19 Mart 2024

34 YILDA ÇOK ZORLUKLAR YAŞADIK

  • PDF

Yaşayan varlıkların hangi koşullarda ve nasıl zorluklar içinde ayakta kaldıklarını, kimlerin duyarlılık gösterdiklerini unutmaları mümkün değildir.

Tarih 14 Temmuz 1986.

Günlerden Pazartesi.

Fatsa Yeni Haber Gazetesi doğuyor.

Genç, heyecanlı, dinamik bir kadro var.

Ben deniz vatani görevini yeni tamamlamış genç bir gazete sahibi, abim Genel Koordinatör Ali Naci Eser, Yazı İşleri Müdürü Şenol Kocatepe, Genel Yayın Yönetmeni Berkant Doğan ve zamanla köşe yazılarıyla gazeteye destek olan onlarca entelektüel - aydın dostumuz, zamanın kaymakam vekili İlçe Jandarma Komutanı Şükrü Dinçol ve duayen gazeteci Sıtkı Pazarbaşı abimiz ile açılış kurdelesini kesiyoruz.

Tabii ki bu gururun ana unsuru çok kıymetli babamız, eğitim emekçisi, matbaamızın kurucusu Mehmet ESER.

Uzatmayayım; Yeni Haber’in yayın hayatına başlamasıyla birlikte Fatsa’da genel anlamıyla bizim kadar heyecanlı bir kamuoyu.

İddiamız; Fatsa’nın gözü, kulağı, sesi olmak. Ve bunu zaman içinde sağlamış ve o heyecanı yaratmış bir gazete olduk.

Başarmıştık.

Haftada bir gün Pazartesi günleri çıkardık. Daha sonra Çarşamba günleri çıkmaya başladık.  

Cuma günleri Güneş Gazetesi çıkıyordu.

Yerel basını o kadar güçlü bir Fatsa olmuştu ki her iki gazeteyi de okuyucuları merakla beklerdi. Acaba bu hafta yerel basında neler yazıldı diye.

Biz 1983 yılının Nisan ayında matbaamızı kurmuştuk. Fatsa’nın ikinci matbaasıydık.

Çok kolay olmadı. Zorlu süreçler geçirdik. Ayakta kalabilmek için matbaamıza destek olan dostlarımızın sayesinde iş yaptık, para kazandık. Matbaamız olmasa gazete çıkarma şansımız olmayabilirdi.

Benim için 1984’de askerlik süreci başlamış (18 ay) ve dönüşte matbaayla birlikte gazetecilik. 37 yıl geride kalmış.

Aynı zamanda o yıllar ihtilal yılları idi. 12 Eylül 1980 ihtilali dört yıl önce gerçekleşmiş, ülkemiz demokrasiye geçmiş ancak yer yer olağanüstü hal uygulamaları ile yönetilen bir idari yapıya sahiptik. Ordu ilimizde olağanüstü hal yöntemiyle yönetiliyordu.  

1979, 80, 81’li yıllar lise yıllarımızdı. Aybastı Lisesi öğrencisiydik. Konjonktür olarak siyasi hareketlerin en yoğun olduğu yıllardı. İnsanın siyasi tarafının şekillendiği yaşlardaydık.

Lise yıllarımız “6. Filoya Hayır”, “Kahrolsun Emperyalizm”, “Yaşasın tam bağımsız Türkiye” sloganlarıyla geçti. Mitingler, boykotlar falan… Siyasi tarafımızı da o yıllarda belirlemiştik.

Öğretmen çocuğu olarak, devletin balkonunda büyümüş bir birey olarak vatansever bir kişilik, adaletli bir yönetim, haksızlığa karşı çıkan bir duruş, sosyal demokrat bir görüş lise çağlarında oluştu. Zaman değişim ve dönüşümlere vesile oldu. Demokratlığımız halen devam ediyor. Lise çağlarındaki emperyalizm karşıtlığımızda değişim olmadı. Adalet, demokrasi, insan hak ve özgürlükleri, hukukun üstünlüğü kavramlarının geliştirilmesi ilkesel olarak hedeflerimiz olmaktan çıkmadı. Bu kavramlar gazetecilik mesleğimizle daha da pekişti.

Gazeteciliğimizi hiçbir zaman siyasi görüşümüze yansıtmadık. “Eğriye eğri, doğruya doğdu” dedik. Memleket meselelerine tarafsızlık ve objektif bakış açısıyla duyarlılık gösterdik.

Dolayısıyla Yeni Haber Gazetesi tüm siyasi tarafların destekleriyle bu günlere ulaştı.

Yeni Haber adına okuyucularına minnet duyan bir anlayış içindeyiz. Bu anlayışımızda da bir milim sapma olmamıştır.

Yeni Haber yine siz okuyucularının vereceği destekle daha uzun yıllarda birlikte olmayı hayal etmektedir.

Tüm okuyucularımıza saygılarımızla…

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde