18 Nisan 2024

İKTİDAR MİLLETVEKİLLERİ BEKLENTİLERE KARŞILIK BULABİLİYORLAR MI?

  • PDF
Ülkemizde yönetim şekli değişim ve dönüşüme uğradığından dolayı kimin hangi yetkiyi kullanacağından, kimlerin sorumluluk aldığından, siyaset alanında kimlerin görev üstleneceğinden derinlemesine haberdar değiliz.  
Örneğin; bir milletvekilinin yürütme veya idare üzerinde yaptırım ağırlığı nedir? Seçildiği ilin sorunlarını giderme anlamında yürütme üzerindeki etkinliği nedir? Devletin yatırımcı bakanlıklarında bekleyen sorunları çözmede, planlama yapmada, projeler sunmada ne kadar yetkilidir? 
Bunları bilmeliyiz değil mi. 
Ancak yeni sistemde çalışma koşulları ezberlerimizde olandan çok farklı. 
“Seçilmiş milletvekilleri” atamayla gelen bakanlara ulaşamadığı şikayetini sürekli olarak duyuyoruz. Bu durum sahada olan siyasetçilerin ciddi tartışmalarına sebep oluyor. AK Partili milletvekilleri; “… bakanlarla görüşemiyoruz, memleketimizin sorunlarını ilgili bakanlara ulaştıramıyoruz ve bu vesileyle hizmetlerde aksamalar oluyor…” şikayetinde bulunuyorlar. 
O vakit milletvekilleri yürütmeyle sorun yaşıyorlar, seçildiği merkezlere hizmet götüremez pozisyonuna düşüyorlar. 
Fatsa’nın da bekleyen ciddi sorunları var. Bunların en başında “ÇEVRE YOLU” geliyor. 
Bu planlamayı kim takip edecek?
Tabii ki AK Parti Ordu milletvekilimiz Ergün Taşçı.
Ergün Taşçı bakana ulaşamaz, idareden valiye ulaşamaz, ilde yatırımcı il müdürleriyle istişare yapamaz ise planlamada da söz sahibi olamaz haliyle. Yumruğunu masaya vuramaz. O halde seçildiği il veya ilçelerin beklentilerine karşılık bulamaz. 
Gelmek istediğim nokta şu; yeni sistemde ciddi değişimler var, anladık. Milletvekillerinin konumları bunların başında geliyor. Sanırım bir geçiş süreci yaşanacak. Bu süreçte birçok aksama olacak. 
An itibariyle tüm vekiller diyorlar ki; “… bizi kimse kale almıyor. Bekleyen bir sürü iş var. Bu işleri kimlerle görüşeceğiz. Nasıl çözüm bulacağız …” serzenişinde bulunuyorlar.
Dolayısıyla Fatsa’nın “ÇEVRE YOLU PROJESİ”nin akıbeti ne olacak, diye sormalıyız.
Bu soru milletvekiline gitsin ve cevabını versin. 
Sayın Ergün Taşçı; Fatsa Çevre Yolu ile ilgili yeni bir gelişme var mı?
Bir milletvekili olarak yeni sisteme adaptasyonda sorun yaşıyor musunuz?
Size ulaşan sorunlara çözüm bulabiliyor musunuz? 
Yerel yönetimlerin taleplerine karşılık bulabiliyor musunuz?
Yerel yönetimlerden borç dışında, hizmet odaklı, proje karşılığı istekler geliyor mu? 
Bu isteklere milletvekili olarak çözüm üretebiliyor musunuz?
Sanırım bu sorulara sayın vekilimizin vereceği cevaplar olacaktır. 
* * *
Kadına şiddet, çocuğa şiddet, hayvana şiddet eylemlerinin zirve yaptığı zamanlardan geçiyoruz. 
Adam boşandığı eşinin boğazını kesiyor. Çocuklar istismar ediliyor. Hayvanlara şiddet uygulanıyor. 
Bu yaşanılanlar karşısında toplumsal tavrımız ve tepkimiz olayın yaşandığı anlarda tavan yapıyor, bir süre sonra unutuluyor. Ta ki yeni bir olay yaşanana kadar. 
Geçen hafta EMİNE BULUT isimli bir kadın boşandığı eşi tarafından boğazı kesilerek canice öldürüldü. Hem de 10 yaşındaki kızının gözleri önünde. 
Bu tavır canilikten öte hainliktir, tuzak kurmaktır. 
Bu canilere isim bulmak zor. Artık küfür mü edersiniz, yoksa daha ağır ithamlarda mı bulunursunuz bilmem. Ama ben dünyada ne kadar kötü söz, küfür varsa boca ettim. 
Bu öküze insan diyemeyiz. Çünkü insan olabilmek için belli duygular, belli hisler, belli duyarlılıklar gerekir. Ancak erkek egemen bir kültüre sahip olduğumuzdan dolayı erkek olarak bir üstünlük anlayışıyla yetişiyoruz. Bu üstünlük duygusu bazı öküzlerde şiddete meyletmeye kadar varabiliyor. Oysa annesinin de bir kadın olduğunu unutarak, kadını hep ikincil olarak görüyor. Örnekleri çoğaltabiliriz. 
Diyeceğim şu; insan olabilmemiz için daha çok yol almamız gerekecek. Kültürlerimizi, geleneklerimizi yeniden oluşturmamız gerekecek. Kaç zamanda bunu başarırız bilemem… 
Bu caniye hukuk en ağır cezayı verecektir, kuşkusuz. Hatta gayri hukuki yöntemlerle hukuk dışı uygulamalarla karşılık bulması arzulanmalıdır. Bu şerefsizlere bunların yöntemleriyle yaklaşmak doğru olmalı sanırım.
Artık kadınlar öldürülmesin, çocuk istismarları yaşanmasın, hayvanlar şiddet görmesin… 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde