29 Mart 2024

ARTIK TAMAM DEMEK ZAMANI

  • PDF
İktidar partisi yeni söylemler üretemiyor,yeni projelerden söz edemiyor.Erdoğan’ın seçim vaatleri eskilerinin tekrarından  öteye gidemiyor.
Daha çok özgürlük,daha çok demokrasi,daha adil yargı diyor.Demek ki bunların yeterli olmadığını o da kabul ediyor.
Ahdim olsun faizleri ve enflasyonu düşüreceğim,işsizliği azaltacağım diyor. Böylece ülkede ekonomik durumun ne kadar bozuk olduğunu itiraf etmiş oluyor.
Vergi yükünü daha adil hale getireceğiz diyor. Bu da halkın adil olmayan ağır vergiler altında ezildiğinin ifadesi oluyor.
 Erdoğan seçmenden,AKP iktidarının  16 yılda bozduğu dengeleri düzeltmek için oy istiyor.Şimdi şu soruları sormak gerekmiyormu?
16 yıldır Meclis’e tek başınıza hakimdiniz ve istediğiniz her yasayı çıkardınız. Neden bunları yapamadınız?
 Dar gelirliyi yaşadığı cehennem eziyetinden neden kurtaramadınız?
Neden üreten ve kazanan bir ülke olamadık,niçin dış borçla yaşar hale geldik?
16 yılda yapamadıklarınızı şimdi nasıl yapacaksınız?
Yabancı bayraklı her gemi limana demirleyince mutlaka manifestosu sorulur.
Yükün ne?
Listeni açıkla,
Manifesto açıklanırken bütün adayların, vicdanlarında,akıllarında,fikirlerinde,beyinlerinde taşıdıkları yükleri nedir,neyi sorun görüyor ve çözüm önerileri var mı?
Eğip,bükmeden açıklamalılar.Manifestosundan görelim.Kim niyetini gözlemekte.kim dürüst,açık ve net.
Önceki günlerde Fransa’da kendilerini entelektüel ilan eden 300 kişi( aralarında Fransa eski Cumhurbaşkanı Sarkozy de varmış) Kuran’ı Kerim’de şiddet içeren bazı ayetlerin olduğunu iddia ederek bunların kutsal kitaptan çıkarılmasını istediler. Bunun üzerine bizim liderler,top ayağımıza geldi vuralım gol olsun,seçmen bizi alkışlasın dercesine “ öfke dile getiren” açıklama yaptılar. En öfkelisi ise cumhurbaşkanı adayı Tayyip Erdoğan’dan “ Ey batı bak,bizim kutsal kitabımıza saldırdıkça şunu bilesiniz ki biz sizin kutsallarınıza saldırmayacağız ama sizi alaşağı edeceğiz…
Biz sizin ne denli aşağılık olduğunuzu biliyoruz…”sözleriyle geldi.
Bu sözleri açarsak:
 Batı aşağılık.Bu aşağılığa biz ne yapacağız? Alaşağı edeceğiz. Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan’ın daha bir hafta önce açıkladığı manifestosunda “ aşağılık Batı’yı alaşağı edeceğimiz projesi yoktu. Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan’ın 16 yıldır tam üyeliğe alsınlar diye türlü girişimlerde bulunduğu bu aşağılık Batı’yı alaşağı etmek için savaş mı ilan edeceğiz? manifestoda bu da yoktu.
Gizleme, saklamamı var?
Yoksa manifesto dar mı geldi/kendine entelektüel diyen ve Kuran-ı Kerim7den ayetlerin ayıklanmasını isteyen 300 kişiye gerekli cevabı cumhurbaşkanı adaylarımız değil Türkiye’nin düşünce ve fikir adamları verebilirdi.
Daha şık olurdu.300 Batılı entelektüele; İkinci dünya savaşı sırasında İncil’e ve İsa’ya inanmış iyi Hristiyan Almanlar,6 milyon Yahudi’yi gaz odasında yakarken Kuran-ı Kerim’deki ayetlere mi sığındılar diye sorulurdu.
Artık vatandaşın “ TAMAM” demesi,anasından emdiği süt gibi,en doğal hakkı oluyor.kalın Sağlıcakla!
 
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde