28 Mart 2024

ARAPLARLA HALEN KARDEŞ MİYİZ?

  • PDF
Türkiye’nin “Barış Pınarı Harekatı”nda kimin dost, kimin düşman olduğu ortaya çıktı.
Başta Arabistan ve Filistin olmak üzere tüm Arap ülkeleri Türkiye’nin dostu olmadıklarını açık ettiler. Batılı devletlerin tavırları zaten belliydi. Onlar daima düşmanlar. Türkiye’nin kafa kaldırmasını hiç istemiyorlar. Sürekli diz çöken bir Türkiye hayal ediyorlar. Baksanıza birçok batılı ülke silah satışlarını durdurmak için sıraya giriyorlar. 
Batılıları zaten tanıyorduk.
Araplara ne olduysa???
Arap ülkelerinin kurduğu “Arap Birliği” geçen hafta toplanarak bir karar aldı. Bu karardan çıkan sonuca göre “Türkiye işgal yapıyor” ve onlara göre bu durum kabul edilemez. Daha ileri giderek Türkiye’nin yaptığı terör operasyonunu kınadılar ve harekatın bir işgal olduğunu açıkladılar. 
Yazık!!!
Arabistan Kralı öldüğünde Türkiye resmi yas ilan etmişti. “Araplar kardeşimiz” denilmişti. 
Filistin için de yapmadığımız iyilik kalmamıştı. Mavi Marmara gemisiyle insani yardım götürmüş ve 10 vatandaşımız bu geminin baskına uğramasıyla hayatlarını kaybetmişlerdi. 
Mısır için dünyayı ayağa kaldırmıştık. Rabia anıtları yaptırmış, şimdilerde de bu anıtların yıkımını gizli kapaklı gece operasyonlarıyla gerçekleştirmekteyiz. Düzce’deki Rabia anıtının bir gece yarısı yıkımında olduğu gibi. 
Araplar acaba halen kardeşimiz midir?
Türkiye bir meşru müdafaa operasyonu yapıyor. Bunu da vatan topraklarını korumak ve halkının geleceğini güven altına almak adına yapıyor. Dolayısıyla bu bir savaş değil terörle mücadeledir.
Devletimiz Güney sınırında olası bir terör devleti kurulmasını önlemeye dönük yapılanmalarla mücadele ediyor. Bu haklı mücadelesinde de çeşitli gerekçelerle karşıtlık yaratan unsurların kara propagandalarıyla uğraşıyor. 
Okyanus ötesinden gelip Suriye topraklarında kalıcı olan Amerika ve diğer işgalciler haklı gösterilip, Türkiye’yi haksız gösteren unsurlar; hiç samimi olamazlar. Akıldan yoksundurlar.
Türkiye’nin operasyonu meşrudur, “Misakı Milli Sınırları”nı korumaya yöneliktir. Eğer Türkiye bu müdahaleyi yapmayıp gelişmelere seyirci kalırsa; Türkiye’yi yönetenler vatana ihanet etmiş sayılırlar. Ne demek; sizin dibinizde isteyen istediği gibi at oynatacak siz seyir edeceksiniz. 
Şimdi içerden ve dışardan bir sürü tezvirat yapılıyor. Bu tezviratlar ve yapılan eleştiriler gerçekçi sayılamaz. Olsa olsa Türkiye düşmanlığıdır. 
Haa birde Kürtler katlediliyor propagandası yapılıyor. 
El insaf. Yapmayın. Bu resmen açık bir kara propagandadır.
Bu düşüncede olanlar tam da emperyalistlerin istediği noktadalar. Kürtleri kimin katlettiğini dünya alem biliyor. Türkler bin yıllardır Kürtlerle aynı çatı altında kardeşçe yaşıyor. Yaşamaya da devam edecek. 
Kim kimi kandırıyor acaba???
“Barış Pınarı Harekatı” Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bekası için başarılı olsun. Ülkemizin geleceği için başarılı olsun. Bölgedeki barış için başarılı olsun. Bölge ülkelerinin toprak bütünlüğü için başarılı olsun. Ortadoğu ülkelerinin kardeşliği için başarılı olsun. 
O halde gerisi teferruattır.
FAZLI HAYTA
Nereden ve nasıl başlasam diye kendi kendimle mücadeledeyim. Çünkü Fazlı Hayta’yı tarif etmek o kadar zor ki; işin içinden çıkamam diye korkuyorum. 
O zaman “Kılıçlı Mahallemizin Hosaflıoğlu sülalesi fertlerinden” diyerek başlamalıyım. 
71 yaşında yaşama veda etti. 13 Ekim 2019 Pazar günü Kılıçlı Mahallemizde toprağa verildi.
Fazlı Hayta; döneminin aydın gençliğinin öncülerinden. Sosyal demokrat siyasette ciddi ilgi ve değer görmüş bir kişilik. Hoşgörüsüyle her kesimin sevdiği bir profil. İnsani değerleri, siyasal ilkeleri, çevreye duyarlılığı, memleket sevdası, vatanseverliği, devrimciliği, Atatürk hayranlığı, esnaflığı, etrafına saçtığı pozitif ışığı ve daha sayamadığım birçok özelliği… 
37 yıldır tanıdığım, bir abim hissiyatıyla değer verdiğim mükemmel insan. 
Şimdi aramızdan ayrıldı ve methiyeler düzüyormuşum gibi bir havaya girdiğim sanılmasın. 
Fazlı Hayta’ya yaşarken de aynı övgüleri ve aynı duygularla yaklaşımlarım olmuştur. Çünkü o kuşağının öncü ve ufku geniş, öngörüleri muhteşem bir kişiliğiydi. Bir büyük olarak saygı ve sevgimiz olmuştu. Gerçekçi duruş sahibiydi. 
Ailesi başta olmak üzere tanıyanları, sevenleri çok özleyecek. 
Hiç unutmayacağız. Daima hafızamızda olacak. 
Allah nur içinde yatırsın. Mekanı cennet olsun.
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde