28 Mart 2024

KİŞİYE ÖZEL KARAR ANAYASAYA AYKIRI

  • PDF
Sevgili okurlarım.Türkiye hızla seçim atmosferine giriyor,ama piyasa henüz canlanmadı.Bazı adaylar açıklanırken,özellikle CHP açısından İstanbul,Ankara ve İzmir gibi Büyükşehir Belediye başkan adaylıkları ise açıklandı.CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu,Beylikdüzü belediye başkanı kimliği ile çok başarılı işler yaptığını,çok dürüst bir insan olduğunu söylüyor.
Şimdi gelelim AKP’nin 29.Aralık 2018 tarihinde açıklanan İstanbul Büyükşehir belediye Başkan adayı TBMM Başkanı Binali Yıldırımın durumuna!
En büyük korkuları İstanbul ve Ankara’da seçimi kaybetmek.Korkmakta haklılar zira her türlü haksızlığın,yolsuzluğun ve enflasyonun şaha kalktığı bir dönemde kitleler artık huzursuz ve tedirgin.
Bu güne kadar her seçimde israrla AKP’ye oy verenlerin önemli bir bölümünün artık bu ısrardan vaçgeçtiği anlaşılıyor.İktidar Partisinin İstanbul adayı Meclis Başkanı Binali Yıldırım oldu.
Ancak hemen belirteyim.Binali  Yıldırım bey de korkuyor!
Huzurlu değil,
 Kendisine bazı güvenceler verilmesini istiyor.
Şimdi bir düşünün!...Geçmişte Başbakan olarak görev yapan,şimdi ise Meclis Başkanı olana Binali <yıldırım İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiği takdirde “Protokolde” yeri ne olacak?
Şu anda bu sıralama şöyle:
Cumhurbaşkanı,Yokluğunda ona vekalet eden cumhurbaşkanı Yardımcısı
Meclis Başkanı
Devlet protokolünün üçüncü sırasında
Varsayalım İstanbul seçimini kazandı.Bugünkü sıralamaya göre protokol listesinde en son sıralara düşücek.Resmi törenlerde İstanbul Valisinin arkasında duracak,ondan talimat alacak….
İçişleri Bakanlığından da emir ve talimatlar alacak,gerektiğinde kendisinden hesap sorulacak…
Günün birinde hele de iktidar değişikliği olduğu takdirde İçişleri Bakanlığının bir yazısıyla hakkında soruşturma başlatılacak,gerektiğinde görevinden alınacak.
Şimdi TBMM Başkanı Binali Yıldırım bu rahatsız edici ve korkutucu gerçeklerin gölgesinde yaşadığı için,kendisini güvence altına almak istiyor,ve Cumhurbaşkanından kendi durumunu garantiye alacak bazı isteklerde bulunuyor.
AKP’nin İstanbul yenilgisi konusunda yaşamakta olduğu panik şimdi Türk siyasetinin genel kurallarına da yansımak üzere…
Eskiden,önce belediye başkanı seçilir,yıllar sonra milletvekili ve bakan olurdunuz.Şimdi ise İstanbul için sular tersine akıtılmak isteniyor!
Önce başbakan ve Meclis Başkanı olarak görev yapıyorsunuz,sonra belediye başkanı seçilmeye soyunuyorsunuz! Doğrusunu isterseniz böyle bir tuhaflığa ilk kez tanık oluyoruz.Binali Yıldırım beyin durumunu kurtarabilmek için onun istediği KHK yayınlayıp,bu olmazsa yasa çıkarıp bu işi halletme yolu tamamen Anayasanın 94.maddesiyle uyumlu olmayacaktır.
Yasanın Mecliste görüşülmesi aşamasında epeyce kavga gürültü çıkar,kamuoyu tavır koyar,AKP ve MHP dışındaki partilerin tamamı bu yanlışa karşı çok büyük tepki verir.Binali yıldırım’ın yerel seçim ve sonrasındaki kişisel konumunu güçlendirmek için ya yasa veyahut Kanun hükmünde kararname çıkarılacak.Oysa Anayasa gereği bu gibi önemli yasal değişiklikler “ Kişiye Özel” yapılamaz.Ama burası Türkiye ağabeycim,her şey olur!Yapılacak büyük kıyağı önümüzdeki günlerde göreceğiz.
Kalın sağlıcakla!
 
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde