18 Nisan 2024

AK PARTİDE ENFLASYON VAR

  • PDF
Milletvekili aday adayları boy göstermeye başladı. Başta AK Parti olmak üzere partilere yoğun bir müracaat var. Müracaatını yapanlar sosyal medya hesaplarından paylaşımlarını yapıyorlar. 
AK Partide aday adayı enflasyonu yaşanıyor. Bir önceki seçimlerde Ordu’dan 60 civarı müracaat olmuştu. Bu seçimlerde kaç olur belli değil. Müracaat süreci devam ediyor. 
Ordu’da milletvekili sayısı 5’di, şimdi 6 oldu. Milletvekili sayısı 550’den 600’e çıkınca bize de bir milletvekili artış geldi. 
AK Partiden aday adayı olanların profillerine bakmak gerekir. 
Tecrübeli ve birikimli olan, siyasi derinliği olan, bürokratik bilgiye sahip olan isimleri görmek mümkün. 
Ayrıca hiçbir vasfı ve birikimi olmayanları da görmek mümkün. Dolayısıyla müzmin aday adaylarını da görmek mümkün. Ne olursa olsun her seçimde ismim yürüsün diyen aday adaylarına rastlamak da mümkün.
AK Parti iktidar partisi olunca ilgi de artıyor açıkçası. Bu ilgi bir yerlerden bir pay kapabilir miyim yarışına da dönüşüyor. Bürokraside isi bir üst makama terfi edebilir miyim düşüncesine de dönüşüyor.
Buradan tek tek isim belirtmeye gerek yok. 
Fatsa’dan aday adayı olanların vasıflarını hepimiz biliyoruz. 
Tecrübesi ve birikimi olanlar belli. 
Hizmet almaya öncülük edebilecek simalar ortada. 
Zaten milletvekilliği pozisyonunda olanların vasıfları ve icraatlarını gördük. Yeniden geri düşmenin anlamı yok. Fatsa ve çevre ilçelerin delegeleri bu olumsuzlukları iyice irdelemeliler. Fatsa havzasının duyarlı davranmak gibi bir sorumluluğu olmalı. Temayül yoklamasında başarı sergileyecek aday adaylarını öne çıkarmalıdır. 
Temayül yoklaması Cumartesi günü Ordu merkezde yapılacak. Yaklaşık 2 bin delege tercih kullanacak. Bu tercihler genel merkez tarafından değerlendirilecek ve Ordu’nun milletvekili sıralaması ortaya çıkacak. 
Temayülden çıkan sıralamaya riayet edilecek mi?
Günlerdir bu sorunun cevabını aramaya çalıştım. 
Gazetemize ziyaret yapan aday adayı Musa Yüksel’e de sordum. 
Musa Yüksel bu işlerin içinden gelen bir isim. Tecrübeli. 6 yıl mecliste Eyüp Fatsa’nın danışmanlığını yapmış. 5 Yıl Kocaeli-Körfez Belediye Başkan Yardımcılığı ve son 4 yıldır da Samsun İlkadım Belediye Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuş bir siyasi kişilik. 
Musa bey temayül sonuçlarına uyulacağının altını çiziyor. Çünkü Kocaeli’de iki kez temayül yoklamalarında görev almış ve çıkan sonuçlara uyulduğuna tanık olmuş. O halde sandıktan çıkan sonucun listelere yansıyacağını söyleyebiliriz. 
Kıymetli isimler var. Önemsenmesi gereken ve öne çıkarılması kaçınılmaz olan şahsiyetler var. 
Örneğin; Fatsa’dan başvuranlar içinde Musa Yüksel, İhsan Şener, Fahrettin Yahşi, Hüseyin Anlayan gibi birikimli isimleri görmek mümkün. Umarım listede seçilebilecek sıralarda yer alabilirler. 
 
BABAYI KAYBETMEK ZOR
Deyim yerindeyse “Acıyı çeken bilir” deriz.
Çünkü acı düştüğü yerde daha derinden hissedilir. Bunu kim demişse doğru demiş.
30 Nisan tarihleri bizim yaşamımızda derin acıların ve yaraların açıldığı bir tarihtir. Babamızın aramızdan ayrılıp ebediyete gittiği tarihtir. Biz de 30 Nisanlarda babamızı kaybedişimizi acısını yeniden yaşarız. Babasını kaybedenlerin acısını da anlarız.
Tam 25 yıl geride kaldı. Sanki dün gibi. Ancak hayat her türlü acı ve tatlısıyla devam ediyor.
Ayakta kalabilmek, mücadele etmek, her babanın gelecek kuşakları için duyduğu hisler, hedefler sizde de oluşuyor ve artık sizin de sorumluluklarınızın olduğu farkındalığı ile hayata tutunmaya çalışıyorsunuz.
25 yıl önceydi. Aniden bırakıp gitti tüm sevenlerini. Kimisinin çok sevdiği öğretmeni, kimisinin çok sevdiği abisi, kimisinin çok sevdiği Mehmet hocası, dert ortağı, sırdaşı, babası, dayısı, eniştesi vesaire… vesaire…
Biz 25 yıldır aramızda olmayan öğretmen babamızdan aldığımız aile terbiyesi ve çevre etkisiyle onurlu yaşamımıza devam ettik.
53 yaşındaydı.
Bütün acımasızlığı ile ne de çabuk geçiyor yıllar.
Rahmetle ve saygıyla anıyoruz.
Mekanın cennet olsun BABA…
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde