29 Mart 2024

KISA VADEDE BÜYÜK İŞLER OLMAYACAK

  • PDF
Fatsa Belediyesinden kısa vadede büyük projeler beklememek lazım. 
Çünkü mali durum iç açıcı değil. 
Bu olumsuzluğu Pazartesi günü basın toplantısı yapan Başkan Etem Kibar açıkladı. 
Belediyeyi devraldıklarında 160 milyon lira borçla aldıklarını belirtti. 
“Oysa 60 milyon borç var beyanları veriyorlardı” dedi. 
Başkan Kibar; “Her ne olursa olsun, ciddi bir mali disiplin uygulanacaktır” diyor. İsraftan kaçınıp, tasarruf edileceğini belirtiyor. Kısa sürede proje üretmenin imkansızlığından bahsediyor. Buna rağmen 3 ayda 11 milyon piyasa borcu ödendiğini açıklıyor. Piyasa borcunun 49 milyon lira olarak devralındığını açıklıyor. 
İlk 6 aylık mali tablonun gerçekleşmesini ve buna göre proje hazırlıklarına başlayacaklarını beyan ediyor. 
Belediyede memur kadrosunun eksikliğinden dert yanıyor. Hatta bir çağrı yapıyor. “Diğer kurumlarda başarılı olan Fatsalı hemşerilerim bizimle irtibata geçsin, Fatsa Belediyesi kadrosunda birlikte çalışalım” diyor.
Anlaşılan şu; belediyemizden kısa sürede çok iş beklemek olanaklı değil. Ancak Sayın Kibar başta olmak üzere tüm yeni kadro heyecan, özgüven ve işe hakimiyet açısından başarılı. Kurumsal yapı oluşması için kadrolarda yeni ve profesyonel ekiplerin kadroya alınması için çalışıyor.
Etem Kibar; üst düzey kadronun daha profesyonel olması için uğraş içinde. Ben beyanlarından bunu çıkardım. Anlayışı; uzman bir memuriyet kadrosu ve peşinden başarı bekliyor. 
“Fatsa’nın bütün dertleri bizim derdimizdir” diyen Etem Kibar; “yok büyükşehir, yok ilçe belediyesi gibi ayrımlar olmayacak. Her ne sorun varsa biz sorumluyuz” demekte.
Toplantıda gazeteci arkadaşlarımızın sorularını cevaplayan Kibar; rahatlığı, özgüveni ile de dikkat çekti. Eleştirilere açık ancak eleştiri seviyesine dikkat çeken bir tavır sergilemekte. Yani olumlu eleştiri. 
Gazeteci arkadaşlarımız; meydan projesi, kapalı pazaryeri, Fatsa Belediyespor, sokak hayvanları, mezbahana inşaatı, huzurevi projesi, ortak akıl toplantılarının devamı, kent konseyi kurulması gibi sorular sordular. Bu sorulara samimi cevaplar veren Kibar; basın mensuplarıyla sürekli birlikte olmayı hedeflediklerini de belirtiyor. Şeffaf bir belediyecilik anlayışlarının olacağının altını çiziyor. 
Etem Kibar Fatsa’nın yakından tanıdığı bir kişilik. Daha öncesinden de Ziraat Odası Başkanlığı yapmış ve halkın önünde olan bir kişilikti. Aynı zamanda iş hayatı geçmişi de söz konusu. Dolayısıyla kişiliğini ve yaşamını hepimiz bilmekteyiz. 
Basın toplantısı verimli geçti. Gazeteci arkadaşlarımın tamamı rahatlıkla sorularını sordu ve cevaplarını aldı sanırım. Başkan Kibar’ın da yukarıda da söylediğimiz gibi açık ve şeffaf bir belediyecilik anlayışında olacağını anlamış olduk. 
Biz belediyemizin başarılı olmasını canı gönülden isteyenlerdeniz. Meslektaşlarımda öyledir. Başlangıç itibariyle olumsuz bir durum zaten yok. İlerleyen zamanlarda nasıl bir tablo ortaya çıkacak bekleyip göreceğiz. 
Takip edeceğiz. 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde