
* * *
Fatsa’da yeni maden arama alanlarının genişletilmesi adına yapılan çalışmalar yakın takibe alınıyor. Mevcut maden çıkarılan alanın genişletilmesi ile ilgili taleplere karşı çıkılıyor. Bu karşıtlıklar demokratik tepkiler ortaya konularak ilgililerin dikkatleri çekiliyor. 
Kısa bir süre önce Fatsa’da “FATSA DOĞA VE ÇEVRE DERNEĞİ” adında bir dernek kuruldu. Amaç; maden alanlarındaki olumsuz çalışmaları takip etmek adına kurumsal bir kimlik oluşturmak. 
Dernek resmi olarak kuruldu. Geçici bir yönetim oluştu. Dernek başkanı Mali Müşavir Zeki Odabaş oldu.
Zeki Odabaş ilçemizde çeşitli zamanlarda birçok dernek kuruluşunda görev aldı ve başarılı işler ortaya çıkardı. Zeki abinin kurucu başkan olması isabetli bir karardır. Yönetim kurulundaki arkadaşlarda öyle. Bilgi, beceri ve birikimleri fazla. 
Gelişmiş ülkeler artık siyanürle altın ayrıştırma işine hiç olumlu bakmıyor. Hatta yasaklıyor. Bizde ise halen altın ayrıştırma işi siyanür kullanılarak yapılıyor. 
Siyanür bir zehir. Doğayla iç içe olduğunda nasıl bir tehlikeyle karşı karşıya olduğumuzu siz düşünün. Dolayısıyla bu sisteme karşı olmak hepimizin insanlık görevi. Çünkü bu iş bu yöntemle çıkarılmaya çalışıldığında gelecekte ciddi sağlık sorunları yaşayacağız. O halde karşıtlık göstermek boynumuzun borcudur. 
Zeki Odabaş ve yöneticilerin demokratik eylemlerinde yanlarında olalım. Onlara destek çıkalım. 
Var mısınız? 
Yoksanız maden arama alanlarını genişletecekler!!!
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde