28 Mart 2024

SANDIKTAN “UYARI” ÇIKTI

  • PDF
31 Mart seçimlerinde Türkiye demokrasisi kazanmıştır.
Ve yeni bir siyasi tablo ortaya çıkmıştır.
Ancak çıkan bu sonuçta iktidar yerinde durmaktadır. Yalnız yerel yönetimlerde değişiklikler olmuştur. Bu dünyanın sonu değildir. Sonuçlar itibariyle iktidar partisine bir uyarı yapılmıştır.  
Sanayileşmiş büyük şehirlerde belediye yönetimleri el değiştirmiştir. 
Dikkat çekicidir. 
Bu sonuçlara göre tencerenin boşalması, alım gücünün düşmesi, toplumun yoksullaşması, ekonominin krize girmesi böyle bir tabloya vesile olmuştur. 
Demek ki seçmenlerin yaşadığı ekonomik kriz bir nevi iktidara ikaz olarak yansımıştır.
İstanbul, Ankara, Adana, Mersin, Antalya el değiştirdi. 
Manidardır. 
Aslında “iktidara bir kulak çekme mesajı verilmiştir” diyebiliriz çıkan sonuçlara. Uyarı yapma. Hükümete “Sen ülkemin gerçek sorunlarına yönel” demedir. Ekonomiye, dış politikaya, refaha, kalkınmaya, üretime ağırlık ver deme sonucudur. 
Demokrasi işte bu.
Seçmen hür iradesiyle tercihini yaptı. Kimse kimseyi zorlamadı, baskı yapmadı. 
Sonuç ne olursa olsun Türkiye yoluna devam edecektir. Başarılı olanlar kalacak, başarısız olanlar kenara çekilecektir. Bir sonraki seçimler için yeni projelere hazırlık yapacaklardır. 
* * *
Fatsa’daki sonuç beklendiği, tahmin edildiği gibi çıkmıştır. Seçim öncesi Etem Kibar’ın kazanacağı her platformda konuşulmuştu zaten. Bu sonucu seçimler öncesinde görmüştük. 
Seçim bitmiş artık hizmet zamanı başlamıştır.
Etem Kibar kuracağı ekiple yönetimin başına geçecektir. 
Başarılı olacaktır. 
İttifakın MHP kanadının performansını da tespit etmeliyiz. Seçimleri kazanmadaki haklarını teslim etmeliyiz. Propaganda çalışmalarında ciddi bir bütünlük sergilediler. İttifak adayı için var güçleriyle yüklendiler.                                                                                 
* *
AK Parti Ordu milletvekili hemşerimiz Ergün Taşçı Fatsa seçimlerinin mimarı konumundadır. Adaylık sürecindeki kararlılığı ve seçim sonundaki sonuç Taşçı’ya siyasi bir güç kazandırmıştır. Artık sorumluluğu daha çok artmıştır. Fatsa Belediyesinin tüm hamlelerinin öncüsü ve destekçisi olmalıdır. Fatsa adına yapılacak hizmetler için Etem Kibar’ın elini güçlendirmelidir. Ankara ayağını güçlü tutmalıdır. 
* * *
Büyükşehir ayağında da Etem Kibar adına istenilen sonuç alınmıştır. Hilmi Güler büyükşehir belediyesine seçilmiştir. AK Partinin istediği tablo ete kemiğe bürünmüştür. Bu saatten sonra kimsenin gerekçe üretme şansı kalmamıştır. Herkes işine bakacaktır.
Bu tablo karşısında güçlü bir yerel yönetim fotoğrafı ortaya çıkmıştır. 
İktidarın ve büyükşehirin imkanları ilimizi tam saha kapsamalıdır. Ordu seçmeni kararını vermiş, artık sıra yöneticilerdedir. 
Seçilen tüm yöneticilere başarılar dileriz. Sonuçlar memleketimize hayırlı olsun. 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde