28 Mart 2024

BAL BADEM

  • PDF
Aşağıdaki yazımı 09.04.2011 tarihinde kaleme almıştım. O günün koşullarında zamanın ÖSYM Başkanı Ali Demir’in sınav sorularını sızdırdığı iddiaları vurgulanıyordu.
 
 
 
Yetmiyor kuşatılmışlık, kadrolaşma, bürokrat, polis her yerde AKP ve Feto zihniyeti egemen olmalı. Olmalı ki cumhuriyet çökertilsin.
 
Son hünerleri YGS sınavları olacaktı, daha KPSS sınav skandal sorumluları tespit edilmediği halde Bir milyon yedi yüz bin adayın geleceği ile oynadılar. Şifreleme rezaleti.
 
Amaçları gün gibi ortada, kendi yandaş cemaat çocuklarını üniversitelere yerleştirip,otomatik kadrolaşma harekatını başlatmaktı. Artık üniversitelerden ne çıkarsa bizden mantığı. Dikensiz gül bahçeleri. Ne güzel.
 
Menderes ne demişti? “Ben istersem odunu bile meclise sokarım” Öyle karar verdiler. Okullara istedikleri kıvamda gençleri alacaklar ki o gençler ellerinde yumurta ile dolaşmasın.
 
Sepet sepet gül taşıyacaklar Gül için, Gülen için gülen gözlerle.
 
Sorularda veya cevaplarında şifre dediğimiz bir algoritmanın varlığı itiraf edildi. Eğitim uzmanlarımız onsuz sınav düzenlenemeyeceğini söylüyorlar. Tamam da bu yöntemin sızıp, sızdırılmadığını nereden bileceğiz? Bize bununla ilgili gerçeği kim söyleyecek? Şifre sıkıntısı yandaş adaylara sızmış mıdır, sızmamış mıdır? İçimiz sızlıyor!
 
Badem bıyıklı ÖSYM başkanı Demir, konuyla ilgili açıklama yaptıkça birileri tatmin oluyor! Aynı model bıyıktan cumhurun başkanında da var. “Ben tatmin oldum” diyor.
 
Demir’in açıklamalarından sırayla herkes tatmin oluyor. Tatminkâr yöneticilerimiz var. Nedense bir onlar bir de benzer bıyıklı gazeteciler tatmin oluyor. Ülkedeki tüm badem
 
bıyıklılar tatmin olmuş durumda. Heyecansız sınav sonuçlarını bekliyorlardır. Ben ise heyecanla bekliyorum.
 
Neden sadece AKP ve yandaş basın tatmin? Neden biz de olamıyoruz? Neden 1 700 000 değişik kitapçık basılıyor? Neden bu kitapçıklar kişiye özel? Türbanlı kızlar bir sınıfta toplanabiliyorsa, istenilen kişilere şifre de sızdırılabilir.
 
Abdullah Gül tatmin olmuşsa, araştırmacı savcılarımız da tatmin olmuş olabilirler mi?
 
Savcılar ne yapacak şimdi? Aşağı tükürse çember sakal, yukarı tükürse badem bıyık.
 
Yüz binlerce aday öğrenci ve aileleri tedirgin beklerken, devletin üst katmanları YGS skandalının üstünü örtmeye çalışıyorlar. Bu sınav belli öğrencilere bal badem, diğerlerine badem kazığı.
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde