28 Mart 2024

İLLER BANKASI VE BELEDİYELER

  • PDF
Belediyeler yerine ve adına, su, kanalizasyon, işhanı, garaj, hizmet binası, hal binası, soğuk depo, harita ve benzeri hizmetleri yapan kurum İller Bankası’dır.
Cumhuriyetin ilk yıllarında, teknik eleman yokluğunda, merkezi bir birimin teknik hizmetleri yürütmesi, çağın bir zorunluluğu idi.Teknik insanların ve personelin ulaştığı bugünkü boyuta rağmen, İller Bankası gibi merkezi bir kurumun, hizmet binası, garaj, su deposu gibi yerel hizmetleri yapar halde olmasını izah etmek mümkün değildir?
Denilebilir ki, belediye meclisleri bu yetkiyi her seferinde bankaya vermektedir. Konuyu bilmeyen bu açıdan tereddüt edebilir. Aslında bankanın geliştirdiği sistemde başka bir seçenek yoktur. Aksi karar halinde, projeler bankaca uygun şartlarla finanse edilmemektedir.
Yıllara sarktığı için trilyonları bulan yatırımlar, belediyeler adına İller Bankasının bir elin parmağı kadar bürokratınca kararlaştırılmaktadır . Ülkemizde hiçbir kurum ve makam, bu kadar az insanın sorumluluğuna, bu derece çok kaynağa hükmetme yetkisi vermiş değildir.
Su ve kanalizasyon inşaatları 5-7 yıl sürmekte,şehirler çamur ve toz deryası içinde yaşanmaz hale gelmektedir. Misal olarak Ordu Büyükşehir Belediyesi Ordu iline bağlı mahallelerde halkın acil kanalizasyon yatırım ve hizmetine ne zaman bakacak. Alt yapı olmadan kesinlikle yol yatırımlarına öncelik verilmesi, doğru değildir.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı alt yapı inşaatlarındaki  koordinasyonsuzluk yüzünden meydana gelen perişanlığın kendilerine fatura edilmemesi için,” bu yol karayollarına aittir” “ kanalizasyon inşaatı iller bankasına aittir” kaldırımlar şu veya bu kurum tarafından eşilmektedir” v.s gibi mazeret levhaları asmak ihtiyacını hissetmişlerdir.
Belediyeler yol, su, kanalizasyon gibi alt yapı hizmetlerini yapmayacaksa neyi yapacaklar? Bu sual hiç sorulmammış, cevabı da düşünülmemiştir.
Böyle garip bir durum dünyanın neresinde vardır? Yerel halkın bu konuda gasp edilen yetkilerinin geri verilmesi halinde, vatandaş seçtiği insanın yakasına yapışarak geciken işin hesabını soracak, belediyeler de, daha az kaynakla, kendi makine gücünü de seferber ederek, zamanında işleri bitirecektir.
iller Bankası tarafından ülkenin kıt kaynaklarının bu kadar zamandır, sorumsuzca kullanılması, kelimenin tam anlamıyla bir faciadır, yazıktır, günahtır, İller Bankası bu haliyle kaynak yutan bir dev, adeta bir Çanakkale boğazıdır.
İller Bankası, yetkileri konusunda son derce katı bir tutum içinde, belediyeleri işine hiç karıştırmamaktadır.
Bu sistemi zorlamak için Ordu’nun sarfettiği bir çabayı dikkate almak gerekir. İller Bankası yetkililerinin, birlik başkanı olarak yörenin Belediye Başkanı ve Valisine değişik örnek te beyanları olmuştur. İleri sürülen yazılı birkaç sudan sebep yanında asıl gerekçe budur. Endişe bu tür örneklerin çoğalması ve başarılı olması halinde,bankanın yatırımcı fonksiyonlarının son bularak batıdaki örnekleri gibi sadece ve yalnız yerel idarelerin finansman kurumuna dönüşmesi ihtimaldir.
Yerel hizmete yönetim ve finansman açısından katılacak halk, hizmet eksikliğini ve kusurunu kendinde arayacaktır. Hizmet kusuru ve eksikliği bahanesi değişik kimselerin elinden bu suretle alınmış olacaktır.
Savunulan,federatif bir sistem değil,yerel demokrasidir.zannedildiği gibi, yerel idare güçlü ve tek yetkili olunca, il, ilçe sayısı kadar devletçilik ortaya çıkmayacaktır. Üniter devlet gereği,il ve ilçe yerel idaresinin başı, hükümetin temsilcisi olan Vali ve Kaymakam olacak, merkezle irtibatı bu makamlar sağlayacaktır.
Kalın Sağlıcakla!
 
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde