29 Mart 2024

ALDATILDIK EY HALKIM GÖMÜN BİZİ

  • PDF

Her seçimde aynı umudu taşıyorum. Cumhuriyet ve Atatürk karşıtları sandığa gömülecek mi diye? Kaç on yıl geçti, cumhuriyeti kuran, demokrasiyi planlayıp hayata geçiren parti hiç iktidar olamamış. Yerine ise sadece ve sadece kişisel hırsları için çağdaş uygarlığın gerekliliklerini itip, dogmaları öne çıkaran, kendi halkını bilinçli olarak kandıran hep o anlayış iktidar oldu.

Geçen zaman içinde dünyada baş döndürücü değişimler oldu. Özellikle Bilim ve Teknolojinin hızla yol kat etmesi, bu alanda uğraş veren ülkelerin refahını arttırdı. Biz ise kısır, dar kafalı zihniyetlerin baskılı yönetiminde nal topladık. Hiç ilerlemedik, o yüzden muhakkak geriledik.

Tutucu, gerici anlayışın hakim olduğu iktidarlar boyunca, Bilim İnsanı olmak için çırpınan aydınlarımız yurtdışında çalışmalarına devam etmek zorunda kalmış. Bu yüzden beyin göçünün önünü alamamışız. Ne yazık ki muhafazakar iktidarlar bu yoksunluğumuzu görmezden gelerek ellerini dahi ovuşturmaktan geri durmamışlardır. Onlar için Bilim nedir ki.. Dogmaları referans yapıp iktidar olanların en tehditkar olanı bugün halkının cebinden çekip aldığı milyonlarla 2250 odası bulunan dünyanın en büyük ikametgahını yaptırmanın aymazlığını yaşıyor.

Müsriflik, şaibeler, sonradan görmenin verdiği kişilik sorunlarıyla cebelleşen anlayışın yönetiminde olmanın utancını yaşıyorum. Yalanın, yolsuzluğun, yoksulluğun gerçeği ayyuka çıktığı herkesçe malumken hala partilerinden adaylık için yarışan o kişiler de zamanı gelince başları öne eğik dolaşacaklar.

Dünyanın en güzel coğrafyasında yeraltı ve yerüstü kaynaklarımızla ilelebet refah içinde yaşanılır bir şansa sahibiz. Heyhat, bugün gelinen noktada tüm zengin kaynaklarımızı hoyratça yabancılara peşkeş çekilmiş. Adeta ülkemizden kovduğunuz Bilim İnsanlarının yokluğundan sıkıntılar çekiyoruz. Var olanlar da dinlenmiyor, ulamalardan fetva alınma yoluna başvuruluyor.

Hani derler ya “Hırsızın hiç mi suçu yok.” Var elbet, sonuçta seçilip geldiler. Kendilerini oylarıyla hoşnut eden yığınlara sahibiz. Yığınlar ki onlar, küçük küçücük çıkarları için ülkelerini, kendi geleceklerini kiraya verdiklerinin farkına varamamışlar.

Aslında daha da acı olanı bu anlayışın destekçisi, şakşakçısı pastadan daha büyük lokma götüren asalak medya ve patronlarıdır. Yıllarca okurlarından, izleyicilerinden gerçekleri sakladılar, saptırdılar. Kopardıkları her parçayla yolsuzluklara ortak oldular. Gerçekleri saptırdıkları her haberle yüzlerce masum insanın, aydının boş yere yıllarca tutsak kalmasına neden oldular. Şöyle bir bakınca ellerinde sadece makarna ve kömür torbası olan seçmenin fazla bir günahı yok gibi.

Şimdi aldatıldık edebiyatı yapan muktedir, kendine kendince çıkış yolu aramakta. Bulur bulur. Böylesi satılık bir medyanın ve üç maymun anlayışının dayanıştığı bir ortamda sıvışacak delikler hep açılır. Ancak o delikler nereye açılır zaman gösterecek.

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde