28 Mart 2024

HAİN DARBE PLANLAMASININ YIL DÖNÜMÜNDE TÜRKİYE AYAKTA

  • PDF
Hain darbe kalkışmasının 2 yılı geride kaldı.
Vatanımıza göz diken hainler hiçbir zaman başarılı olamayacaklar. Bu böyle bilinmeli. Çünkü Türkiye Cumhuriyetinin hiçbir ferdi (işbirlikçi darbeci hainler hariç) ülkesinin düzenini bozacak bir yapılanmaya izin vermeyecektir. Dolayısıyla Türk’ün gidecek başka vatanı yoktur. 
Toplumsal duyarlılık sayesinde hain kalkışma, işbirlikçi darbenin yapılmaya yeltenildiği gün sonuçsuz kalmıştır. Toplumumuzun bütün kesimleri kale gibi karşılarına çıkmıştır. Yöneticilerimizin dirayetli duruşlarıyla birlikte darbecilere dur denilmiştir. 
Ülkemizde artık darbe kalkışmalarının karşısında geniş halk kitleleri olacaktır. Yeni anayasal düzenlemeler de darbelere geçit vermeyecek koşullarda yapılandırılacaktır. Darbelerin yapılmaması adına tüm düzenlemeler ve tedbirler alınacaktır. 
15 Temmuz darbe girişimi emperyalistlerin büyük desteği ile hamle yapmıştır. Darbenin ele başı halen Amerika’da ikamet etmektedir. Buradan da anlaşılıyor ki darbe kalkışmasının en büyük işbirlikçisi Amerika’dır. Bunu da bilmeliyiz. 
Türk milleti darbelerin karşısında nasıl duyarlılık gösteriyor hep birlikte Pazar günü bir kez daha gördük. Yurdumuzun dört bir köşesinde milyonlarca vatandaşımızın sokaklara çıkması, darbecilere lanet okuması, ülkesine sahip çıkması muhteşemdi. İstanbul başta olmak üzere bütün kentler gece yarılarına kadar dinamik ve coşkuluydu. Hain darbe kalkışmasının seneyi devriye kutlamalarında görkemli törenler yapıldı. Bu törenlerin yapılması artık kamu görevi sayılacak. Bütün kamu buna katılım sağlayacak. 
Ülkemiz bir daha darbe kalkışmalarıyla karşı karşıya kalmasın. 
Bu ve benzer yapıların ne kadar tehlikeli olduğunu bir de Adnan Oktar operasyonunda gördük. Adam devlet içinde devlet gibi pozisyon almış. Kendine göre ceza sistemi kurmuş, kendi yöntemlerine göre infaz oluşturmuş, kendi sistemine göre almış-satmış, haracını almış, raconunu kesmiş vs…
Devlet içinde paralel bir yapı oluşturmuş. 
Baksanıza Adnan hocanın çiftliğine. Bütün güvenlik tedbirleri alınmış, kameralarla çiftlik içi denetim altında, her 20 metrede telefon kabinleri, silahlar, kaçak tarihi eserler, milyonlarca para, 100’e yakın şirket… Bu nasıl bir büyüme ve zenginleşmedir? Hiç mi denetim yapılmamıştır? 
Bu büyümeyi hangi kritere dayandırmış?.. 
Muhtemelen din istismarcılığına. 
Bu kadar büyümenin temelinde dini duyguları sömürmek yatar. 
Nasıl ki FETÖ din istismarcılığı yaparak büyüdü ve güçlendiyse, Adnan Hoca’da öyle büyüdü ve güçlendi. Devlet bu yapıları ivedilikle ortaya çıkartıp hepsini bertaraf etmelidir. Tarikat ve cemaatler üzerinde siyasi kazanç hesapları yapanlar varsa bilinmeli ki en çok zararı yine kendileri göreceklerdir. Başta FETÖ’yü desteklemekle yaptıkları hatada olduğu gibi. Devletin görevi bu yeraltı örgütlerle mücadele etmektir. Yok dine hizmet veriyorlarmış, yok başları secdeye gidiyormuş, yok öyleymiş, yok böyleymiş. Nasıl ki fırsat buldular mı dalıyorlar. Yeter ki boşluk bulmasınlar. Bu boşlukların yaratılmasında da siyasi destek, siyasi ayak kesinlikle aranmalıdır. FETÖ’de olduğu gibi Adnan hocada da siyasi ayak, siyasi destekçiler bulunmalı ve ortaya çıkarılmalıdır. 
Bu yapılarla iş tutmanın ne kadar tehlikeli olduğunu anlamış olmamız gerekir. 
 
33. YILDAYIZ
14 Temmuz 1986 Yeni Haber’in doğum günü. 
Çok şükür 32 yılı geride bıraktık. 
Kolay değil. 
Çok zor koşullarda bu günlere ulaştık. 
Başta okuyucularımızın desteği olmak üzere matbaamıza duyarlılık gösterip matbaa işlerinde bizleri tercih eden değerli esnaf dostlarımızın sayesinde, kurum ve kuruluşların desteğiyle yılları geride bıraktık. Desteklerini esirgemeyen herkese teşekkürü borç biliyoruz. 
Gazete çıkarmak kesinlikle maddi bir karşılık.. bir o kadar da gönüllülük gerektiriyor. Biz maddi karşılığını sizlerin desteğinde bulduk. Gönüllülüğü de kendimizden kattık. Kazancımızdan, zamanımızdan, gecemizden-gündüzümüzden, hafızamızdan-beynimizden fedakarlık yaptık. Şükürler olsun ki 32 yılı geride bıraktık.
Bu başlangıç başlı başına zorlu süreçlerden geçti. Rahmetli öğretmen babamız varını yoğunu ortaya koyarak bu matbaayı kurdu. 
1982 yılında başlayan matbaa serüvenimiz 1986 yılında gazete çıkarmakla devam etti. 
Yıl 2018. 
İlk başlangıçtaki heyecan ve azimle yolumuza devam ediyoruz. Memleketimize basın yoluyla hizmet etmeye uğraş gösteriyoruz. Siz okuyucularımız var olduğu, bizler nefes aldığımız sürece bu görev devam edecek. 
Saygılarımızla… 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde