28 Mart 2024

HARCAMALARDAKİ DÜŞÜŞ MANİDAR

  • PDF
Fatsa Belediyesindeki borç rakamları çok konuşulacak anlaşılan.
Çünkü borç miktarının yüksek olması olası tartışmaların fitilliyor ateşliyor. 
Hatta geçen hafta Güneş Gazetesi başyazarı Feridun Altıntaş köşesinde belediyenin borç durumunu ve harcamalarını konu etmişti. Merhum Mustafa Çamaş döneminden bahsetmişti. 
Örneğin; bir önceki dönemde belediyenin temizlik işlerinde harcanan aylık rakamın 1 milyon 350 bin lira olduğunu, yeni dönemde 350 bin liraya kadar düştüğünü beyan ediyor. 
Bu ciddi bir iddia. Yetkili makamlar bu iddianın üzerinde durmalı. İnceleme başlatılmalı. Böyle büyük rakamlar konuşuluyorsa belgesi olmadan konuşulmaz sanırım. Sayın Altıntaş belge olmadan bunları yazmaz.
Benim de haricen edindiğim bilgilere göre belediyemizin günübirlik alımlarında (inşaat malzemeleri, kırtasiye, vesair mal alımı) ciddi manada düşüşlerin olduğunu tespit ediyoruz. Araç kiralama işinde geçen dönemlere nazaran yüz bin liraların altında hizmet alındığını biliyoruz. Bu bir tasarruf mudur yoksa israf önleme midir bilemem. Ancak büyük rakamların konuşulması dikkatleri çekmiyor değil. 
Dolayısıyla harcamalardaki düşüş manidar.
Eğer bu gün belediyemiz borç yüzünden sıkıntı çekiyorsa geçmişteki harcamalardan ve fahiş fiyatlara mal alımından kaynaklı olduğu anlaşılır bir olgu. Biz müfettiş veya denetmen değiliz. Düz mantıkla yorum yapıyoruz. Fakat görünen köy kılavuz olmayı gerektirmiyor. 
Bir çağrı daha yapayım.
Belediyenin borçlarıyla ilgili ayrıntılı bir doküman Fatsa kamuoyu tarafından beklenmektedir. Bahse konu borcun nerelere olduğu açıklaması beklenmektedir. Bunu da belediye yetkilileri uygun gördüklerinde kamuoyuyla paylaşırlarsa doğru ve şeffaf bir yönetim anlayışı sergilemiş olurlar. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde