19 Mart 2024

BİR KEZ DAHA 15 TEMMUZ YAŞAMAYIZ

  • PDF

15 Temmuz 2016 karanlık bir gündür.

14 Temmuz 1986 Fatsa Yeni Haber için ne kadar aydınlık bir gün ise.. 15 Temmuz 2016 bir o kadar karanlık ve ülkemiz adına uçurumun başından döndüğü bir gündür.

Yukarıda doğum günümüzü kutlarken, bu satırlarda 15 Temmuz’u lanetlemek görevimizdir.

15 Temmuz ülkemizin rejimine kurulmuş bir emperyalist tuzak tertibidir. İşbirlikçisi dışarıda olan bir hain kalkışmadır. Silahlı kuvvetlerimize sızan bir grup hain tarafından kurgulanan darbe girişimidir.

Türkiye Cumhuriyeti devleti Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “ilelebet devam edecektir.” Tabii ki içerden ve dışarıdan cumhuriyetimize kastedenler olacaktır.

Uyanık olacağız, birlikte olacağız. Aldatılmayacağız. Kandırılmayacağız.

Ülke idarecileri aldatılmayacak, kandırılmayacak.

Kalkışmayı tertipleyenlerle aynı yolda yürümeyecek.

15 Temmuzu tertipleyenler bir anlamda idarecilerle aynı yolda yürüyenlerin içinden çıkmadı mı?

Devlet yönetimi demek ki zafiyet götürmüyor. Ciddi olacaksınız, cumhuriyetimizin temel ilkelerine özen göstereceksiniz. “Muasır medeniyete” ulaşmak için çalışacaksınız. Yoksa bu ülkeyi şeyhlere, şıhlara, dervişlere, tarikatlara teslim edersiniz.

Oysa Osmanlıdan günümüze bu milletin başına ne gelmişse FETÖ ve benzeri yapılanmalardan gelmiştir. Bu yapılar dini duyguları kullanarak, istismar ederek iktidara ulaşmaya, rejimleri yıkmaya çalışmışlardır.

15 Temmuz bir zafiyetin sonucu ortaya çıkmıştır. Bu zafiyette “iktidar partisinin günahı yoktur” diyemeyiz. Ancak bertaraf edilmesinde de iktidarın başının büyük çaba harcadığını bilmeliyiz. Sayın Recep Tayyip Erdoğan kalkışmanın önlenmesindeki en etkin unsur olmuştur. Mücadelede inlerine girilmesi için tüm yetkisini sonuna kadar kullanmıştır.

Darbe girişimi Türk milletinin demokrasi kültürünün gelişmesi sonucu önlenmiştir. Milletimiz demokrasiye inanmış ve güvenmiştir. Çünkü demokrasi bir milletin güvenebileceği, sığınabileceği en güvenli limandır.

Allah bir daha bu memlekete 15 Temmuz gibi günler yaşatmasın…  

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde