29 Mart 2024

ÜYE EMEĞİN HAKKINI VERMELİDİR

  • PDF

CHP’de ön seçimin getirdiği heyecan, örgütteki kan dolaşımını hızlandırdığı gerçeğinin görülmesi, alınan kararın ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Tansiyonun olumlu artışı, umutlarını yitirmeye yüz tutmuş üyeleri yeniden kendine getirdi.

 Yurdun belli birçok bölgesinde uygulanan kararın semeresi elbette alınacaktır. Artık kendilerinin de önemsendiğini, düşüncelerinin ve seçimlerinin dikkate alınacağından emin olan üye seçmenlerin tercihleri iktidarın yolunu arayabilecek mi göreceğiz. Ancak emin olmamız gereken bir şey var ki CHP’de ön seçimin getirisi kendini hissettirecektir.

Üyelere kendilerini beğendirebilmek, her yönleriyle anlatabilmek için seferber olan aday adayları ise kendi içlerinde tatlı ve o kadar da seviyeli rekabet içindeler. Bulunduğum her toplantılarda gördüğüm, birbirilerine iltifattan geri durmayan aday adaylarıydı. Onları gerçekten kutluyorum.

Hangisinin öne çıkacağı konusunda şimdiden karar vermek erken olsa da çok çalışanın şansının artacağından emin olmak gerekir. Bundan dolayı ki üyeler yoğun markaj altında. Öyle olmasında yarar da var, çünkü üyeler de daha yakından tanıma fırsatı yakalamış oluyorlar. Üye kendisine sorabilir; “daha önce nerelerdeydiniz?” Ne yanıt gelir bilinmez.

Gerçekten de daha önce örgüt içinde ki mücadelelerde yer almamış, seçimden seçime çantasını kaptığı gibi memleketlerini anımsayan aday adaylarının şansları ne kadardır? Şüphesiz kendilerini son derece iyi yetiştirmişlerdir, bilgili ve oldukça donanımlılardır. Aday adayı olmak herkesin hakkı. Üyeler elbette bunu dikkate alacaktır. Ama üyelerin dikkate alacağı farklı kıstaslar da olacaktır.

Ben de bir üyeyim. Peki, ben nasıl özellik arıyorum? Bizi mecliste onuruyla temsil edebilme yetisine sahip kişinin donanımları nelerdir. Donanım salt bilgi dağarcığı, akıcı üslup değildir. Kişilik vazgeçilemez bir ayrıcalıktır. Güvenilir olmak büyük bir onurdur. Malum, politikacılar fazla vaatlere bulunurlar, asla yerine getiremeyecekleri sözler verirler. Ötesi yerine getirebilecekleri sözlerini de unuturlar. Bazen kendisine en yakın olan kişi ya da kişileri görmezden gelip riya gösterebilirler. Küçük hesaplar yapıp derin yaralar açabilirler. En iyiyi kendisi bilir!?

Üyeler için tanıma fırsatı var. Kuşkusuz önceden tanıdıklarının şansı daha kuvvetli. Ama tanımaktan tanımaya fark var. Sadece adını duymak birkaç kez elini sıkmak değildir tanımak. Üye örgütten bildiğini tanıyacaktır. Fedakar, cefakar yoldaşlarını kollayacaktır. Üye emeğin hakkını verecektir, vermelidir.

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde